Подлезът на Лъвов мост осъмна наводнен след снощната буря

Екипи отстраняват насъбралата се вода
7 юли 2020 10:13, Павел Гълъбов
17

Снимка: БГНЕС

Подлезът на Лъвов мост е затворен тази сутрин заради щетите от снощната буря, предаде БГНЕС.

Столичният кмет даде брифинг тази сутрин и съобщи, че на Орлов мост са паднали около 50 л кв./м дъжд. Има множество наводнени подлези, все още екипи на пожарната отводняват. Движението на метрото не е спирано, снощи бяха наводнена станция Вардар, но вече всичко е отводнено.

Над 140 сигнала бяха получени на телефон 112 само до полунощ. Владайската река преля в района на “Орландовци” и кв. “Бенковски”. Перловската излезе от коритото си. Наводнени бяха магазини и коли.

По данни на Националния институт по метрология и хидрология около 50 литра на кв. метър за около час на “Орлов мост”. Това означава, че в южните квартали са били над 60 литра”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

На терен са всички екипи за почистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд трябва да се почистят шахтите заради очакваните валежи следобед. В момента екипите работят на няколко места – “Лъвов мост”, транспортният тунел, също така в две болници работят екипите на пожарната.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути, с изключение на линия 63 – автобусът минава по улица “Пушкин”. Всички останали места са напълно проходими.

Получени са над 430 сигнала за спряно електричество. “В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала”, уточни Фандъкова. По нейна информация, до обяд навсякъде ще бъде възстановено електричеството.

Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били около 700
, като над 430 от тях са били за наводнявания.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото метро е проектирано и строено от чужденци и турци,толкова ли нямаше български архитекти,инженери - строителни,хидро и електроеинженери да им възложите строежа и им платите?Строили са го през пръсти,само за да вземат едни пари,а метрото,освен,че се наводнява е и тясно,за разлика от други метра!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Петроград,още в Средновековието са направили водна система,когато все още е нямало ток и фонтаните и езерцата им работят и без ток,за всичко на тока ли ще чакате?Няма ли физика и принцип скачени съдове за вас?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!Да бяхте направили някаква система,че водата да се излива направо във река Владайска и да няма наводнения там,да не чакате само на тока!Отдолу имате корито на река,а подлеза пълен с вода."при бурята прекъсна електрозахранването и оттам изключиха помпите, които отводняваха самия подлез на Лъвов мост. Бързо беше възстановено електричеството и нормализирахме, почистихме, измихме. За момента няма никъде проблеми", коментира Димитров."
14
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До ПроСоТо-МЕНТЕ,което написа:-"Нищо не е станало":..-Абе теб да не са те изпускали като бебе на главата ти?каква е тая МАНИЯ да дращиш дивотиите си от ника на "ПроСоТо"?!..просто съм объркан:-Само едно ПОБЪРКАНО същество като теб,без собствено "лице" ,чест и достойнство,може да се влачи след чуждите никове!..психо?..или просто гербомажоретка..?
13
1
 
1
 
! Отговори
Radi преди 1 година
Ми да се види коя фирма го е строила и да се направи ревизия ...... Толкова е просто, какво дремете? Да не е паднал от Марс този подлез ......
12
12
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Нищо особено не е станало.Я вижте Масква снощи - 3 метростанции наводнени, повечето подлези тоже.Водата влачи автомобили по улиците... Сигурно ГЕРБ са виновни за некачествените строежи в руската столица, нали товарищи!
11
1
 
4
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 година
Предполагам,че и подлезът под Цариградско шосе ,при външно министерство и Кукуландия ,също да се е наводнил .той има такъв обичай,все пак улицата ,която започва от него се казва "Незабравка" и спомена трябва да е незабравим.Там преди години със служебният джип Ланд Ровър Дефендър измъквахме един от водата
10
4
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 година
До кореняк софиянец// Нали не смятате ,че 20-те милиона са отишли за изграждането на подлеза.Поне полувина са разпредели в джобовете на правилните хора свързани с правилните политически структури.Така де,защо ще го строят ,ако няма да крадат
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работа работа работа
8
4
 
16
 
! Отговори
кореняк софиянец преди 1 година
Помните ли когато Бойко ряза летичката, беше с Барозу. 20 и отгоре милиончета наши пари.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2Колко ли ще бъде данъкът на една Гондола ? Ами екотаксата ? Ами гражданската ?
6
2
 
4
 
! Отговори
идея за ГЕРБ преди 1 година
Чудесен шанс за София да привлече туристи от цял свят. И без това Венеция изпитва големи проблеми с нивото и ерозията на водата. Да не изпускаме този шанс !
5
2
 
9
 
! Отговори
гласоподавател преди 1 година
Видими резултати !!!
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А селянката от Белчин баня пак се покри.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма работа това наводнение. На колко места по света ги залива редовно, Венеция ли не беше, къде ли не. Ще се оттече и айде.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иийеессс. Някой ден София ще осъмне като Венеция! Ще ходят на работа с гондоли, ще бъде готино
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял ден ли ще ни занимавате с наводнението в София?Знаете ли колко потома имаше пролетта в Прованса? Ама не ги отразихте.Пишете за това наводнение, сякаш Везувий е покрил Помпей с лава.