СДВР с мерки преди мача между ЦСКА и "Левски"

Полицаи ще извършват проверка на всички посетители
20 юни 2020 10:16, Елка Василева
18
СДВР с мерки преди мача между ЦСКА и "Левски"
Снимка: НСБ

СДВР предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред във връзка с футболната среща между отборите на ПФК „ЦСКА-София” и ПФК „Левски”, съобщиха от МВР.

Няма да бъдат допускани зрители с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия; малолетни ще влизат в стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Предстоящото дерби е днес, 20 юни/събота/ от 16.15 часа на Националния стадион ”Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Ангажимент по охраната имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Организаторът на мероприятието е заявил, че то ще се проведе съгласно изискванията на Зап. № РД-01-337/13.06.2020 г. на министъра на здравеопазването (присъствие на зрители до 50% от капацитета на спортното съоръжение, при настаняването им на разстояние най-малко през седалка).

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона, които в деня на провеждане на футболния мач ще бъдат отворени от 10.00 часа.

За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Привържениците на ПФК „ЦСКА – София” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Г”, а привържениците на ПФК „Левски” ще бъдат настанявани в секторите „В” и „Б”. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14.15 часа.

В процеса на организация на спортното мероприятие от съображения за сигурност и обезпечаване на обществения ред е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на агитката на гостуващия отбор - в случая Левски. При победа на един от отборите на стадиона ще бъда забавени феновете на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Гледайте след седмица каква ще е бройката на заразените след тоя мач... Абсолютно безотговорен народ...
12
0
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
До Върл ЛевскарФайда няма да се радваш, ЦСКА води с 1:0 , подуенски мертек такъв изгнил :D
11
3
 
4
 
! Отговори
Върл Левскар преди 3 години
Само Левски Але Але Але !!!!!!!
10
2
 
4
 
! Отговори
Некой преди 3 години
Много моля, използвайте правилния термин - "ЦСКА - София" (бившият Литекс).
9
4
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Дано стане приятен за гледане мач!
8
0
 
12
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
защо заради тия ритнитопковци софиянци трябва да бъдат притеснявани и ограничавани ?
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Футболните фенове са най-безполезната и глупава част от населението. Банда пияници и наркомани, които тероризират нормалните хора и блокират цял град.
6
3
 
1
 
! Отговори
Малко чорбе преди 3 години
Левскарите ни биха, знамената ни взеха!!
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 и 4. Такъв ни е МОДЕЛА останал от Москва. И в РФ се играе пред публика. Както каза една рускиня , къде е руско все е гадно.Народа беден и грабван но държавата храни добре полицията и антуража си
4
1
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
И кого го интересува освен стотината пияни и дрогирани keleша дето ходят там само да палят и да чупят?Айде закривайте го тоз абсурд "български футбол" перачница на пари!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е каква е тази прооостотия сега? В Германия и Испания играят в момента пред празни трибуни, тук пускаме публика?Вие идиоооти ли сте бе Тиквата и сие!Да, то се разбра че сте такива...то не бяха кюлчета , дронове, пачки евро....кърджалийски п...тки....Съвсем е изтървал влака банкянския плондер!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** за зеле не става от родните ултрастчета..
1
1
 
13
 
! Отговори
Изроди преди 3 години
И как ще спазват социална дистанция?!