Фандъкова затяга мерките в София, 115 болни от коронавирус са в болници

Засилен контрол за спазването на мерките в столицата
119
Фандъкова затяга мерките в София, 115 болни от коронавирус са в болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Общинския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщиха от Столична община.

По данни на директора на Столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

Още по темата

По време на заседанието са обсъдени конкретните дейности, които се пред приемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването.

От утре, 10 юли, се забраняват посещенията във всички дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията се допускат само на открити нощни заведения при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1.5 м.

Не се разрешават групови празненства на открито и закрито с повече от 30 присъстващи.

Културните и развлекателни мероприятия, в това число, театри, кина, концерти, сценични прояви, могат да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м.
Конгресно-конферентните мероприятия, семинари и изложения също могат да се провеждат при заетост до половината от местата.

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер.

Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановяват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно и училищно образование, и висшите училища.

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места. Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. От утре съвместни екипи на СДВР, РЗИ - София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого се опитвате да лъжете? В Единния информационен портал откъдето уж черпите данни цифрите са съвсем различни,София заразени 71,София област 12.Къде видяхте 115 заразени? Общо в интензивни отделенищ в страната са 29.
43
1
 
14
 
! Отговори
SS = супер смърдел преди 3 години
Аз съм платен ***. Ако Боки и Годжи ми кажат ще си направя клизма против вируса. Боко не е комунист. Не е кадър ба БКП, Годжи е мн честен, неамбициран да става политик и да краде още повече, вече не само от ВМА. Аз имам ник на убийци и стралища, с всъщност съм малко човече, изплашено от Боки и вирусчето.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф, SS, отивай при Златена да се барикадирате заедно. Хванете сменете плочата. Едно и също нон стоп. Аман от вас двамата. Колко ви плащат? За собствен кеф ли го правите?
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова нали си учителка, сметни къв процент е 120 души от 2 милиона и тогава зимай мерки.
40
3
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Аз да питам с пейките каква е ситуацията, че преди месец Щабът ги определи като най-най-опасното място, по-опасно от метрото, дискотеките, стадионите. Полицията ще обхожда ли отново парковете и пейките?И пак да обърна внимание, че Сърбия е много близко
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално затварят чалготеките и баровете, Няма да липсват кой знае колко
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, тази няма ли вместо да се чуди с какво да се занимава, да ходи да виси в километричните задръствания на великите ремонти. Само пари крадете, Мис Фандък. Нищо не става от вас. Като се прави ремонт, се осигурява алтернативен маршрут. А не, 3 часа да чакам да отида на работа. Т*ъ*п*а коза.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Ремонт на ремонта, на ремонта ....пали джапанките и марш към Самоков, Картофке! :((((
36
2
 
9
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Колко открадна, колко народ поръча, колко злоупотреби и колко нагъл беше ли? Това го знаем. Хайде сега напиши нещо за Годжи, че и той е честен, без далавери във ВМА, а и е уравновесен и добронамерен.
35
4
 
18
 
! Отговори
ааа преди 3 години
155 души в болница за град, който е над 2 милиона и това е голям проблем? Сериозно ли? Като гледам и коментарите, кампанията за всяване на страх работи повече от успешно
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с този темп на заразяване довечера трябва да са 400 петък 700 до неделя 1000+тогава скотобазата ще почне да стопля какво направи борисов
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е ужас, за енти ден го пиша. Събирайте цирка и Довиждане. Кой от къде е. Освободете ни пространство да дишаме и да живеем нормално. 80% от регистрациите са от дълбоката провинция. В което няма нищо лошо, естествено. Просто си отивайте там. Нали София е трагична. Ето, решаваме си проблемите всички. Моля, тръгвайте си.
32
3
 
20
 
! Отговори
Коя тааа бе преди 3 години
И какво като 115 са болница?
31
1
 
17
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
А в Добрич като спрат храната, какво ше стане? Трите мутри, които държат бизнеса ще си пекат питки, работниците им ще умират от глад, както всички останали. Хайде сега маската и марш в мазето, че мн страшнен тоси вироз.
30
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
115 x 1200лв
29
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти очевидно НЕ носиш парички, защото нямаш. Морето се храни от чуждестранни гости на държавата. Аре пътувай НА Гърция с торбите домат. Видяхме ви по ТВ,какви туристи сте :) Опазил господ...от Такива.... А да те питам, ако Добрич и други общини спрат храната към София ти какво ще ядеш пещерняк :)
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24въййй ми кой шИ тИ носи парички като няма туристи бйе мйек? О... ама те били в Гърция вече... глад ще има май а?
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично имам предвид всеки кокто живее там. Че там няква шепа Стари оръфлеци се имат за кореняци... Кой го интересува.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ми е било интересно кой се има предвид под "софиянци", като 80-90% от населението на града вече е от провинцията :D
25
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А морето и планината да спрат плащанията към София и се затваряйте :) На никой не му трябват мързеливи шопи.