Огромни опашки се извиха пред Агенцията по вписванията

От Агенцията обясниха, че декларациите могат да се подават и онлайн
30 юни 2020 19:40, Красимир Ангелов
11

Опашки от собственици на фирми се извиха пред Агенцията по вписвания. Причината е, че днес изтича срокът, в който те трябва да декларират липсата на дейност през изминалата година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Опашките от чакащи започнаха да се извиват още от рано сутринта и продължиха до късния следобяд. Днес изтича и срокът за плащане на първата вноска за такса "смет" и за 5-процентната отстъпка при плащане на пълен размер на данъка за сгради и за МПС-тата.

Крайните срокове за плащане бяха до 31 март, но заради Ковид-епидемията сроковете бяха удължени до края на този месец.

А от Агенцията по вписванията обясниха, че нямат вина за опашките и че декларациите могат да се подават онлайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че не можеха да удължат точно този срок и до 31.12, защото все пак става въпрос за фирми без дейност. Не че не можеха да сложат опция в закон при 3-4 години минали и липса на заведени дела за задължения да се закриват служебно или с проста декларация от собственика тия фирми. В случая е типичното за българина правене на нещо в последния момент. Всяка година е така. От ТР нищо не могат да направят и не носят вина в случая.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2,1. Закриването на фирма отнема над година, през която трябва да плащащ заплата на назначен отвън синдик. Кой според теб може да си го позволи и би се занимавал?2. По мерките няма да получат нищо и не са кондидатствали. Там има изискване да имаш приходи през 2019та.Толкова за тъпите ти въпроси.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И топлофикация все е на загуба. НО АКЦИОНЕРИТЕ около 1 350 000 са винаги на печалба. И незакриват дружеството!! Ще, ще закрият АМА ДРУГ ПЪТ.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До1. Чужденец ли си. Ми в България е известна , като "данъчен рай". - Така казват от власта. И основно да съществува една фирма е, да я търсят клиентите. И от тук следва, като държавата не е силна в МЕСТНАТА ВЛАСТ. НА никой не му пука за институциите и статистиката. Пък и не е интересно за никой закритали е или НЕ. Важно е да дава високи качествен продукт , А НЕ МЕНТЕ. ТОВА ОБИЧА ОБЩЕСТВОТО
3
5
 
3
 
! Отговори
Шишо преди 3 години
Най големите мошеници, тоест които имат фирми. Цяла година укриват данаци, а сега се правят на алчни просяци.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1_ви, такова понятие като "последен момент", в законодателството няма! Има "срок", и държавната машина е длъжна да има ресурс да поеме пикови натоварвания без сривове и опашки.
1
2
 
3
 
! Отговори
ДО 1 преди 3 години
ТИ КЪФ СИ БЕ ?ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ ДА НЕ СИ ДРУГ МИТОХОНДРИЯ.