Двама ранени полицаи при снощния протест в София

До груби нарушения на обществения ред не се е стигало
12 юли 2020 08:28, Петя Славова
15
Двама ранени полицаи при снощния протест в София
Снимка: БГНЕС

Без груби нарушения на обществения ред завърши третият ден от протеста на жълтите павета в София, предава "Дарик".

Първоначално демонстрантите се събраха около 19.00 часа в "триъгълника на властта" на жълтите павета. Малко по-късно те тръгнаха на шествие по бул. "Цар Освободител", преминаха покрай сградата на парламента, където се задържаха известно време и продължиха към Орлов мост, като го блокираха за кратко.

Още по темата

След това се насочиха към ул. "Гурко", спряха се пред сградата на Министерство на вътрешните работи, където изразиха своето недоволство, и се върнаха пред Министерски съвет.

Напрежението за кратко се повиши след 21.00 часа, когато двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

След 23.30 часа полицаите свалиха щитовете си, а протестиращите ги аплодираха. После хората постепенно се разотидоха.

Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията на страницата си във Facebook снощи. Той предупреди, че предстоят ужасни месеци и години."Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус."

Борисов уточни, че са изградени двойно повече магистрали от Тодор Живков, както и, че правителството се е справило най-добре с пандемията от всички в Европа.

"Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата", подчерта премиерът и призова протестиращите да се пазят и да не проливат кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: полицияСофияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Самонаранили се !
80
10
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Преброяване на безделниците и неудачниците в София. Това се случва.Да си намерят работа по добре.
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милицията има предпазни средства каски, щитове защото се очаква да има агресияА момчето с късите *** дето го влачехаЗа да го набият за да се страхуват хората и да не ходят ба протести няма никакви предпазни средства.
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 10 г управление на Герб колко народ пребиха по селата братчедите!Не съм чул да са ритали у главатаКакто ритаха оня ден студента
77
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Що не беше тук Джон Кери ( дивака от Слънчев бряг преди години ) , да ги видим как щяха да бият ушевите ?!
76
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамно е да си полицай в България!
75
2
 
21
 
! Отговори
67 млн в Чекмедже преди 3 години
ТИКВО, ЧЕРЕПА Е ФИНАНСИРАЛ ТЕБ И ВЛАДКА, А НЕ ПРОТЕСТИТЕ!
74
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията на герб пребива хора но за това не пишете. Момчето което бе бито до смърт от тези зверове лежи в пирогов с тежки травми. Това е студент по право от университета в Хага. Именно в Хага е мястото на борисов и хунтата му убийци и мъчители на българите!
73
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗа съжаление в коментарите виждам мнения или на прости хора или на *** (дано е второто), които ще изберат ГЕРБ и ДПС. Но важното е да има схеми, далаверки на едро и да плюем по гражданското общество, протестиращите, президента. Карай да върви...
72
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато българските граждани пренаписват историята от днес.бг пишат за хороскопи и акне.
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са мега кекави....
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПенсионерНе протестират, значи... Какво е за тебе протест, да се влезе с факли и мотики в МС и да има бесене ли? Протестите засега са мирни, ама щом настояваш.... Само да ти кажа, че публичното подбуждане към насилие е престъпление, да си знаеш.
69
24
 
5
 
! Отговори
До освен преди 3 години
То построеното си стои ако имаш очи ще го видиш но ако си замъглен от злоба нищо няма да видиш.Тея не са съвършени но са в пъти по добри от червените ***.
68
5
 
32
 
! Отговори
ОСВЕН преди 3 години
магистрали, нещо друго да си построил! От магистралите най-много може да се краде! Затова стойността им на км е тройно по-висока от тази в другите страни.
67
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление в коментарите виждам мнения или на прости хора или на *** (дано е второто), които ще изберат Слави Трифонов и Нинова. Но важното е да има чалга, далаверки на дребно и да плюем по държавата, катаджиите, БФС. Карай да върви... И следващите ще ги свалим.
66
3
 
27
 
! Отговори
До Радев преди 3 години
Вижда се капацитета и на родните полицаи. Сила може да се използва ако оказва съпротива и то в разумни граници, но 10 милиционера да ритат обезвреден и лежащ на земята младеж не ми изглежда на професионален подход.
65
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е,че България се развива и никога не е била в подобно положително статукво през прехода-------Никога досега в България премиер не е бил милиционер, който е бе колегите си, не е имало председател на Парламента тьпа кърджалийска п)/тка, не е имало прокурор, който се изказва против разделението на властите и иска присъди срещу само 10% доказателства. България в момента е един шитхол. България не се развива, банкянския *** ти каза, че е докарал нещата до ужас в следващите години.
64
0
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
До РадевСтудентът от Хага е на земята, с оковани зад гърба ръце!
63
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А фъндъчката няма ли да се измете,с лъжа я избраха и да се разследва за всички подписи които е слагала щедро.
62
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** много кьорав народ има все още в тая територия, бре! Цели 11 години ви стрижат и скубят до голо, лъжат ви и ви мамят, а не можете да се отървете от инерцията да боготворите лицето, което върши всички тия неща. Трябва да сте непоправими мазохисти за да продължавате да защитавате лицето Борисов! Е, вярно, има и друг вариант същото това лице да ви е дало да близнете от копанята, от която Той гребе с пълни шепи