Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешната полиция не бие, ама вчерашната как налагаше. Ако бяха осъдили Доганчо, нямаше да има и протести( за убийството на детенцето, лека му пръст!). Дано да имат ефект протестите, иначе ще изчезнем като нация!
131
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един месец ще разкатават случая...че то главорезите ги има заснети и се знаят кои са...ето затова няма да спрат протестите ,а ще продължат докато има възмездие за тези гаври...
130
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
момчетата са пребити от полицаите...а шефът им казва,че не знае кой ги е бил и щял да прегледа камерите в районното и тогава ще прецени...във всеки случай те не са се самонабили...именно заради тези случаи, никакво спиране на протестите и газ до дупка...и после след оставката, нека да ритат така Младен Маринов и да видим как ще се чувства неговото семейство...и самият той...
129
4
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Полицията в София трябва много внимателно да бъде проверена и всички БИЯЧИ с празни Кратуни да бъдат отстранени от работа -Утре ще убиете някое момче и тогава Народът ще ВИ потопи в КРЪВ !! ОТ МВР няма да остане НИЩО! и от Бандата наричаща се Правителство!! Нямате право 2020г да хвърляте в суплез човек които е припаднал и ритан ! Нямате ПРАВО да се гаврите с млади момичета и ТО зад КОЛОНИТЕ на МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ!! КОЛОНИТЕ на МАФИЯТА!! Всички НИЕ искаме да кажем -СТИГА ТОЛКОВА!! ДОКОГА???
128
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркомана не знаел къде се намира и къде е бил, като учиш в Хага задължително се връщаш нарко.
127
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига глупости бе, карате хората да въдворяват ред, сега пък ще ги наказвате и гоните. Това на нищо не прилича. Пълна перверзия към полицията. Абе къде полицията по света е школа за балетисти бе. Не е сериозно това. Какво трябва да прави полицая, вероятно да казва, не така мойто момче, ще кажа на *** да ти дърпа ушите, защото не слушаш.
126
5
 
23
 
! Отговори
обективната истина преди 3 години
БОРИСОВ В ЗАТВОР
125
0
 
15
 
! Отговори
Хи - хи преди 3 години
До един месец....след Нова година ще стане ясно дали.....Ама надали...
124
3
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
"Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина."Ами обективната истина се вижда на клипа - милиционерите бият хора изпаднали в безсъзнание от бой!Но вие сте факири, може и друга обективна истина да изкарате, като някоя лоша пчела, а полицаите с палки, юмруци и ритници са се опитвали да прогонят насекомото.
123
1
 
1
 
! Отговори
рублофилия преди 3 години
Искаш ли гендер за една нощ? Влез в русофили...
122
16
 
6
 
! Отговори
Промяна преди 3 години
След завършилите право в Благоевград,сега наред са да ни учат и съдят тези учещи в Хага!Може и да ни научат да "шмъркаме"Овой е градация!
121
16
 
7
 
! Отговори
ист преди 3 години
Уважавам всички мирно протестиращи. Но не и платени провокатори.Не посягайте на полицаите. Те са като вас - някой доволни, някой недоволни. Не ги провокирайте. Те са обучени да се справят с провокатори.Полицията е силова структура. ПОЛИЦИЯТА НЕ Е ЧЕРВЕН КРЪСТ.
120
20
 
8
 
! Отговори
Един преди 3 години
Малко им е боя ! За такива освен бой - затвор и солидна глоба , да видим как ще удря полицай или ще заплашва живота на други - хвърляйки камъни !
119
3
 
14
 
! Отговори
баце преди 3 години
И какво очаквате от МВР с мутра начело. Главния прокурор мутрата Гешев да се самосезира ли? МВР да се гордее с постъпката си защото нямат срам и също така да чакат овации от Брюксел. Клипа с насилие идеално допълва чекмеджено на мутрата Борисов. ЕС явно са били слепи за тоя.
118
2
 
3
 
! Отговори
Ко40 преди 3 години
Когато ме показват в ютюб, как карам в града със 120км ми нарушават личното пространство, още повече, че са ме снимали с дрон, нали бойко ?
117
2
 
15
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Милиционерите няма да бъдат накаани. Така им е заповядано, да пребият няколко от младежите, за да респектират. Вие видяхте от клиповете, колко много милиционери бяха зад колоните на зданието. Всички те ще свидетелстват, че младежите са се дърпали и сами са се ударили по този начин в колоните и причинили въпросните контузии. Районният прокурор веднага ще постулира в тяхна полза, в това бъдете убедени. И съдът ще ги оневини.
116
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
оставете проверката на служебния кабинет сега всичко ще се покрие и в мври в Пирогов всичко ще се замете още малко търпение
115
3
 
18
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Споко в нета има хора който са разпознали биачите, и ще последва истинска справедливост. Скоро ще им побликувате имената и адресите, следете фейсбук.
114
3
 
14
 
! Отговори
Ko40 преди 3 години
Мирни протести, леле !!! С мирни протести французите още пасти щяха да ядат.
113
10
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Импийчмант кога ?