Закритият басейн в парк "Възраждане" отваря врати, скоро и аквапаркът

СПА центърът ще заработи, когато реши здравният министър
38

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес започва работа закритият басейн в парк "Възраждане".

"Басейнът беше готов още през март месец, както ми бяха обещали, но заради извънредното положение и мерките в момента няма много желаещи. В закритата зона има и СПА център. Той ще бъде отворен, когато разреши министърът на здравеопазването. Цялата закрита зона е готова за работа, с изключение на ресторанта, за който се води процедурен конкурс", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

"Целият този проект е част от големия проект за разширяването на парк "Възраждане". Тук имаме и открита зона с пет басейна, две пързалки и зона за децата. Тя също е готова, но ще бъде отворена, когато се оправи времето и има интерес. Тук има и прекрасно парково пространство със засадени над 600 нови дървета", добави още кметът.
9 милиона и половина са инвестирани в парковото пространство, външната зона и закритите обекти в парк "Възраждане".

5 милиона са средства на дружество "Софийски имоти", а останалите са финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие по Оперативна програма "Региони в растеж".

Според нея това са инвестицията в спорта, а цените  са съпоставими с цените в държавните басейни.

"Предприети да всички противоепидемични мерки - да се разделят потоците, да се дезинфекцира непрекъснато", добави Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Браво фъндъкова. Най-голямата обществена тоалетна на Балканите. Колко открадна от ремонта ***!? П.С. В Гърция е по-евтино и кажи на патронът си с прякор на зеленчук, да вдига заплатите.
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тва е дебилизъм , с лупа търсиш парцели за паркинги , а в това време правиш някъв *** аквапарк дето ще се ползва два месеца в годината! Паркинг да бяхте построили там бе!
30
0
 
2
 
! Отговори
Къпещ и сушащ се преди 3 години
до Анонимен Думата произлиза от френската séchoir (сешоар). Хайде да не се изказваме неподготвени :-)
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вкарайте и един треньор,да учи децата след 3 или 4 клас да се учат да плуват!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай СпироАми грешния си ти,човек може и да не може да плува,но да влиза във водата да се къпе,не е задължително да "плува" или да е къпане с шампоан като при баня!Вчера се възмутих,че вече развалят българския език с новото поколение,вместо правилното "сушоар",което произлиза от думата "суша",те са написали селската дума "сЕшуар",като правилна в речника ни по правопис,да не говоря и за думата възстание,че изпускат буквата З,защото думата е съставена от ВЪЗ+СТАВАМ,а не от въ - ставам
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този аквапарк е чиста пародия...изключително некадърно проектиран...едни пари да се крадат...
26
5
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Не ,че одобрявам милиони да се харчат за тези нешща, като няма хора гладуват но парка е много добре подържан - живея в 6-ти блок срещу него. Сутрин чистят и косят хората от чистоттата всеки ден, пръскачките са автоматични и т.н. Не са откраднали много . Лошото е ,че Цирк Балкански след всяко идване оставя пълна смрад и тревата за нищо не става там ...Ама явно си имат някаква далверка с Данчето Който отиде да гледа панелки на открият басейн е луд обаче
25
3
 
3
 
! Отговори
отврат преди 3 години
А нашата кметица ще си пльосне ли вав водата своята га.....зица?!
24
1
 
4
 
! Отговори
даааа преди 3 години
До Крадци хунтаГрешиш нещо,по БТВ показаха че е продаден за 2 милиона от общината и после пак от общината купен за 6 милиона!?чиста работа а?
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Крадци хунтаАко питат мене,ще подаря на всеки човек от българския народ по нещо,да имат,да се занимават,да не мизерстват и да не бягат младите от България в чужбина.
22
2
 
6
 
! Отговори
Крадци хунта преди 3 години
Продаваш за 2 милн.парцел и след година го копуваш за 4 милн. Това е Герб и Фандъкова.Пиите по една вода от басейна.
21
3
 
4
 
! Отговори
бай Спиро преди 3 години
Българите сме толкова зле с плувните спортове, че това се отразява на езика ни. Масово забраната да се влиза във водоем се изразява с табела "Къпането забранено" За сведение на тези, които даже не се и къпят, къпането е процес на хигиенизиране на тялото си се върши със съответни химически и физически средства в баня, а не в произволен водоем !
20
5
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Басейна е само за избирателите на Ромската кметица,не е за нормалните...
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Строят" ненужни неща заради пустите обществени поръчки за наши хора.Ненаядоха се,бе!
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне герберите строят в страната и София,другите и това не правиха,само обслужваха крадливите олигарси и разрушаваха,крадяха държавни предприятия,които им спонсорираха партиите и заради които България е бедна!Сега герберите подгониха крадците и те вдигнаха олелия,сакън,да не ги осъдят за грабежа и убийствата,щото са им спонсори на партиите и нападнаха ГЕРБ по всички възможни начини и клатят държавата,за да не бъдат осъдени за престъпленията си срещу държавата и гражданите.
17
0
 
7
 
! Отговори
тренер преди 3 години
Това е добре, но крайно недостатъчно. Печален факт е, че огромен процент от хората родени и израсли в София не умеят да плуват. Най-добрия ни плувен комплекс - Червено знаме е руина. Нужно е във всеки район на столицата да има по един обществен закрит басейн, както и летен плувен комплекс. Плуването е здраве !
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво я поздравявате,бе?За некадърността и далаверите ли?
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го напълнят с белина?
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я кажи кой е стопанина, а не каво ще има вътре! Ние много-добре знаем, че вътре ще има всичко и ще е на не по-малка цена от 20 кинта за билетче + още 30 за фул палек + още 100 за допълнителни екстри като еротично масажче и шмъркане на бръшлян от пеперудката...
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йорданке,я кажи защо продадохте апетитен имот на околовръстното за 2 милиона лева,а после си го изкупихте обратно за 6 милиона лева?Кажи си,Йорданке.