При строги противоепидемични мерки: След 1 юли започват абитуриентските балове

Изпращанат зрелостниците от столичните училища от 24 юни до 1 юли
Обновена: 21 юни 2020 12:48 | 21 юни 2020 07:30, Анисия Иванова
93
При строги противоепидемични мерки: След 1 юли започват абитуриентските балове
Снимка: БГНЕС

От следващата седмица започва изпращанията на зрелостниците от столичните училища. Те ще се проведат между 24 юни и 1 юли, като тогава на дванадесетокласниците ще бъдат връчени и дипломите им, съобщиха от Регионалното управление на образованието София - град пред БНР

След 1 юли ще се състоят и абитуриентските балове, но при строги противоепидемични мерки.

Абитуриентските балове ще започнат веднага след изтичането на заповедта на министър Кирил Ананиев на 30 юни за организиране на събития, сватби и балове на закрито с максимум 10 души.

В заведенията ще се следи стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, уточни заместник-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Атанас Димитров: „Решихме да се ограничат бройките на маса - до 4 души, дезинфектанти и санитарно-хигиенни принадлежности, а вентилационни съоръжения, които имат - то да работя“.

Заведенията ще работят с намален капацитет от наличните си места.

„Приблизително на 50 процента - с отстояния един от друг. Това създава известна дискомфорт на всички, включително и на празнуващите“, допълни Димитров.

В София вече са направени резервации от десетки училища, въпреки че  зрелостниците са все още предпазливи. От следващата седмица започва и връчването на дипломите за средно образование..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
11
 
! Отговори
традиции преди 3 години
Предлагам: Вождът да стъпи на едно буре,там,където бутнаха мавзолея и абитуриентите под строй да минат с герберски знаменца и да викат-Винаги верни на партията,винаги верни на герп.Уряяя...
22
8
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До ковидчетоНа някой им плащат да се водят с коронавирус ако ти дадат 1500 имаш за погребение а те имат бройката и утре боко тулупа ще напълни пак чекмеджетата с кюлчета злато а ти си оставаш с промит мозък
21
6
 
16
 
! Отговори
Мм преди 3 години
Скапана държава, не може да се явил на изпит, но баловете разрешени
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това е предпоследно.Довечера-друго,утре-трето...Сега ново отлагане на балове,пак разговори с ресторантьори..Какво ще се промени за една седмица?!На мумуни ни напраихта,дъ ви вземе дявол с маскари!
19
4
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До АнонименБоко Гйонсуратов да бъде изолиран зад решетките с ново старо име барух барах
18
6
 
36
 
! Отговори
Вурст преди 3 години
Помня моя бал... нема такава извратенявщина, некво безсмислено наливане с хора, които всъщтност не понасяш. 5 години интриги после седнете се прегръщате на бала !? Пффф , пълно лицемерие. Харчиш едни пари на вятъра.
17
23
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
БрейййЧе умрете от завист бре!Са и абитуриентите са ви виновни, неудачници ниедни!
16
7
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Гледайте после заразените по 1000 на ден и умрелите - по 50.
15
5
 
14
 
! Отговори
Е те това вече преди 3 години
ще бъде Final Fantasy. Бабите и дядовците да се изолират срочно на село.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се видяха строгире мерки. Колкото в заведенията чистят, толкова и по башовете ще ги спазват
13
5
 
31
 
! Отговори
Абитурент преди 3 години
Аз си искам мига ! Искам си Доко Доко ! Искам да се напия и да не помня, искам гюбек и тате кредит да дръпне за Кайена да ме вози и обувки за 300лв. Това е истинския , най-съкровен миг , който прави човека истински стойностен и щастлив !!!
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли защитавате ресторантьорите?! Давате им възможност да изнудват абитуриентите . Не им връщат парите за бала и ги принуждават да отидат, защото вече е платен. А това не са малко пари за една вечер. Как са защитени правата на тези хора? Кога най- сетне някой власт имащ, ще се произнесе по този въпрос?!
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумие пълно.
10
1
 
26
 
! Отговори
Хахаххаха преди 3 години
И какви са тия строги мерки???
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благородно им завиждам, сега е много по-лесно да се махнеш от тази безнадеждна държава. Не като по мое време.
8
4
 
37
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Нали вчера като излезнах на разходка видях за какво става на въпрос, в ресторант в близост до блока ми... :) всички маса бяха заети от някакъв випуск, и се тресяха и крещяха на мазна чалга от едно време. КАТО ПОДЧЕРТАВАМ, не не бяха от братският етнос... :) Ето затова е зора за тези абитуриентски балове, това искат нашите абитуриенти, това беше отнетитият им миг, за който реваха. :)
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, така. Вентилационните систем трябва да работят да се позаразят повечко хора.Оказа се, че за здравето на нацията най-важни са футболните мачове и кръчмите. Искаме си всичко. Тук и сега. Майната му, че това може да ни е последната сбирка или пътуване. Или последните на някой наш близък.
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма балове ресторантьорите трябва да връщат парите, а те не никак малко за едната вечер. Така че, всичко за пари. Самоубийците да се друсат на чалгата като за последно.
5
2
 
33
 
! Отговори
х преди 3 години
Как си го представяте пияни и надрусани тийнейджъри в разгара на купона да спазват строги мерки. Важно е кръчмите да лапат.
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
117 заразени , 6 починали вчера Безумие е да се правят балове