Двама ранени полицаи при снощния протест в София

До груби нарушения на обществения ред не се е стигало
12 юли 2020 08:28, Петя Славова
15
Двама ранени полицаи при снощния протест в София
Снимка: БГНЕС

Без груби нарушения на обществения ред завърши третият ден от протеста на жълтите павета в София, предава "Дарик".

Първоначално демонстрантите се събраха около 19.00 часа в "триъгълника на властта" на жълтите павета. Малко по-късно те тръгнаха на шествие по бул. "Цар Освободител", преминаха покрай сградата на парламента, където се задържаха известно време и продължиха към Орлов мост, като го блокираха за кратко.

Още по темата

След това се насочиха към ул. "Гурко", спряха се пред сградата на Министерство на вътрешните работи, където изразиха своето недоволство, и се върнаха пред Министерски съвет.

Напрежението за кратко се повиши след 21.00 часа, когато двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

След 23.30 часа полицаите свалиха щитовете си, а протестиращите ги аплодираха. После хората постепенно се разотидоха.

Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията на страницата си във Facebook снощи. Той предупреди, че предстоят ужасни месеци и години."Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус."

Борисов уточни, че са изградени двойно повече магистрали от Тодор Живков, както и, че правителството се е справило най-добре с пандемията от всички в Европа.

"Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата", подчерта премиерът и призова протестиращите да се пазят и да не проливат кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: полицияСофияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
17
 
! Отговори
#Оставка преди 3 години
Народа не протестира в защита на Радев. Протестира защото определени кръгове са обхванали цялата държавна власт с пипалата си, източват парите на данъкоплатеца и ползват институциите да разчистват сметки помежду си. Кой разреши на ББ да управлява служебен автомобил на НСО в нарушение на протокола за сигурност? Защо стратегически обекти, като нефтопровода и газопроваода се пазят от неговата фирма срещу милиони годишно, а не от жандармерията? Защо е охраната на Пеевски и Доган?
20
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както крадеца Радев вика дръжте крадеца, сега пък и платените именувани червени *** реват дръжте трола.
19
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести добре, но останаха отворени въпроси за двама от най-близките съветници на президента - той с тях ли е или не? Ала може би това беше целта да се отклони вниманието на хората...
18
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден ще е така до ОСТАВКАТА на мутрите Борисов и Гешев!
17
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но Радеф ако мисли че с това ще му се разминат предателствата се лъже. С Борисов или не го чака възмездие. Долу предателя на България.
16
12
 
29
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Тролчетата на ГЕРБ ,късно ставате ! За това ли ви плащаме по 30 лева всеки ден!? Разбрали сме се в 06,00 да сте на линия и като Матросов да браните идеите и най-вече имуществото на другаря БОРИСОВ !Хайде да не удържаме от надниците!!!
15
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа и Радеф искат анархия. Така най добре виреят. Лоши дни очакват България ако Курнелуя и руския лакей докопат власта.
14
7
 
23
 
! Отговори
х преди 3 години
Преди години и аз бях протестър, но житейският опит ме научи, че не става с подскачане, а много труд и борба. Няма фантастична сила, която ще се появи и ще ви "оправи". Зависи изцяло от вас да успеете. С много препятствия, да, но зависи от Вас.
13
12
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Не бъдете...лоши.оставете наш Бочко да си поиграе...маминият,още малко на...премиер.Иначе ша...реве,че ша се къса,а това не е хубаво,може да...отслабне и да са...стопи и му отиде...ууубоста.
12
17
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Доган хубаво каза за радев, ама овцете още не могат да разберат. Нищо, от ДПС казаха, че ще говорят в следващите дни за некомпетентния чиновник без капацитет в главата и не разбиращ смисъла на президентската институция. Мното ще говорят.
11
13
 
12
 
! Отговори
Мутри преди 3 години
И от едната и от другата са мутриБожков има много пионки като Христо Иванов
10
7
 
21
 
! Отговори
Каренин от Петербург преди 3 години
Ония ,с черните тениски,ултрасите на ,,Левски-Фракция Запад,, са вандалите ,които провокират инцидентите !!! Борисов е обещал да им заличат задълженията към НАП и те са провокаторите към полицията !
9
10
 
31
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Ако искаме България да продължи да съществува като държава на българите-трябва НЕЗАБАВНО да бъдат отстранени Борисов и патроните му Доган и Пеевски!Иначе спокойно може да си вегетираме,докато Доган и сие си присвоят цялата държава-както Росенец.Впрочем процесът е много напреднал-смесените райони вече на практика са друга държава....
8
33
 
22
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Кой насъскваше хората пред Президенството !?Руският ЛАКЕЙ Радев.Той сега е недосегаем, но неговото си седи.Ще му свърши мандата ,и както каза гл. Прокурор... следва процедура.Която вероятно ще е подарък от раирани одежди.Как вдигше юмрука.Абе аланколоу, ти имаш ли си представа ,че можеш да свършиш като Чаушеску.Пълен ид*отъ!
7
15
 
36
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
Полицаите да помислят дали ще са полицаи при смяна на системата и дали искат да си вземат 20-те заплати при пенсиониране. Той оня вчера го каза на живо - полицаите пазят властта. Да не се окаже, че са излишни, като падне режима! В селата ги няма, в малките градове са дилъри и сводници - масово, в големите са пазачи на властта и убийци на протестиращи. Катаджиите са абсолютно излишни и тотално корумпирани. За какво са ни точно тези полицаи?
6
14
 
28
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Другарят Борисов на страницата си във ФБ каза че въвел ограничения!!! Теази ограничения включват ли докарване на автобуси от другия край на българия платени ,,демонстранти,, в негова защита ?И от кого се защитава ? Искащите оставката му са български поданици плащащи данъци ,с които Борисов плаща на контрадемонстранти !!!
5
18
 
24
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Оставка ,Оставка,Оставка,.Сега,веднага,без компромиси.
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Република България ви повелява да победите мутрите или да загинете геройски! Да живеят всички българи за нея и да *** за нея!
3
24
 
25
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Черепа и неговите протести ... Лошото е, че има пари да направи много бели :(
2
29
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ГЕРБ и Гешевнямат право на оставка! Това ще бъде победа за мафията.