Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
5
 
18
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
Тия дето биеха зад колоните са си за затвор. Ама какво е за тези дугите им колеги които се разхождаха наоколо и се правеха че не виждат и не чуват? Нали са 'пазители на реда'???И те са за съдене - за бездействие по време на течашто престъпление!
191
4
 
10
 
! Отговори
Офф преди 3 години
Ей *** платени ... в нормалните държави след като те арестуват те вкарват в панделата и ти повдигат обвинения. Само по филмите ги пребиват след като са задържани, явно много са ви промити мозъците и не мислите.
190
3
 
14
 
! Отговори
Hehe преди 3 години
Милиционерите не могат да мислят, те са свикнали да живеят и мислят като селяци.Убивай пребивай и после разследвай ....Има си закони господа щом е задържан и с белезници, сяко последало насилие е престъпно и подсъдимо. Аз ако бях на майката сега щях да съдя директно МВР и всички които са били на смяна този ден от това РПУ и то за стотици хиляди обезщетение за морални и телесни щети
189
0
 
14
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Преди 20-ина години по време на мое дежурство двама млади полицаи доведоха пребит 14 годишен младеж.Той бе с разкъсан бъбрек и бе приет в болница.После разбрах какво се е случило.Полицаите го видяли до разбита будка и той побягнал.Когато го настигнали го пребили.После в болницата се разбра,че не той е разбил будката,а и баща му е полицай!Ако го бяха задържали,обискирали и разпитали щяха да разберат веднага истината.Каквато и професия човек да има умът винаги трябва да го води,а не емоциите.
188
4
 
11
 
! Отговори
факт преди 3 години
откровен опит за убийство!!!
187
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме присъди.
186
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 198Това беше добро :)
185
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Waffen SSРазбирам че си фен на СС, но ако не знаеш, трябва само да го обезвредят, може и задушаваща хватка да приложат, белезниците и в ареста, но четирима да бият някакво студентче, много брутал :)
184
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 186 Do 177Ти гледал ли си кадри от такива стълкновения в Западна Европа? Бият и още как! След като е тръгнал да напада полицаи какво? Да му дадат шанс да се изправи срещу полицай в "честен" двубой един на един? Пък и да му подберат от същата категория? Свалят го на земята, закопчават го и му избиват всички вредни мисли от кухата глава. Аман от професори и любители на свободията.
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починал е внукът на Елвис Пресли,обаче платените журналисти още не им се е платило да пишат за това.Когато им се нареди да пишат,новината ще е много овехтяла.
182
7
 
7
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Всички на "протеста " ! Йоло Денев с Бог Тангра под ръка ще го водят ! Другият полубог Радев ще приема рапорта му !
181
11
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Имам обосновани предположения ,че така нареченият "бит" не е стоял кротко ,а изведнъж 4-*** полицаи му скачат и го бият.Или е бил платен провокатор,който да бъде заснет как се търкаля ,но на режисираното видео не се вижда нищо,а трябва да се вярва на думите на родителите му.Възможно е да е наркоман,който се вайка за дозата си.Дали в Пирогов са му правили изследване за наркотици.Сега ще стане знаме на протестите ,като онзи престъпник в САЩ."Историята се повтаря първо като трагедия,после като фарс
180
10
 
5
 
! Отговори
izh преди 3 години
Червените *** в атака. Ама и атаката им такава - кретенска. Чакаме сега в събота и големия комунобизнес да развърже кесията. Тогава ще се броят протестиращите, а не 20 левовите божковци
179
11
 
7
 
! Отговори
евротолераст преди 3 години
наркоманчетата са за бойтъпи са и не са прочели законите за обществения реднямат възпитаниеи НИкога не са възпитавали на дисциплинаи не са ги билисега явно им е за първи пътдругият път няма да правят такаобещават
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Милионерите и мафиотите бяха назначени от ДС. Началникът на МВР се казва Делян Пеевски. ОСТАВКА!
177
6
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ТРАГЕДИЯТА ВСЪЩНОСТ Е ! Не това че пак има Поредният Човек пребит жестоко от разни Празноглави *** с пагони !- А че НИКОЯ МЕДИЯ НЕ ИСКА ДА ОТРАЗИ ТОВА!! ТА ТОВА Е ТРАГЕДИЯТА !! НЕ КОМУНИЗЪМ, А ФАШИЗЪМ Е ТОВА!- НИКАКВИ СВОБОДНИ МЕДИИ!- И ВИЕ ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ КОМУНИЗМЪТ КОЛКО БИЛ "ЛОШ" -СЛЕД 32 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ И СДС -ВРЕМЕТО Е НАШЕ --СЕГА МИЛИЦИОНЕРИ БИЯТ И ЧУПЯТ КОКАЛИ А МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ -ВСЕ ЕДНО ВСИЧКО Е НАРЕД- САМО СЕ КАЗВА ЧЕ ИМА РАНЕНИ ПОЛИЦАИ ОТ ПРАЗНИ ШИШЕНЦА С ВОДА! КАКЪВ УДЖАС!!
176
9
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Внук на комунист това заслужава- 50 лева от Божков и малко кютек
175
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 186Бруталия, не знам какви полицаи са тези хора, иначе не им пречи да ги бият от малцинствата.
174
4
 
17
 
! Отговори
Do 177 преди 3 години
Значи полицията трябва да ги респектира. И как ги респектира? С поставени белезници и полегнал по корем и поне (7) полицая от видеоклипа в медиите го ритат с кубинки и го вдигат и бухат в земята вързан. Големи герои няма що да биеш вързан човек. Това ли е респект? Това ли е БГ полицията. Значи респект му казвали. Не мисля че е редно да се бие човек по този начин от толкова полицаи. Не е спортменско. Но като насъскана глутница се настървени копои. СРАМ И ПОЗОР ЗА BG ПОЛИЦИЯТА. КОРУМПИРАНА ***.
173
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз от предаванията по тв вчера разбрах, че и двете момчета са с комоцио. Това какво ви говори? Пребили са ги с ритници. Това не са полицаи - конкретно тези, които са били момчетата. Това са едни касапи, които няма какво друго да бачкат и са аели най-ниските постове в полицията, където да си покажат бабаитлъка.