Фандъкова затяга мерките в София, 115 болни от коронавирус са в болници

Засилен контрол за спазването на мерките в столицата
119
Фандъкова затяга мерките в София, 115 болни от коронавирус са в болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Общинския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщиха от Столична община.

По данни на директора на Столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

Още по темата

По време на заседанието са обсъдени конкретните дейности, които се пред приемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването.

От утре, 10 юли, се забраняват посещенията във всички дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията се допускат само на открити нощни заведения при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1.5 м.

Не се разрешават групови празненства на открито и закрито с повече от 30 присъстващи.

Културните и развлекателни мероприятия, в това число, театри, кина, концерти, сценични прояви, могат да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м.
Конгресно-конферентните мероприятия, семинари и изложения също могат да се провеждат при заетост до половината от местата.

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер.

Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановяват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно и училищно образование, и висшите училища.

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места. Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. От утре съвместни екипи на СДВР, РЗИ - София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данче, я всички в детска инфекциозна да ги лекува Мангара. Хем няма да писка, че на него не му дават пари, хем ще ги изписва предсрочно. Като се натръшкат фудболните агитки и като д-р Менгеле им каже че лъжат и ще оцелеят само качествените от тях, хем ще го облагородят с един здрав, хем и агитките ще,се кротнат.
63
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно е че пишат много глупации. Като вземе някои да ми говори за конспирации и крадене и вече ми се повръща.
62
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо им давате пари да ги пишете с корони? пак ли ни лъжете. вирус няма!
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе колко е намалението ?
60
3
 
12
 
! Отговори
парализа преди 3 години
Какво ще ти се парализира, глупи? Ако си запушваш джурлата когато си на общ. места, няма да ти падне носа. Можеш да ходиш да бачкаш и произвеждаш, за да богатее робовладелецът ти.
59
10
 
11
 
! Отговори
Зоро учител преди 3 години
Тука пишат хора, които едва са завършили втори клас. Те си нямат и понятие какво екпонента. Затова си викат 120 души на 2 милиона са малко. Нищо не са. Екпонентно е отделянето на неутрони при атомната бомба. Отначало са малко, и след малко стават толкова, че всички атоми претърпяват атомно делене за секунди. Ако поддържа нивото ниско нивото деленето може да продължи цяла вечност, НО мине критично ниво НЯМА СПИРАНЕ. Затова трябва да се вземат мерки колкото по-рано толкова по-добре.
58
2
 
11
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Каква парализа видя?Единствено дискотеките няма да работят, а кръчмите ще са с 50% от капацитета им.Да не мислиш, че изобщо някой ще следи за това колко човека са вътре?
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля Ви,кажете ми някой саит,на когото мога да имам доверие! Тук са същите ,като БТВ,Нова тв......пропагандни медии. Къде казват истината ?
56
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
115 души общо в болниците - и нова парализа на двумилионен град!!! Ние ли сме ***.и, че се връзваме и ги търпим, те ли са пълни некадърници и не знаят къде се намират и какво правят...
55
1
 
1
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Кой ги затяга,мерките?!Абе те тия,децата си не целуват,без да питат ВОЖДА си....
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, като за начало Юрданка може да започне да мие улиците и ДС дезинфекцира по на место градският транспорт и публичните пространства. Не само в махалите населени с представители от етноса.
53
4
 
10
 
! Отговори
До Спутник преди 3 години
Колкото и да им лижеш краката, нито Годжи ще те повози на черната лимузина, нито Боко ще ти даде кюлче. Не се натягай.
52
22
 
4
 
! Отговори
Спутник преди 3 години
Хайде сега масово Мангър феновете обединете се и бързо тичайте към кръчмите преди полунощ да изградите имунитет. Ако успеете ще спасите страната от икономическа криза и мерките ще отпаднат. Поколенията ще са ви благодарни и имената ви ще ги пише по ученниците. Ще може да разказвате и на внуците как благодарение на вас сте спасили не само страната но и планетата от вируса.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се връзвайте на тая. Всичко е манипулация. Целта е да не стачкува народа. Тя не е по добра от банкенския ***.
50
3
 
18
 
! Отговори
Какви мерки преди 3 години
*** кметица да почне да мие и дезинфекцира улиците и градския транспорт.Само с кражби не става.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова затягала мерките в София,ИИИИ ,,затегнатите'' мерки на Фандъкова са всъщност заповедта на здравния министър която е за цяла България. Ама нали с ел ската пръ чка ,,журналистка'' не може една статия да напише и приписва заповедта на министъра на Фандъкова,на всичко отгоре и със неверни данни.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че ще се пропия покрай този цирк, който се разиграва от няколко месеца насам.
47
3
 
15
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Направо с калашници, нали и 5000лв глоба за сядане на пейка? Хахахаха
46
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха щели да следят дали се спазват.Как? Както до сега ли? От телевизиониятн екран.За това сме и на това дерадже, работят само по телевизията и пред камерите, но никой не вижда резултата.
45
4
 
11
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Аз и SS стоим пред Симеоново и веем знамето на БКП, тъй като това е демократичния път на еднокниговия ни прозападен вожд. В България от нищо не се умира. Ако спрем вируса, ще има нулева смъртност. Останалите 300 души днес - вълци ги яли. Нека чакат по 3 месеца за химиотерапия и да плащат по 390лв за скенер след 2 седмици.