Двама ранени полицаи при снощния протест в София

До груби нарушения на обществения ред не се е стигало
12 юли 2020 08:28, Петя Славова
15
Двама ранени полицаи при снощния протест в София
Снимка: БГНЕС

Без груби нарушения на обществения ред завърши третият ден от протеста на жълтите павета в София, предава "Дарик".

Първоначално демонстрантите се събраха около 19.00 часа в "триъгълника на властта" на жълтите павета. Малко по-късно те тръгнаха на шествие по бул. "Цар Освободител", преминаха покрай сградата на парламента, където се задържаха известно време и продължиха към Орлов мост, като го блокираха за кратко.

Още по темата

След това се насочиха към ул. "Гурко", спряха се пред сградата на Министерство на вътрешните работи, където изразиха своето недоволство, и се върнаха пред Министерски съвет.

Напрежението за кратко се повиши след 21.00 часа, когато двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

След 23.30 часа полицаите свалиха щитовете си, а протестиращите ги аплодираха. После хората постепенно се разотидоха.

Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията на страницата си във Facebook снощи. Той предупреди, че предстоят ужасни месеци и години."Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус."

Борисов уточни, че са изградени двойно повече магистрали от Тодор Живков, както и, че правителството се е справило най-добре с пандемията от всички в Европа.

"Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата", подчерта премиерът и призова протестиращите да се пазят и да не проливат кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: полициясофияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
31
 
19
 
! Отговори
х преди 3 години
Вандали! Дано ГЕРБ не се подадат и да си изкарат мандата. На изборите ще се види кой кого.