"В окото на бурята" в София: Заля ни вълна, плавахме, ударихме се в такси

Свидетели разказват за снощния дъжд с гръмотевици
Обновена: 7 юли 2020 08:42 | 7 юли 2020 08:30, Петя Славова
53

Мощна буря с гръмотевици и на места градушки, удари София през изминалата нощ. Над 60 литра дъжд се изляха до 22 часа. 140 са сигналите от началото на бурята до 23.30 минути, съобщиха от Столична община. Няма данни за пострадали хора. Наводнени бяха булеварди, подлези и метростанции.
Още по темата

Перловската река е в коритото си в района на Военна академия, където късно снощи вода излезе на пътното платно и временно то остана затворено. Владайска река преля в района на Орландовци и кв. Бенковски.

Наводнени са подлезът на НДК, транспортните подлези на бул. Цар Борис трети и гара Подуяне. Въпреки наводнени отделни метростанции по време на бурята, движението на метрото не е спирало. Екипи на пожарната и Столична община работиха на терен през цялата нощ, като дейностите продължават и към този час.

Днес започва оглед за паднали клони и дървета, а малко по-късно Столична община ще предостави обобщена информация за всички последици от бурята.

От пороя в София улиците се превърнаха в реки. Десетки коли закъсаха във водния капан.

В понеделник вечерта Стефан качва в таксито си две клиентки. Бурята започва, а минути след това се оказват приклещени във воден капан.

Съдбата на Стефан сполетява и още редица шофьор, съобщава Bulgaria ON AIR. След пороя екипите на пожарната и полицията помагаха на закъсалите автомобили.
 
Подлезите в столицата също бяха наводнение. След силната буря тепърва потърпевшите ще изчисляват пораженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Ричи преди 3 години
На Българина все му е виновен някой за нещо . И все дава акъл лекаря как да го лекува , майстора как да му оправи колата , на комшията разправя какви чалъми знае жена му , а после се чеша и чуди откъде милата е научила вови неща .
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София, западно от градинката при КАТ, следствената служба и лудницата на V-и километър има едно дере, на дъното на което едвам църцори малка рекичка.Когато се е излял онзи порой през лятото на 1984 г., дерето се е превърнало в пълноводна река, която преляла и водата стигнала чак до ул."Чехов", като наводнила мазетата на много сгради.От това си направете изводите на какъв хал е канализацията в София и какво е безхаберието на властите.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чоко29 юни 1983 г., следобед. Поради проливния дъжд в южните квартали на София и северните склонове на Витоша реките: Боянската, Драгалевската, Перловската и Владайската преляха и наводниха част от близките улици, сгради и подлези. Предимно покрай бул.България, Евлоги и Христо Георгиеви, НДК, Сливница и Сточна гара. По същото време в Младост-ите и Дружба дори не капна и капка дъжд.
41
1
 
11
 
! Отговори
До Бахуро ( № 24) преди 3 години
Това не е отсега.Когато стана трагедията в подлеза на НДК през 1984 г., се заговори, че отводнителната система там не е изчислена правилно, а шахтите по традиция не са били редовно и добре почиствани - не само там, но и в цяла София.Само че тогава тези неща не се коментираха в централния печат, а се говореше за "субективния фактор", демек отделни личности не са си свършили работата, шахтите са задръстени, следователно са виновни чистачките. За некадърниците, създали калпав проект - нито дума!
40
0
 
4
 
! Отговори
До Чоко 29 преди 3 години
Тогава се наводни и подлеза на НДК, в дискотеката е имало хора, станала е лудница и суматоха докато излязат и в крайна сметка имаше едно удавено момиче в този подлез.Някакъв мъж пък, вървейки по превърналото се в плитка река платно на улицата, пред очите на други минувачи просто пропаднал и изчезнал. Оказало се, че някой е махнал капака на шахтата и мъжът, не подозирайки това, е пропаднал в канала и се е удавил.В подлеза на Орлов мост водата също е била над човешки ръст, но нямало жертви.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бахуро"Понеже се чудите - не е дъжда проблема. Проблема са новите "ремонти"."А при социализъма колко добре беше при наводнението ... само трима удавени имаше!
38
0
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Митко 19смАми така е, като са ги събирали от бюрата по труда за по-евтинко и не са взели истински журналисти, какво ниво очакваш? Те един авторедактор не могат да си сложат да им поправя синтактичните грешки, ти искаш чак и такива засукани понятия да знаят какво означават. Виж че Енио Мориконе вчера го бяха прекръстили на МАриконе
37
0
 
6
 
! Отговори
Натопорчев 24 см преди 3 години
До Митко 19смАбсолютно съм съгласен....!!!
36
0
 
24
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
По принцип в окото на бурята е най-спокойно, но крaтуните от днеса чули някакъв израз и решили да се направят на много куул използвайки го.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни интересува какво е в София нас от провинцията ако ще и да потъне под земята
34
2
 
11
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Ако ще камъни да валят от небето - шофьор с кола не можеш да го спреш. Той трябва да си се придвижи за където си е решил а ако нещо влезне в ниска част на пътя и се наводни и угасне колата ще чака телевизиите за да се оплаче. Като сте глупави шофьори да се бутате в най-силната буря да обикаляте из София с колите така е.
33
3
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Да попитам, а метрото как е, да не е протекло на още места.Да не се превърне в една огромна и скъпа канализация с релси.Както се казва имам обосновано предположение за качеството на строителството.Все пак средства трябва да се усвояват.Ако се издъни под някоя от реките,ще се наложи на пътуващите да раздават шнорхели
32
0
 
11
 
! Отговори
Мутроземеделец преди 3 години
Суша, страшна суша! Така пече, че дъждът се изпарява още преди да стигне земята. Вдигам цената на хляба!
31
6
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Вероятно? ако си прочел коментара ми ще видиш, че това е проблем който го има в тази част на София още от времето на РАЗВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ. Така, че хайде спрете тъпите коментари.
30
0
 
9
 
! Отговори
пиянде-разбирач преди 3 години
"Водата е дълбока колкото една бирена бутилка!"
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60 литра се изляли над София? Това колко милиметра прави?
28
0
 
3
 
! Отговори
do 10 преди 3 години
прочети за канализацията на Токио и подземните резервоари
27
1
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Помня нещо подобно, мисля че беше 1984 г., месец юни. Ул.Ал.Константинов и околните се наводниха. До преди година по стените на сградите се виждаше докъде е била приливната вълна.Потопи колите и новодни мазетата. В една сграда имаше и удавено дете, живеещо на приземен етаж и заключено от майка си. Чистенето на мазетата беше кошмарно. Смрад и после, като налетяха комарите. Горките хора. Добре, че вече не живея там.
26
7
 
19
 
! Отговори
долу мутрата премиер преди 3 години
Крадливата мутра окраде 20 милиарда и изтегли заеми за още 20 милиарда с оправданието че строи. Е ся се види кво строи! Ремонт и на ремонта пак ремонт!
25
3
 
19
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
Да. Доста апокалиптично беше положението с мощта на водата и гръмовете , раздиращи небето над София. Това от снощи , най много ми напомни за онази изключително мощна градушка , която буквално "опустоши" Столицата ни през един летен ден на 2014 година... Предполагам много хора си я спомнят още !!! Срещу времето и ПРИРОДАТА няма как да се бориш! Може просто да я пазим , за да намалим до минимум такива "Събития" и Катаклизми! Но хората вторачени в парите и личните си успехи - НЕ ИМ ПУКА ЗА НИЩО!