Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са престъпници и страхливци. Могат да бият само жените си и вързани с белезници хора.
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Waffen SSТи откъде знаеш че е бил наркоман и платен? Разбрах че бил студент от Хага, ако има някакви записи ще се разбере, то всъщност има, изглежда че си го млатят полицаите без задръжки...
170
3
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Вълците ще се проверяват един зруг кой ял от агнето , колко е изял и т.н. свидетели ще са гарваните мършояди , а се знае че и гарван гарвану око не вади!Мето ще ни прави мижай да те лажем!
169
9
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
<ht Няма как кротко да си е стоял и да е размахвал някакво плакатче и изведнъж ,просто от "нищото " се появяват изведнъж 4-*** полицаи и му скачат да го бият.Бил платен провокатор наркоман, а сценаристите и режисьора кротко стоят ,готови да заснемат как се търкаля ,но нещо са объркали сценката и перспективата и нищо не се вижда.Тогава в оборот се пускат родителите,да разкажат и преразкажат своята версия.В такива масовки винаги има провокатори,които трябва да нагнетят обстановката .
168
4
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
"Държал се грубо", разбирай озъбил им се, напсвула ги или им показал среден пръст. Това, според полицията, е пречена да бъде окован и пребит! Момчето е в тежко състояние в Пирогов! На кого, обаче да вярваме - на майката, на момчето или на главсекът на МВР? И има ли значение къде е бил пребит????МВР да обясни защо в центъра на София днес - на бул. "Екзарх Йосиф" бяха изкарани 3 (три) водоноски на столичната жандармерия? Ще използват водни струи срещу мирен протест???
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Waffen SSТе не всички полицаи са цвете за мирисане, може да са го пребили момчето.Друг е въпроса че може да ги е провокирал, но на записи ще се види.Общо взето, ако не си някой як мъжага и се перчиш, ще изядеш боя.Та те дори яките ядът бой, пък камо ли някакъв студент от Хага.
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още сега мога да ви съобщя... Има ли или няма полицаи виновни НЯМА НЯМА НЯМА
165
1
 
2
 
! Отговори
Крушката си има преди 3 години
Опашка!Вижте кой е дядото на Генчо Мускула!
164
7
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Когато хората протестират мирно и не предизвикват ексцесии,то полицията трябва само да следи за спазване на общественият ред.Но когато платени провокатори,подстрекатели и други смутители на духа на мирният протест започнат да опорочат демонстрацията , то полицията трябва и е задължена да ги неутрализира и респектира с всички средства.
163
3
 
11
 
! Отговори
верно ли преди 3 години
Ние видяхме клипчета с изключително грубо отношение на полицаите към младежа.След като от СДВР твърдят обратното, да пуснат клипчета и те, Орлите са осеяни с камери, сигурно го имат записан как слага белезници на 5-6 полицая, влачи ги зад някакви колони или долу в реката и там ги налага един по един.
162
4
 
3
 
! Отговори
d преди 3 години
протестиращите и техните кукловоди още на се ли стигнали до извода за закриване на полицията, по примера на някои американски щати.
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DDDХит е песничката на Веско Маринов, малко бие на пародия хаха
160
3
 
7
 
! Отговори
Промяна преди 3 години
За да има промяна на това правителство, трябва да се гласува по интернет. Няма да могат, така лесно да фалшифицират вота, както правят от години. От ЕС предложиха онлайн гласуване и Борисов отказа. Мая Манолова също настоява за същото. Той обаче държи на урните, защо си мислите, че е това...
159
2
 
1
 
! Отговори
нелечимо е преди 3 години
Излязъл загрижен Доктор сред тълпата и започнал да ги моли Моля ви не практикувайте сега стадното общуване болест е от нея може голям брой човеци да си отиде Комунистите учудени му отговорили Докторе комунистите изтървем ли народния кокал всички измираме Затова докторе сме тук сега че да оцелее все някой от нас пък тогава ти ще ни лекуваш болестите Политиците доказахте колко сте неграмотни точно с това сега колко сте безотговорни Позор доктори ще умират защото се давите като *** за два лева
158
1
 
6
 
! Отговори
от 168 преди 3 години
нещо не излезеако напишете в Гугъл "полицаи ритат протестиращ" и цъкнете да ви показва клипове, излиза най-отгоре
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето тук се вижда как го пребиха. Не знам как се е държал, но те продължиха да издевателстват над него, доста след като го бяха "обезвредили".<html><body><!--StartFragment--><a href="https://gospodari/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B2/">https://gospodari/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%82%D0%
156
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат едномесечен срок да потулят случая...
155
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев."От това изказване не се разбира защо всъщност младежа е имал нужда от спешна помощ.
154
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държал се грубо с полицаите? Не знаех, че имаме задължение по закон да се държим любезно с полицаи, които бият.
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали наглеците първо казаха, че баща му го е бил и оттам са раните му?