Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се потули, както обикновенно. Ще изгори някой третостепенен бушон и пак ще слушаме за полицейските насилия ... в САЩ
151
2
 
13
 
! Отговори
DDD преди 3 години
"Пазителите на реда" и *** им приятели си приличат по едно - когато са повече, по-гоуеми мъже от тях няма! Но ако случайно са поединично - песента вече е друга - устите затворени, погледа надолу... Щото добре разбират с единствената си моъчна клетка, че никой няма да им търпи простотиите!... Близо до нас живее един такъв. Снощи си поприказвахме...
150
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв един месец,бе.От клиповете ясно се вижда всичко.Вече нищо не можете да скриете и манипулирате.Просто искате да забравим.Да,ама-НЕ!
149
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 154 преди 3 години
Ми щом свинчо и доган командуват,то за какво ни е и Бацката?Не стават ли много командващите?
148
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 заплати.привилегии.ранно пенсиониране по 2 хил.лв заплата и ритници за нас.
147
2
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 145 преди 3 години
Напротив,мойто момче.НИКОГА милиционерите така публично не биеха.И бяха доста по-грамотни и културни от полицайчетата днес.
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а не бе..няма виновни полицаи.те само 5-6 на брой влачеха момчетата зад дебелите колони да ги посъветват с нежност и уважение ,точно както са им разпоредили началниците с 200 шута по главата и бъбреците на тайно да се не вижда и снима.
145
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обективната истина е, че преди няколко месеца един от толупите пръсна сълзотворен газ срещу тълпата, ама обгази колегите си. Клипчетата ги разнасяха из целия интернет.
144
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свалим тази власт ще изгоним всички, които са пазили тази власт. Половината от тях ще изпеят имената на тези, които са били хората.
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Не само милионерите - мафията също беше назначена от ДС. МВР работи лично за Пеевски. ОСТАВКА!
142
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тия пострадалите момчета са си блъскали главите в паветата ей тй от скука, та едното чак не си спомнят нищо видиш ли....После тия там не биели, те само охранявали от "народната любов" и заплатите им не били от нашите джобове видиш ли...И ония там 240 не са избрани от нас видиш ли...
141
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дето го ритаха зад колоните - той ли е "задържаният"?Някакво обяснение за клипчето?
140
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЕНИЧАРИТЕ ДА СЕ ПРИБЕРАТ И ДА ПОЧИВАТ. ТЕ СА ТАМ ЗА ПАРИ И НЯМА ДА ИЗДЪРЖАТ КОЛКОТО НАС !!! АЗ ИМАМ БРАТОВЧЕД ПОЛИЦАЙ (***) И ВЕЧЕ СЕ ОТКАЗАХ ОТ НЕГО И МУ ГО СЪОБЩИХ!!!
139
2
 
11
 
! Отговори
ПОЗОР!!! преди 3 години
ЕНИЧАРИ!!!
138
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Какъв адвокат да иска момчето, освен да е някой милионер, срещу полицията да водиш дело не е сложно, въпроса е че няма да го спечелиш.Аз съм бил охрана и знам че са гъсти в полицията, едно семейство са, разговорно казано.Не знам какъв е случая с момчето, но не се съмнявам изобщо че има из роди в нашата родна полиция, но има и много готини....
137
0
 
17
 
! Отговори
да бе знаем ги преди 3 години
Който не е ходил на мач да не ми говори, че полицията не биела. Бие си и то яката. Излизам от сектора и ме почват с палките през гърба "ей тъй да си знаем". Така че и на протестите и там бият съм 100% сигурен. Умен ушат няма, всичките *** са *** кат *** и не различават скинар от обикновен човек. Ще набият баба ти след това и теб!
136
19
 
1
 
! Отговори
Пословица преди 3 години
Да би мирно седяло,не би чудо видяло!
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си в полицията хора които не се съобразяват, но има които си гледат работата, не гледайте най лошото в тях.Ако наистина са пребили момчето, може да е хвърлил някой камък или бутилка по тях, но ако само се е репчил и те за спорта са го пребили...не знам.Даже хвърлянето на предмети по тях не оправдава да го пребият от бой, но знам ли какви работят в нашата родна полиция.Аз затова си пускам песничката на Веско Маринов и съм спокоен :)
134
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаи, които бият човек на земята или такъв с поставени вече белезници не са полицаи, те са милиционери!
133
5
 
2
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Русофили, милиционери, *** и депесари се бият на паветата. А нормалнитее хора отдавна не са в БГ. И не ги е изгонила "мафията", а джендърите и русофилите, които в момента правят циркове!