Двама ранени полицаи при снощния протест в София

До груби нарушения на обществения ред не се е стигало
12 юли 2020 08:28, Петя Славова
15
Двама ранени полицаи при снощния протест в София
Снимка: БГНЕС

Без груби нарушения на обществения ред завърши третият ден от протеста на жълтите павета в София, предава "Дарик".

Първоначално демонстрантите се събраха около 19.00 часа в "триъгълника на властта" на жълтите павета. Малко по-късно те тръгнаха на шествие по бул. "Цар Освободител", преминаха покрай сградата на парламента, където се задържаха известно време и продължиха към Орлов мост, като го блокираха за кратко.

Още по темата

След това се насочиха към ул. "Гурко", спряха се пред сградата на Министерство на вътрешните работи, където изразиха своето недоволство, и се върнаха пред Министерски съвет.

Напрежението за кратко се повиши след 21.00 часа, когато двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

След 23.30 часа полицаите свалиха щитовете си, а протестиращите ги аплодираха. После хората постепенно се разотидоха.

Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията на страницата си във Facebook снощи. Той предупреди, че предстоят ужасни месеци и години."Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус."

Борисов уточни, че са изградени двойно повече магистрали от Тодор Живков, както и, че правителството се е справило най-добре с пандемията от всички в Европа.

"Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата", подчерта премиерът и призова протестиращите да се пазят и да не проливат кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: полицияСофияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
21
 
! Отговори
Каренин от Петербург преди 3 години
А какво е здравословното състояние на студентът от ХАГА ? Момчето живо ли е,ще остане ли инвалид за цял живот ???
60
1
 
26
 
! Отговори
От бомбичка преди 3 години
В Пирогов... Аре по-леко с лъжите. А студента в кома дето му блъскаха главата в стената и ритаха с кубинки 10 спец полицаи- специалисти биячи....
59
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Построени магистрали?? Явно Тиквун мисли, че хората ядат асфалт, защото иначе 12 години и повече да говори само за пътища??!!! Цариградско шосе, Тикво, още прилича на развълнуван океан след "качествения" ремонт преди Н години, когато ти пак налапа парички, ***
58
22
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Анонимен 42 Браво ! Много точен коментар.Те не протестират , а се разхождат по улиците.На събор в едно село пияници на маса.Единия : Ех при това хубаво ядене и пиене да има кой да запали на попа къщата , голям сеир ще стане.Та и с протестите така. Сеир да има.Въпроса е в тази пандемия имаме ли нужда от сеири?
57
2
 
20
 
! Отговори
Доган преди 3 години
Уж щял да го убива Тиквата пък с него и Пеевски разкостиха КТБ и лапнаха бизнеса на Черепа и маса други богаташи
56
5
 
15
 
! Отговори
. преди 3 години
Край на играта за Тиквун.
55
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Бойко е пътник на експреса "*** на историята".
54
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов трябва да полежи в затвора и да му се разкрият всички авоари по света.Тъкмо може да му се излекува манията за величие и непогрешимост а и ще преосмисли влечението към пачките и кюлчетата.
53
16
 
2
 
! Отговори
Само се преди 3 години
Чудя,тези "айлякчии"кой ги храни?Сигурно спят до късен следобед,и. Хайде на мегданя!Ама нали тате носи мама меси,а и затвориха нощните заведения!Да работят будалите,та да ни хранят!
52
0
 
12
 
! Отговори
ВАСИЛ ТОДОРОВ преди 3 години
СЕГА КОНСЕНСУС. А ПРЕДИ НЕ ИСКАШЕ ДРУГИ ЗА ДА МУ ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ.
51
4
 
22
 
! Отговори
2 ранени полицаи преди 3 години
А колко пребити демонстранти?....Какво стана с момчето в Пирогов. Живо ли е
50
23
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Добре,изберете Радев/Божков! Как ще се забавлявам като ви превърнат в Армения! Как ще ви се наслаждавам на кривите от здух фейсофе ! Как ще търсите Борисов с фенерче...ХахахаПич,не заслужава НИЩО този,който смята достатъчното за малко ! Факт е,че България се развива и никога не е била в подобно положително статукво през прехода.Целта е да се гонят Чехия,Полша,Естония.Също е факт,че дистанцията между България и Запада сега е много по-малка,отколкото беше преди 10 години!
49
5
 
34
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Нито една "национална" телевизия не отрази събитията около пребитото момче или многобройните клипове с агресията на полицията! Прокуратурата трябва да започне разследване за търговия с влияние. Няма съмнение, че от Кабинета на Банкянският селянин е оказан натиск върху всички централни медии! Нещо повече, всички те се надпреварват да пускат клиповете на МВР колко "пострадали" били полицаите. Протестите трябва да се насочат към телевизиите и най-вече към БНТ, която се издържа с нашите пари!
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добър коментар от Я. Но хората не мислят за повече от 2 дена напред, но помнят и по-малко. По лошо е злобата, която се виждаше от хората отишли някои и платени да правят зулуми. Всеки може да се провери какво е да ти хвърлят бутилка 1.5литра върху главата. Съжалявам но новата лява Алтернатива която се проповядва и в САЩ в момента при протестите не ми харесва. *** до бели якички деца на ***(и техните сектанти последователи "зелени"). Съвпадение ли са протестите и в Сърбия?
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама ранени аа нищо в сравнение с геноцида на Борисов над изстрадалия от шайката му български народ...
46
27
 
14
 
! Отговори
питам преди 3 години
защо мутрата Радев не е сред протестиращите, а само размахва юмрук срещу българския народ заобиколен от гавазите на НСО -охрана на султан Доган.
45
2
 
19
 
! Отговори
протестира се преди 3 години
До Анонимен43срещу най-ниските заплати в ес-БВП не интересува работника защото повишението му не задължава работодателя да плаща повече ! безработицата е ниска защото поне 500 000 избягаха на запад през управлението на герб, арестуваха олигарски само след като станаха неудобни...ами шиши,доган с теца за 50 000 лева и т.н кога ?? безвизовото пътуване въобще не е заслуга на боко защото боко управлява 10 години а влезнахме в ес 2007 !!санирането беше такава кражба , че е добре да не го споменава
44
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джон,много си информиран бе.Браво,с конкретика и доказателства работиш.Аз пък ще кажа ,че обядвам с жена ти в момента,а ти след 9 месеца ще станеш баща !
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" ... ...Комунисти, комсомолци, пионери Във един и същи строй ... "
42
0
 
27
 
! Отговори
Джон преди 3 години
Народа не протестира в защита на Радев. Протестира защото определени кръгове са обхванали цялата държавна власт с пипалата си, източват парите на данъкоплатеца и ползват институциите да разчистват сметки помежду си. Кой разреши на ББ да управлява служебен автомобил на НСО в нарушение на протокола за сигурност? Защо стратегически обекти, като нефтопровода и газопроваода се пазят от неговата фирма срещу милиони годишно, а не от жандармерията? Защо е охраната на Пеевски и Доган?