Десетки полицаи излязоха на протест в столицата

Искат промени в Дирекция "Правно-нормативна дейност" в МВР
5 юли 2020 15:18, Анисия Иванова
68
Десетки полицаи излязоха на протест в столицата
Снимка: БГНЕС

Десетки полицаи се събраха на протест в градинката до МВР. Те настояват за промени в Дирекция "Правно-нормативна дейност" в министерството.

Полицаите поставиха конуси в градинката до МВР, около които застанаха. По думите им тези конуси са, за да бъдат спазвани противоепидемичните мерки и след това участниците в този протест да не бъдат глобени от РЗИ-София, съобщи БНР.

Според полицаите дирекцията за нормативно-правна дейност от години не върши качествено своята работа.

По думите на Илия Кузманов от синдикалната федерация на служителите в МВР причината за протеста е липсата на компетентност в тази дирекция.

"Подчертавам в рамките на социалния диалог, а как спокойно можем да разширим темата и в служебните ни задължения. Оставка не е точната дума. Искаме промени в ръководството, защото не смятаме, че държавни служители могат да подават оставка, ние не сме избирани, нямаме мандат и само начин, по който си вършим работата и качествата, които показваме,  трябва да са основание за освобождаване на съответните постове“, смята той.

В същото време от синдикалната федерация обясниха, че диалогът им с вътрешния министър Младен Маринов, а и с професионалното ръководство на МВР върви нормално.

"Един от проблемите пред МВР е натрупването в сериозен обем на извънреден труд от колеги, които работят на ненормиран работен ден. При тях този труд се заплаща, когато е положен при почивни дни. За положен през работни дни извънреден труд се компенсират с отпуск до 12 дни в рамките на годината. Това са 96 часа, които в София се изчерпват през първата половина на годината", коментира Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Той подчерта, че протестът е предупреждение и заявка, че ще отстояват исканията докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОГАТО ВИДИМ АРЕСТИ НА ПОЗИТАНО, ЗАЛОВЕНИ РУСОФИЛСКИ ЕКСТРЕМИСТИ ЩЕ ПОВЯРВАМЕ НА ПОЛИЦИЯТА
12
0
 
2
 
! Отговори
К'во ревете бе? преди 3 години
Тоя подлизурко и чалга фен и порно актьор тръгна да бяга на север що си мислеше, че няма да хвана там. Сега 3000 километра са 3000 километра :D
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕ ИСКАМЕ СОЦИАЛИЗЪМСИНДИКАТА НА БСП ИСКА СОЦАЛИЗЪМ
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиндиката на БСП напразно се напъва. Промяната иде и никакви леви сектанти не могат да я спрат.
9
7
 
3
 
! Отговори
НЕ ИСКАМЕ СОЦИАЛИЗЪМ преди 3 години
ИСКАМЕ ПРАВА И ЗАЩИТА НА ПОЛИЦИЯТА ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!ИСКАМЕ ДА ПРИЛАГАМЕ ЗАКОНА С ЦЯЛАТА МУ СИЛА!СТИГА ИМИТИРАНЕ НА " БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА"!СТИГА ---КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ И ПОДИГРАВКА СЪС СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР!НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ "СОЦ-ИЗСТЪПЛЕНИЯ" И БЕЗПРАВИЕ!!!
8
4
 
22
 
! Отговори
Разкарайте ,се преди 3 години
Когато хората протестират ,вие пазите хунтата.Ксто не ви изнася отивайте в чужбина.Но защо ли нито един полицай не ги прави!Защото там трябва да се работи Изнудвате,рекетирате и унижавате обикновения българин,.Девизът на американския полицай е:"Да служа и да защитавам",с вашия е "а сега какво правим"
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малко трудно да се намери достоен човек сред полицаите...ако искате да научите някоя клюка за някой питайте полицаите-те знаят детайли за вашия личен живот,за които и вие самия не подозирате!
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освирквате ги като ги видите. На чуждите протести идват и бият, на техния протест търсят подкрепа. Лицемери!
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СИНДИКАТА НА БСП ПАК ПРАВИ ПРОБЛЕМИ
4
2
 
6
 
! Отговори
Полисмен Ханку Брат преди 3 години
И Ние искаме Нощни Шкафчета - и в тях кюлчета и евра--и Ние сме хора и искаме да папаме- След като ви пазим богатствата от "народната любов"- ще давате % от златото и за Нас!!!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВИТО И ЦИРКОВЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ ВРЪЩАНЕ НА СОЦИАЛИЗМА НЯМА ДА ИМА.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер-полюцай, та и на протест излязли. Примерите са безброй много, има и пресни.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носете си нощните шкафчета на протестите ви и мафиотът Боко Тиквата, за когото работите, ще ги напълни с пачки крадени пари.