Южният парк в София ще има Център за изкуство

Очаква се да бъде готов до една година
26 юни 2020 16:03,
10

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам в началото на следващата година да приключат строителните дейности по Центъра за изкуство в Южния парк. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на бившата сграда на топлоцентрала на НДК и изграждането на Център за изкуство, предаде "Фокус".
Още по темата
"Вече се работи по един от ключовите знакови културни обекти. Строителните дейности започнаха на 16 юни. Работи се усилено. Това е трансформация на изоставена промишлена сграда и превръщането ѝ в център за съвременно изкуство. Това е знаков ключов обект, който ни приобщава към най-добрите европейски примери с тяхната грижа и възможностите за съвременно изкуство. Благодаря на всички, които работиха по този проект, който развиваме отдавна по начин, по който следва да се развиват такива ключови обекти. Тук беше сборище на боклуци и клошари. Периодично ги чистехме, но пак се появяваха", посочи Фандъкова.

"Мястото е прекрасно и е в самия Южен парк. Поставих условие по никакъв начин да не се навлиза в парка. Работиха десетки представители на творците под ръководството на Малина Едрева, която даде сърце и душа в този проект, както и зам.-кмета Тодор Чобанов", посочи тя.

"3.7 млн. лв. е стойността на строителството на обекта. Финансирането е изцяло общинско. За оборудването кандидатстваме по Норвежкия механизъм и се надяваме да получим външно финансиране. Преди години, когато започна работа екипът, поех ангажимента, че когато са готови, средства за строителството ще намерим, за да гарантираме реализацията на този проект", каза още кметицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Европейски примери и грижа за изкуството... мъка, мъкааа!Само сополанковците невидели нищо от преди 89та може да вярват в това.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната безхаберна тъпня, с която да се "усвоят" малко пари и да се хвърли прах в очите на народа от страна на слабокомпетентните, силно крадливи и възнагли кадри на СИК... ъъъ, така де, ГЕРБ, ГЕРБ.
5
0
 
1
 
! Отговори
Bchchchcucyc преди 3 години
И къде е конкурса за този проект. Или ще гледаме поредната глупост?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за Западния парк ? -среден пръст !всичко за южния,лозенец,и тн новобогаташки свърталища от наяли се сиииляяяни !за люлин 10 микрорайона , обеля,надежда - НИЩО ! -пустош и тръни.........А Всички плащаме данъци - Вдигай се народе ,инак няма да стане
3
1
 
4
 
! Отговори
Петроханко Брат преди 3 години
Няма ли да го затварят този Южен парк, че тоя коронавирус ще ни претрепи?
2
1
 
5
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
Не спряхте да крадете бе Картофке, радвам се да се омъжиш в Сливенския!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси строителството, за 1000 квадрата 3.7 милиона, евала!