Ще рухне ли подлезът на бул. "България" в София?

Експерт: Как така са преасфалтирали пътя, но не са погледнали подлеза?
16 юни 2020 11:17,
34

Един от ключовите подлези в София е в нелицеприятно и дори опасно състояние. Става дума за подлеза на бул. "България" и бул. "Тодор Каблешков". За последно ремонт му е правен преди 5 години, когато бяха поставени окачени тавани и видеокамери.
Още по темата

Пред екип на Bulgaria ON AIR говори пътният експерт инж. Владимир Жиянски, който алармира за проблема с подлеза.

"Това съоръжение е на 45 години. Явно липсва каквато и да била поддръжка. Монтира се окачен таван и не може да имаме достъп до конструкцията. Част от тази конструкция е в трагично състояние. Има скъсани стремена вследствие на силна корозия, конструкцията е в аварийно състояние. Ако се свалят тези окачени тавани, редно е да се направи оглед и да се даде становище", коментира той.

"Не допускам как колега, който е дал становище да се преасфалтира бул. "България", не е дошъл да погледне това мостово съоръжение. Опасността от срутване е като в Италия преди 2 години. Трябва да се вземат спешни мерки. Натоварването е много сериозно - трамваи, МПС-та, пешеходци", каза още инж. Жиянски.

По думите му в ефира на "България сутрин", мостовите съоръжения са много по-важни от запълването на дупки по улиците. Той е на мнение, че веднага трябва да се свали окаченият таван и специалисти да ревизират цялата конструкция - годна или негодна е тя.

"Може да издържи още 5-10 години, може да рухне и утре, никой не знае", предупреди инж. Владимир Жиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
25
 
! Отговори
Доко преди 3 години
Ммм, окаченият таван, любимецът на сегашната власт и в нашият град е така. Толкова е красиво, ...до дъжда. На къща без покрив, тапети лепят.Да са ни здрави сградите от 19 век, че няма да има какво да видят туристите след години.
9
2
 
23
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Сега е момента Боце да влезе в ролята на ИНСПЕКТИРАЩ, така или иначе го влече.
8
2
 
7
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Протопрезвитер Кусан Хадавян гарантира, че подлезът няма да рухне.
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На цялата държава трябва да и се свали окачения таван и да се направи ревизия на конструкцията защото може да падне всеки момент. Навсякъде има корозия и е прогнило.Отгоре я замазаха държавата с нов асфалт, ама никой не погледна какво става отдолу.
6
1
 
24
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Може да издържи още 5-10 години, може да рухне и утре, никой не знае", предупреди инж. Владимир Жиянски.Ами като нямат експертиза,и с гадаене става.Да попитат там гледачки,астролози ..Безотговорност,безхаберие и липса на професионализъм Плаче ми се .Ами хората които могат да пострадат,матепиални щети??
5
8
 
22
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Комунистите строяха,а пишман демократите само рушат.
4
0
 
41
 
! Отговори
Виготура преди 3 години
Фандухкова 10 години не можа да оправи подлеза на Централна гара, да изгони ***, наркоманите, проститутките и пияниците оттам и да спре да смърди на фекалии и урина, вие искате останалите подлези да оправи? Тука инфраструктурата е на изживяване. Строят се някакви неща, които и 5 години няма да изкарат без да почнат да дават проблеми. Вижте новите метростанции, които протекоха при първия дъжд, разпадащите се пътища след зимата. Нищо хубаво не ни чака с тая хунта.
3
2
 
4
 
! Отговори
Таню преди 3 години
каква виаска мишкa... Не, че не е прав, де...
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То държавата е рухнала,вие за един подлез говорите.А сега сериозно.Не трябва да се чака да рухне,а кметицата и оня от регионалното развитие да се вземат в ръце и да обиколят всички подлези в София,защото някои от тях се ползват за тоалетни,поради липса на такива,например този при автогара "Изток",а други са убежище за клошари и наркомани.
1
19
 
4
 
! Отговори
праведен преди 3 години
Еиии, ами комунистите къде бяха толкова години, или са паднали от небето