Двама ранени полицаи при снощния протест в София

До груби нарушения на обществения ред не се е стигало
12 юли 2020 08:28, Петя Славова
15
Двама ранени полицаи при снощния протест в София
Снимка: БГНЕС

Без груби нарушения на обществения ред завърши третият ден от протеста на жълтите павета в София, предава "Дарик".

Първоначално демонстрантите се събраха около 19.00 часа в "триъгълника на властта" на жълтите павета. Малко по-късно те тръгнаха на шествие по бул. "Цар Освободител", преминаха покрай сградата на парламента, където се задържаха известно време и продължиха към Орлов мост, като го блокираха за кратко.

Още по темата

След това се насочиха към ул. "Гурко", спряха се пред сградата на Министерство на вътрешните работи, където изразиха своето недоволство, и се върнаха пред Министерски съвет.

Напрежението за кратко се повиши след 21.00 часа, когато двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

След 23.30 часа полицаите свалиха щитовете си, а протестиращите ги аплодираха. После хората постепенно се разотидоха.

Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията на страницата си във Facebook снощи. Той предупреди, че предстоят ужасни месеци и години."Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус."

Борисов уточни, че са изградени двойно повече магистрали от Тодор Живков, както и, че правителството се е справило най-добре с пандемията от всички в Европа.

"Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата", подчерта премиерът и призова протестиращите да се пазят и да не проливат кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: полициясофияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
24
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Този сбирток на улицата съставен от Сини и Червени предвождан от авиатора Радев и спонсориран от Велинградския Али Баба изглежда доста нелепо и е обречен на неуспех:):):):)ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)
40
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срешу какво протестирате бе,профани? Срещу най-високият БВП и покупателна способност,срещу най-ниската безработуца,срещу арестите над олигарсите,срещу Тракия и Хемус,срещу санирането,срещу най-високата МРЗ,срещу ЕЗ,срещу свиването на сивата икономика,срещу безвизовото пътуване ???Кажете срещу какво и кой вярвате,че ще ви ОПРАВИ ? Кога живяхте по-добре? При геноцита на Луканов,фалита на Виденов,лъжите на Царя?Кажете какво искате бе? Само блеете без аналитичност !
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ на всички комунистически и ДС креатури!Иначе протестите само ще докарат до хиперинфлация и спомени за Виденовата зима!Помнете ми думата!
38
3
 
5
 
! Отговори
Без значение преди 3 години
До Тонката Защото социологическите агенции ги подлъгаха, че Цецка води с 10% и бяха сигурни, че ще спечелят.
37
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До ЯПиташ КАК, ще ти кажа веднага!Опитай на протеста, довечера, РЕДОМ с БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ- да издигнеш и Флагът на Европа - синьото знаме с дванадесет звезди!И по реакцията им ЩЕ ГИ ПОЗНАЕШ - КОИ са РЕШЕТНИЦИТЕ!
36
8
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Да съгласен см с теб нали се уплашиха да не би мутрата да падне и затова ни вкараха набързо в чакалнята да спасят положението но реално това е едно няма нищо слад 3-4 години уж щели да въведат еврото тогава пък ще кажат същото и така во всеки веков
35
13
 
20
 
! Отговори
Я преди 3 години
Революцията започна. И го послушаха на площада рамо до рамо бяха Христо Иванов и Радан Кънев от уж дясната Демократична България заедно с Мая Манолова, Корнелия Нинова и хората на Слави.Това ли са новите революционери? Точно с Васил Божков ли президентът Румен Радев ще вади мутрите от властта? Как се чувстват обикновените социалисти, когато до тях са приватизаторите на Каолин, унищожили Кремиковци и Балкан? Как се чувстват демократите, когато до тях са наследниците на партийните секретари
34
8
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ВъпросСамо последните президентски избори бяха честни,всичко друго е измама:):):):)
33
7
 
16
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Ако народа тръгне на масова разходка на чист въздух в Банкя, пак ли ще докара "разхождащи се" от Родопите?
32
10
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Някой може ли да ми каже защо в София ГЕРБ не получи подкрепа, а трябваше да идват хора от цялата страна? Възниква въпроса как печелят тези хора изборите в София от 2008 година са на власт без прекъсване?
31
11
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
От САЩ и ЕС никога вече няма да позволят на Бойко да хвърли оставка и да си чеше егото на избори,защото тук вече става дума за геополитически интереси:):):)А па с некви мизерни 5 хиляди човека на улицата правителството няма как да падне:):):)
30
1
 
23
 
! Отговори
БългарскаКнягиня преди 3 години
Българското знаме не е пленявано никога до сега, но беше потъпкано от охранител на държавна институция, който би трябвало да го е целувал и клел да служи на народа. Държава , в която управляващите пазят определени хора повече от колкото външната граница на ЕС е ясно, че институциите не служат на народа а на определени кръгове.
29
4
 
18
 
! Отговори
До Тонката преди 3 години
До скоро черепа помпаше банковите сметки на ББ и Горанов, но другият мафиотски клан, след като овладя тотално прокоратура, съд, полиция реши да ги отсвири и хвърли на народа.
28
18
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Народа"протестирал:):):):)Черепа колкото и да помпа от Дубай повече от 5 хиляди на улицата няма да може да изкара:):):)Това ли е "Народа"?:):):)
27
0
 
15
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Основното правило на демокрацията за да просъществува е, когато народа задава въпроси на избраните и издържани от него управляващи, те да му отговарят. Да контролират държавните институции да служат на народа, а не на определени кръгове.Напълно нормално е, след като не го правят да ги изхвърлят.
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отставката няма да свърши никаква работа, трябва тотална лустрация на всички заемали длъжности в държаваната администрация последните 30 години. Мафията е впила пипалата си от най-ниските етажи на институциите до върха им и ги ползва да обслужват нейните интереси, а не на народа, който ги издържа.
25
0
 
21
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Защо са охранявали обикновени гражданин години наред, като Доган, който "официално" е никакъв и другият гражданин стъпвал 2-3 пъти в парламента какъв повод е дал със законотворческата си дейност, че да има заплахи към него? Защо Цачева и Цветанов продължават да ползват охрана и автомобил на НСО?
24
9
 
26
 
! Отговори
Bodyguard преди 3 години
Какъв безславен завършек на политическата кариера на Борисов.Започна като охрана на Живков и завърши като охрана на Доган.
23
4
 
8
 
! Отговори
Атака преди 3 години
Давайте напред, летете, щурмувайте, обаче сега едни милиони българи гледат и на изборите ще вземат да отидат до урните. ТОГАВА ЩЕ ВИ СЕКНЕ УСТРЕМА:)
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1) ОРЕШАРСКИ Е ВИНОВЕН2) БСП СА ВИНОВНИ3) РАДЕВ Е ВИНОВЕНАБЕ БОРИСОВ, НИКОЙ НЕ ТИ КРИВ ЗА КОРУПЦИЯТА В ТВОЕТО УПРАВЛЕНИЕОЯЖДАТЕ СЕ И КРАДЕТЕ 4 МАНДАТА - И ВСЕ ДРУГ Е ВИНОВЕН