Попове протестират заради скандала с "Вяра и общество"

Предаването на Горан Благоев бе свалено от ефир
1 юли 2020 21:51, Петя Славова
46

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест бе организиран пред БНТ заради скандала с Горан Благоев. Неговото предаване "Вяра и общество" бе свалено от програмата на телевизията заради считане, че прави тенденциозен избор на гости, както и отправя обвинения към министър-председателя Бойко Борисов и Светия синод.

Затова генералният директор Емил Кошлуков вече бе изслушан от СЕМ. Според него водещият кани участници, които са извън православната църка по начина, по който е дефинирано в Закона за вероизповеданията.

Също така той смята, че форматът на предаването е образователен, а не публицистичен, в какъвто се е превърнал. Първият протест в защита на предаването бе на 27-и юни. По-късно бе организиран и контрапротест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До НанаПреди време такива като са викали на Благоев комунист,а сега е бил ***? Последно? Нанке, мила, пила ли си хапчетата?
36
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Наглостта на " бъди веренци" е такава да сравняват " заслугите" на руския дядушка с духовните заслуги за Светото Православие на свети Атанасий Велики, посетил и осветил Българските земи преди повече от 17 века. Най- странното е, че русофилските безродни *** в България във всяко отношение притежават незавидно духовния и умствен вакуум.
35
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
" Бъди веренските" па.чаври и подобните им фенове са всъщност духовни нихилисти и антибългарски ***.
34
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До Бъди веренВие не сте никакви верни православни християни, а сте най- отдадени превъзбудени фенове на русофилщината. Русофилски *** като теб трябва да сте извън България, тъй като такива като теб никога не сте имали нещо общо с нея.
33
4
 
1
 
! Отговори
Бъди верен преди 3 години
Истински православните сайтове в България да много малко, може би най-добрите сред тях са Православие.бг и Бъди верен.Двери е масонски и икуменически сайт който поддържа масони и икуменисти като Горан Благоев
32
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Простотиите на двете групи влияят зле на Православието и БПЦ! Добре, че българските митрополити са разумни и мъдри, че да се занимават с разни междуособици! Бог да поживи и патриарх Неофит!
31
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Продължение :Има немалко статии в Бъди Верен, където България е осмивана като православна държава и страна и народ, дядо Добри ( Добре) е също осмиван, а българските възрожденци и Васил Иванов Кунчев са също оплюти като биват считани за по - черни и от дявола.
30
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
И едните и другите са един дол дренки!" Стигна се дори до опити да бъдат хулени светци на Църквата! " От едната барикада " хулят" руски светци,които само " православните" безродни русоблизци си знаят защо трябва да са почитани в България, а някои, които са от другата барикада - против Горан Благоев, буквално хулят и осмиват Български светци и герои. Има немалко статии в Бъди Верен, където България е осмивана като православна държава и страна и народ, дядо Добри ( Добре) е също осмиван
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кошликов също като "видните"преватизатори-ликвидатори,купи БНТ за 1 лв.Ще я разкости и ликвидира.
28
4
 
3
 
! Отговори
Нана преди 3 години
До БубетоСоросоида Благоев ли е кадърен?
27
2
 
2
 
! Отговори
УРА преди 3 години
Драги невежи, вие чухте от Благоев, че съди духовници, че са били от ДС или от незнам си какво и му вярвате? Толкова ли нямате достойноство, та градите мнение за цяло духовенство базирано на приказките на един ***?П.С Слава Богу, не могат да се сравнят тези духовници от простеста, в сравнения с онези хванати от гората, които защитаваха Горан Благоев.
26
1
 
8
 
! Отговори
БГ гражданин преди 3 години
Брех, Цар Побойко се разсърдил, че не го обичат и заповядал на слугата си Боклуков да изпъди този, който го е разобличил като слуга на Сатана. Ама това вече всички го знаят. Владици-ченгета и те се присъединили към заверата. Разкриха истинското си вълчо лице, което няма нищо общо със завета на Бог Христос, да бъдем смирени, да се обичаме да си помагаме и да си казваме истината а не да я крием, както правят Слугите на сатана. Той беше изхвърлен като мръсно псе от Бог Създател. Същото очаква и тях
25
11
 
5
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
По-добре да има предаване "sex and drugs and rock and roll", отколкото "Вяра и общество"!
24
9
 
7
 
! Отговори
Марионетка преди 3 години
Предаването на Горан Благоев се беше превърнало в трибуна на икуменизма. Оплювани бяха всички християнски църкве,които дават отпор на икуменизма. Папата и константинополскиях патриарх бяха възхвалявани за икуменическите си позиции. Константинополския мишок Ердаган го държи да брадата и му върти главата,а папизмът е хванат за м.дите от ЦРУ заради антисемитските му действия.... и сега слушка ЦРУ и юдеите,иначе ще извадят разобличаващите окументи.
23
4
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Попове ДС милиционери,на хляба мекото намерили !Те няма как да влязат в Рая,душите им ще скитат във безкрая.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е "новия дизайн" по мярката 80/20 за поповете?А мене така ме е научила баба ми - Дядо Попе!И никой Поп не се е обиждал от такова обръщение - Говорм за обикновенните служители в българските църкви, а не за тези, които носят кръстове на цената на един Мерцедес!Исус е влязъл в Ерусалим на магаре, а нашите ходят на църква на Ауди, защото има 4 "нимба"!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Библия, Матей, глава 5"...Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство..."Това е препоръка за къде да "хваштаме пътя";) Но когато всички си тръгнат, Кой ще им плаща заплатите (версиите)?
20
6
 
12
 
! Отговори
Предположение преди 3 години
Предполагам, след като предаването на Горан Благоев бъде окончателно спряно, в кабинета на Дългото бедро ще заблести един изискан Rolex?
19
7
 
9
 
! Отговори
Схоластик преди 3 години
Всички предавания не трябва да отправят никакви обвинения, нито към нашия министър-председател (да е свето Името Му), нито към Светия Синод (да е свето Името мУ)!Който си позволи да отправя обвинения, да бъде немедленно отлъчен от телевизията и низвергнат!
18
8
 
16
 
! Отговори
СЕМ преди 3 години
Кош-луков незабавно да сдава поста поради липса на всякаква компетентност и явен слугинаж и на мястото му да се сложи истински професионалист-телевизионер!