СДВР към протестиращите: Не се подавайте на провокации!

Определени групи се опитвали да контролират мирните шествия
67
СДВР към протестиращите: Не се подавайте на провокации!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От СДВР съобщиха,  че определени групи се опитват да контролират мирния протест и да се създават провокации.

„Има данни за организираност. По моя опит огромната маса от хора излизат на протест по свое убеждение, но винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста“, коментира заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

Още по темата
Той призова протестиращите да не се подават на провокациите.

„Шествията, които се провеждат пред последните дни, не са заявявани и не са разрешавани от Столична община. Въпреки това ние уважаваме правото за свободно събиране на гражданите и създаваме организация за движението и за обществен ред, така че да защитим правата и на тези които протестират, и на тези, които искат да се придвижват. Нашата роля е да защитаваме правата на всички граждани, независимо от тяхното мнение и техните политически пристрастия“, посочи Златанов.

Според него това, че през последните 2 - 3 дни са се случвали безредици, означава, че гражданите не са се поддали на провокации и че полицията е предприела превантивни действия, за да не се стига до такива.

„Призоваваме гражданите да постъпват както снощи и когато видят провокатори, да ни ги посочват и заедно ще действаме. Снощи имаше един единствен инцидент. Едно лице счупи стъкло на кола на една медия в близост до протеста. Задържахме извършителя в Първо районно със съдействие на гражданина свидетел. Други инциденти нямаше, но групичките лица са там на място“, отсече още Златанов, цитиран от „Фокус“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият слоуган на протеста от организаторите: Няма леви, няма десни, всичките са бесни!Още слоугани, по стари:Хвани единия, удари другия.От трън, та на глог
10
7
 
7
 
! Отговори
Другаре! преди 3 години
До До 8Плячкосвайте "Билла", "Лидл" и "Кауфланд"! Юруш на маслините, сега ви е паднало!Не ги искаме тези търговски вериги! Искаме да пазаруваме само от "Берьозка" и, ако може, от кооперативния пазар с продукция от възстановените ТКЗС-та! Кой да работи в ТКЗС? Ами ще правим бригади бе, другари! Така, както навремето имаше 45-дневни бригади в строителството, задължителни за всекиго, включително и за пианистите и за хирурзите!И за да не бЕгате от хубавото, пак ще затворим границите!
9
3
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Това русото лесбо срещу какво протестира? Срешу расизма и хомофобията. Божков затова ли ви плаща? Само срещу ГЕРБ, Бойко и Гешев ви каза Господаря комарджия че трябва да викате. Иначе ще ви спре парите и няма да имате за бира, патрончета с водка и ракия. То това правите на тези платени протести, особено младите
8
2
 
5
 
! Отговори
Им.бе.цил преди 3 години
До ПозитаноУрааааа!Само така!Урааааа!Из-бо-ри! Из-бо-ри!Изборите ще ми помогнат ли с нещо да подобря положението си? Ми де да знам,важното е да става джумбуш!Из-бо-ри! Из-бо-ри!Урааааа!
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плячкосайте някой магазин, банка или бутик, не е хубаво да сте толкова мирни и покорни пред мутрите.
6
2
 
5
 
! Отговори
Бре, че логика! преди 3 години
Значи, през последните 2-3 дена хем са се случвали безредици, хем гражданите не са се поддали на провокации?Точно това ли е каза зам. директорът на СДВР или журналистите така са го разбрали?
5
6
 
6
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте все така по ленински другари и другарки от форума и площадите ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването на ГЕРБ, Борисов и Гешев !!! Не подминавайте и шефа на МВР !!! Слава на БКП и лично на другарката Нинова , другаря Радев и щедрите ни спонсори - другарите Цв.Василев и Васил Божков !!!
4
4
 
6
 
! Отговори
Расист и хомофоб преди 3 години
Само че такива като мен плащат данъци, за да има социални помощи за етноса.Такива като мен досега не са пропуснали нито веднъж да гласуват, включително и за онова Народно събрание, което смекчи отношението към хомосексуалните.При това, гласувам без някой да е плащал за вота ми.Държавата се крепи на гърбове като моя. И какво искам в замяна? Етносът и гейовете да не вилнеят, а да спазват законите, които дават възможност на такива като мен да пълнят хазната, но и да имат спокойствие и сигурност.
3
3
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
някой се опитва да яхне протеста
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голяма провокация от съчинените стенограми на Гешев има ли БЕ, кратуни ушати?
1
4
 
10
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 3 години
Страх ли ви е, че ще ядете дървото