Пороят в столицата съсипал скъпа техника в МБАЛ "Света София"

Наводнени са приземни и подземни етажи, шахтите връщат вода
8 юли 2020 09:49, Анисия Иванова
15

МБАЛ "Света София" се възстановява от пороя, който се изля над София в понеделник. Все още продължава отводняването, но комуникациите вече са възстановени.

Въпреки всичко процесът при пациентите не е прекъсван и медиците имат цялата налична техника.

"МБАЛ "Света София" се намира на бул. "България" и е едно от  местата в София, които бяха най-засегнати. Екипът, който е на разположение в болницата, направи така, че пациентите да останат спокойни и тяхното възстановяване да не бъде прекъсвано - нещо, което е безценно. Дори дъждът не успя да ни спре", каза финансовият директор на МБАЛ "Света София" Десислава Малинова в ефира на "България сутрин".

Тя допълни, че проблемите са изключително много - наводнени приземни и подземни етажи, като основната причина е връщането на вода от шахтите.

"До момента все още продължава източването на водата. Подземните ни етажи са основно складови помещения, имаме налична апаратура, която най-вероятно ще погине от това, което се случи. Проблемът е съществен, защото това е сериозна инвестиция. Говорим са стотици хиляди левове", обясни Малинова пред Bulgaria ON AIR.

Все още не са отводнени част от етажите.

"Благодарности на столичната пожарна, успяха донякъде да отводнят, а останалото със собствени сили и средства. Основният проблем е липсата на водосточни тръби и на шахти, които да поберат поне някаква част от количеството вода. Призоваваме Столичната община да вземе адекватни мерки, защото това няма да е последният такъв дъжд", добави финансовият директор на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
СЕГА ПЪК ИМА И ПОЖАР преди 3 години
До HH88СЕГА ПЪК ИМА И ПОЖАР - То навсякъде се пуши от всички, каква е тая болница ?? Няма тоалетна хартия, персонала напуска, гонят лекари, чкаме някой да дойде да ни каже за детето - изгонили педиатъра, КОЙ ГЪ ДЪРЖИ ТЕЗИ УПРАВНИЦИ ТУКА !
12
0
 
2
 
! Отговори
HH88 преди 3 години
Как строиш болница за толкова милиони и не си помислил за подобни аварии.??? Не се споменава,че без причина протичаше от всякъде, заради качественото строителство или по точно "строим болница, защото ще усвоим много пари от проекта, а колко ще останат за " частната болница" е все тая... така ви трябва лапачи долни, дето се възползвате от хорския труд!!!
11
2
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Тази апаратура има ли си собственик...............а той носи ли отговорност за нея, ако да как...........а застраховка има ли..............а оценка на риска има ли за тази инвестиция със сериозни средства....?!? Отговорите от този бърз тест би могъл да посочи кой, как, кога и колко трябва да извади и обезщети потребителите на тази техника !Казано е ...Не искайте много, не можете да му платите цената!Е, как да стане хем правим инвестиция, хем не се грижим за нея достатъчно.. много искаме!
10
6
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Добре,че ме подсети.Кога ще сменят името на тази улица?,,Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, наричан вицеимператор заради огромното си влияние в Османската империя, лично настоява българските владици да бъдат заточени, зада се спре процесът на единение на българската нация и църква,,
9
1
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Питам се какво нецензурно има в името на бай ***. Дали в скоро време *** на сайта ще отидат да съборят паметника на Алеко.Или хижата на Витоша с това име.
8
1
 
5
 
! Отговори
дъжд преди 3 години
От сто години в София за първи път валя дъжд.Защо при построяването на нова зграда се закриват десет отводнителни шахти.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе, не стига дето сме бедни ами и хабите малкото което се дава. Толкова ли в тая болница нямате акъл да помислите при дъжд, какво ще стане? Най вероятно не е за първи път. Неможе ли да сложите нещата на място, където няма как да се на намокрят в случая.?Толкова ли е трудно.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дори дъждът не успя да ни спре. Подземните ни етажи са основно складови помещения, имаме налична апаратура, която най-вероятно ще погине от това, което се случи. Проблемът е съществен, защото това е сериозна инвестиция. Говорим са стотици хиляди левове"--------------------------------------Браво, моме! Не се кахъри! Ние баламите пак ще съберем милиони със здравните си вноски. Ще има да ги унищожавате, поради лошо стопанисване, ще има да останат.
5
1
 
5
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
сТОЛИЧНА ОБЩИНА управлявана от картофената принцеса най-некадърна сбирщина на послушни папагали. Цялата софия има проблем с отводняването , няма ливневи канали и шахти. В Надежда това въобще не съществува. След дъжд по улиците видях труповете на удавени животни. Защо Фъндъкова не се заеме с това което учила - преподаване? нО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ И ТОВА ТЯ МОЖЕ.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво може да направи учителката, да вземе пример за Гаф Игнатиев и да си отговори на въпроса какви ще са мерките
3
3
 
3
 
! Отговори
бай х преди 3 години
държавната безстопанственост е пословична ...това не може да се случи в частна болница
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами нали сте умни!За първи път ли се наводнява там, в този район?! София открай време е с високи подпочвени води, знаели са го и римляните. Кой ви бие по главата да си слагате апаратура в уязвими помещения?! Имал си бол пари - дал си! - Изразът на Бай *** е и за тях. Знаят, че пак ще им дадат. А в голяма част от страната хората нямат вода, нямат пътища, в Ямбол и сграда за болницата няма. Дайте да дадем на софиянци!
1
2
 
3
 
! Отговори
х преди 3 години
жълти стотинки за оня с чекмеджето