HelpBook: Занемарени, мръсни, опасни - площадките, където играят децата

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
Обновена: 3 юли 2020 21:43 | 3 юли 2020 21:14, Анисия Иванова
23

Снимка: HelpBook

Грижата за децата е нужна и от първостепенно значение за всяко развито общество. Това включва и изграждането и поддръжката на обособени места за игра, особено през летния сезон, когато се ползват непрекъснато. За съжаление, в платформата на Helpbook.info получаваме множество сигнали за занемарени и направо опасни детски площадки в цялата страна.

Наш потребител ни изпрати снимки на площадка в междублоково пространство в район "Илинден“. На тях се виждат обрасли с растителност пясъчници, които са пълни с животински фекалии, изгнила и счупена дървена конструкция на пързалка, напукана и обрасла с трева асфалтова настилка, както и негодни за използване по предназначение пейки. Авторът на сигнала твърди, че смрадта като от тоалетна се усеща чак на високите етажи на околните блокове. Още миналата година е имало обещание от общината за предприемане на мерки, но уви, това не се случило, а растителността вече е по-висока от тази на малчуганите. Молбата е за съдействие, като на първо време да се извърши спешно почистване, окосяване и изрязване на дървета и храсти, които служат за тоалетна.

Подобно е положението на детска площадка в район „Възраждане“. Единствената катерушка е демонтирана, но не са премахнати укрепителните елементи, като по този начин останките представляват опасност за деца и родители.

Заснета е и площадка в район „Младост“ като особено впечатление прави пързалката с огромна дупка в улея, липсата на люлки, неокосената растителност и неналичието на кошчета за отпадъци.

От същия район ни изпратиха клип на баскетболен кош, чиято конструкция е ерозирала и се люлее при най-малкия допир. Пространството около него е с гъста растителност и опасенията са за наличието на кърлежи.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е зле да си почистват и да пазят,немалка част от проблема е в тях.То сега много лигав и нежен живот настана...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги дразнят буклоците в градинките, вместо да снимат, да вземат да се наведат и да го изхвърлят. Нищо няма да им стане.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селяни сигнализират, че някой "неизвестен" баш пред техния двор е изхвърлил стари мебели, дюшеци и вехти дрехи и някой трябва да дойде да изчисти, щото камиона с новите мебели няма къде да спре. Кибиците пред блока сигнализират, че някой трябва да ходи да им окоси и да им изчисти шишетата от бира и фасовете пред входа. Коренячки софиянки мьекат, че някой трябва до доди д'им окоси и изпръска ду блоковити, щот ням къдье да си развеждат кучето.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подавайте сигнали та подавайте сигнали. Аман от платформи за подаване на сигнали от нарушителите. Вместо да си изчисти мазалото, нарушителя подава сигнал да ходи някой на... си да чисти. Подавачите на сигнали какво направиха, та да не е ко4ина? Нищо, подадоха сигнал и чакат некой да им отговори, че е изчистено за едни пари, та да ходи пак да се изтропа на метеното. Майки сигнализират, че на детската площадка, където само те ходят, е мръсно, само фасове и пликове от чипсове и чашки от кафе.
13
0
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Не става само с подаване на сигнали...На кого ги подаваме? Ами нали ние създаваме цялата тази ...***. Крайно време е разберем,че ние гражданите трябва да си поддържаме и създаваме средата в която живеем.Да се огледаме около себе си и да видим как сме затънали в отпадъци и буренаци. Какво чакаме... Не става само с това ...Да изчистим България за един ден. Трябва всеки ден да пазим и чистим.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Такива сме самите ние. *** оставят след себе си ***. Преди седмица гледах как младежи на панорамната пощадка на Равнища си тръгват и оставят прилично под една скала кенчета от бира и найлонови торбички... Няма какво да коментирам. Ние сме простаци и простаци ще останем. Затова нищо никога не се оправя в тая скапана държава - защото българското *** не може да проумее, че то трябва да оправи нещата, не да чака друг да му мете на *** но то.Срам ме е.
11
0
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Все чакаме някой друг да ни почисти,да ни оправи района в който живеем. Ами нали ние цапаме и рушим.Никой не ни спусна отпадъци от небето,както и бездомните животни не падат от небето. Уродливата среда,като и лошите междучовешки отношения ги създаваме ние...гражданите.А,това е базата на Културата на един народ.На българина му дай да иска...от другите, а той само да руши и замърсява.Цър вули сме били,и цър вули ще си останем.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За площадките между блоковете съм съгласен че могат и хората да ги косят и оправят. Все ще се намери някой с тример и желание. Проблем е когато не се поддържат тези в училища и детски градини. Там тревата стига до кръста.
9
0
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Живея в Русе. Преди седмица в блока ни се прибра семейство от Франция - българка, женене за французин с три деца. На втория ден от пристигането си цялото семейство с инструменти и ръкавици за около 2 часа излезе и почисти детската площадка пред блока. Когато жена ми я попита защо, тя каза: Тук ще играят моите деца! Бъз мрънкане, без пизиране, без много шум. Та хайде всички да спрем да мрънкаме и сами да си направим къщичката по-добра за живеене! Или да не се минем да свършим нещо за другите?
8
1
 
5
 
! Отговори
социофрен преди 3 години
Гласувайте пак за тая Фандъкова, протестирайте, и че места в детските градини няма, и на протестите призовете да не се политизира проблема. И протестът да е пред президенството, сякаш оттам са ви обещавали повече места. Шизофреници, които не искат да си признаят, че са гласували за грешни хора и пак искат да гласуват същите и се чудят къде бил проблемът. Вие сте си проблемът. Умни и красиви тук вече няма.
7
2
 
4
 
! Отговори
Nikolay преди 3 години
Ей нещастници,оправете площадките,нали и валите деца си играят.*** гадни,окрадохте държавата,срам сте *** мръсни!Тъпкано да ви се връща мизерници крадливи😈😈😈😈😈😈😈😈😈
6
5
 
9
 
! Отговори
генерал Майтапчийски преди 3 години
*** как бе, вие се шегувате?Та нали България е стерилна като операционно поле?Аз я направих такава!Маски, ръкавици, дистанция...Особебо внимание обръщаме на контейнерите с отпадъци.Да, да, знам! Те преливат, защото няма кой да ги чисти. Но ние ги де,инфекцираме.Имаме идея да включим и Негово Светейшество, Патриарха да дезинфекцира с тамян и светена вода!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
asd преди 3 години
Ако се построи една хубава подпорна стена, там може и да стане един хотел
4
0
 
17
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
Състоянието на околната среда е отражение на културата на населението. Населението ако няма акъл да си поддържа чиста околната среда значи не става и трябва да се подменя.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е екопътека. По програма сапард, натура халтура и т.н. Особени видове змии, паякообразни с нилски защитени трески и балканска улична превъзходна обитават територията. За децата ви има заграждения за кучета, само не се правете че не харчите повече за куче.
2
4
 
12
 
! Отговори
х преди 3 години
Като за деца-***. Погледнете обаче пътищата, заводите и суперкомпютрите и си сложете ръката на сърцето.
1
12
 
5
 
! Отговори
Зъбльо преди 3 години
Хората няма какво да ядат, тия за някакви деца пишат!