Десетки полицаи излязоха на протест в столицата

Искат промени в Дирекция "Правно-нормативна дейност" в МВР
5 юли 2020 15:18, Анисия Иванова
68
Десетки полицаи излязоха на протест в столицата
Снимка: БГНЕС

Десетки полицаи се събраха на протест в градинката до МВР. Те настояват за промени в Дирекция "Правно-нормативна дейност" в министерството.

Полицаите поставиха конуси в градинката до МВР, около които застанаха. По думите им тези конуси са, за да бъдат спазвани противоепидемичните мерки и след това участниците в този протест да не бъдат глобени от РЗИ-София, съобщи БНР.

Според полицаите дирекцията за нормативно-правна дейност от години не върши качествено своята работа.

По думите на Илия Кузманов от синдикалната федерация на служителите в МВР причината за протеста е липсата на компетентност в тази дирекция.

"Подчертавам в рамките на социалния диалог, а как спокойно можем да разширим темата и в служебните ни задължения. Оставка не е точната дума. Искаме промени в ръководството, защото не смятаме, че държавни служители могат да подават оставка, ние не сме избирани, нямаме мандат и само начин, по който си вършим работата и качествата, които показваме,  трябва да са основание за освобождаване на съответните постове“, смята той.

В същото време от синдикалната федерация обясниха, че диалогът им с вътрешния министър Младен Маринов, а и с професионалното ръководство на МВР върви нормално.

"Един от проблемите пред МВР е натрупването в сериозен обем на извънреден труд от колеги, които работят на ненормиран работен ден. При тях този труд се заплаща, когато е положен при почивни дни. За положен през работни дни извънреден труд се компенсират с отпуск до 12 дни в рамките на годината. Това са 96 часа, които в София се изчерпват през първата половина на годината", коментира Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Той подчерта, че протестът е предупреждение и заявка, че ще отстояват исканията докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
14
 
! Отговори
ЛЮБОФФФ преди 3 години
А то голяма любоФ бе към милиционерите мързеливи и некадърни са а дали *** Г на ония дето имат власт им вдигат заплатата - то некадърници вдигат заплатата на некадърници
32
4
 
22
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Разформироване на Милицията в България! Всички селяни на село, на нивите си! Качествен подбор на кадрите и ефективна работа!
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДВ от 10.01 2020г можете да видите "огромните" полицейски заплати, те са мит, затова има много свободни места, всеки който иска може да започне работа...да напомня, че полицията е не само КАТ- имате нещо напротив пожарникарите- виждали ли сте как гасят пожар, аз да- единственият бонус е безплатното погребение.
30
1
 
12
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Еми, май имаше няколко статии отпреди месец, че в САЩ е по-лесно да станеш полицай отколкото водопроводчик или бръснар. Да не говорим, че инженерите и програмистите в Силиконовата Долина започват със заплати от ранга на $200,000 за година.Като не им харесват заплатите в България, да хващат самолета за Минеаполис, Сиатъл, Детройт. Там в момента има много незаети места за полицаи.
29
4
 
12
 
! Отговори
GFR преди 3 години
ПАЛИЦЯТА КАРА ДРОГАТА НА БАЦО.......КОИ ПРОТИФ ?
28
5
 
13
 
! Отговори
GFR преди 3 години
МВРЕ Е ВРАГ НА НАРОДА !
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаят заедно с политикът и прокурорът...Това е най-голямото зло за българският народ!
26
3
 
10
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
И аз искам 5000лв заплата,ама чорбаджията не дава !!!! Да си налягат парцалите в тая ш......а криза !!!!
25
4
 
22
 
! Отговори
334 преди 3 години
Некадърни, крадливи, нагли, арогантни, алчни, неграмотни, ***...и още колко определения, все верни, може да се прикачат към словосъчетанието "български полицаи"!
24
1
 
18
 
! Отговори
Чингиз Кукенщаин преди 3 години
Има ли злоупотреба със служебното положение? Това е много излишен въпрос с много ясен отговор!
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложете един каскет на земята, мафиота Боко да пусне някой лев.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не протестирате за цените на тока водата парното на храната бе сеяндури безмозъчни. Или вие не взимате 800 лева или 300 лева пенсия.
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съкратете поне 1/3 от полицията и направете този взезнайко , специалист по всички работи Кузманов най главният полицай, пък ако е верно, че е на пенсия и заплата направо у дома и всички които са на пенсия и заплата пак у дома. Който иска повече на полето макар че и сега си го правят , а полицията им е само за стаж.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.да, ама въпросната "глава" казва, че неговото шкафче е празно! виж, на шефката му сигурно има още останали от техноимпекс!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РПУ та в българия-клюкарниците на страната.нашите полицаи вместо истински да се борят с престъпността обсъждат личния живот на хората и се чудят как да изкарат някой лев допълнително,та да удовлетворят прищявките и капризите на силиконовите си жени...в противен случай ще ги мислят за мухльовци и *** а може и шамари да ядат.вие не можете да очаквате нищо констуктивно от мъже под чехъл!
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да ги подкрепя, но само когато ги видя да тръгнат с протестиращите хора, а не да ги бият и обгазяват.
17
3
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Когато вземете златото и еврата и вкарате в затвора "ГЛАВАТА" на Рибата- тогава ще почне оправията във всички Институции!! Засега е една Шуробаджанащина крадене и лежане и спане на държавна хранилка във Всички Институции!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато аз протестирам, моят шеф ми казва, цитирам:" при мен е така! ако ти се работи, давай, ако не - прав ти път! знаеш ли колко души чакат за твоето място?!"! а бог високо, цар далеко! няма на кого да се оплачеш и бачкаш!!!
15
3
 
14
 
! Отговори
Полицай Каракочев преди 3 години
Жената вика- Вашти Шефове пълни с пачки мангизи- а Ние един хладилник взимаме на изплащане -апартамент на изплащане -кола на изплащане -Докога??? Почвай да работиш както требе !! Искаш деца а мангизи нямаш!- Аз да не съм ти кувьоз купен с пластмасови капачки- Отивай на Площада да ревеш -а не да пиеш вода-! Скоро и други "работи' ще ти сложа ембарго--та така вика жената,,,
14
2
 
6
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Тая ОПГ, трябва се заличи...И да се изгради наново!