Да отбележиш рождения си ден на протест

Константин стана на 26-години на жълтите павета
Обновена: 16 юли 2020 21:00 | 16 юли 2020 20:52, Петя Славова
17

На седмия ден от протеста срещу правителството, сред хилядите хора на площада един мъж отбеляза рождения си ден така, че да го помни завинаги. Старозагорецът Константин Петков отпразнува 26-ата си годишнина на жълтите павета в София, сред одобрителните възгласи на множеството протестиращи.
Още по темата

Разказва, че усещането да празнуваш на площада между Министерския съвет и президентството  е странно, но ще му остави ярък спомен.

След 7 години живот извън пределите на страната, Константин решава да се върне в България. А до идеята да празнува на площада го води желанието за промяна.

"Живях 7 години в САЩ, в Ню Йорк, и преди 7-8 месеца се прибрах и не мога да опиша колко ми е по-хубаво. Искам да живея в България, искам да градя живот, кариера, искам да помагам на България да се развива. Полицейщината, корупцията, фактът, че докато някои гладуват, там се паркират най-лъскавите коли – това е притеснително, неприятно и лошо за мен", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Но има и хубави неща, а сред тях без съмнение е начинът, по който той отпразнува 26-ия си рожден ден - на площада с хиляди хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
32
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Здравей, в България наистина е хубаво и спокойно. Безработни са в повечето случай хора, на които не им се работи. Дали гладуваме ще ти отговоря с това, че повечето българи ходят вече на море в Гърция и си плащат тестове за COVID-19 по 100 лв. на човек. Жалко е, че не можем да оценим това, което имаме и сме тръгнали да протестираме. Сами ще срутем това, което сме градили с години. Причина са политическите амбиции на хора от БСП, на които въобще не им пука за България. Корупцията е сред тях.
14
1
 
35
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Константине бъди жив и здрав,пожелавам ти да живееш щастлив в една Нова България...Справедлива и Просперираща...можем да я направим,от нас зависи..бъди здрав и Обичай България
13
3
 
33
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
като му е хубаво, защо протестира?
12
6
 
35
 
! Отговори
новина преди 3 години
Ето как от нищо... се прави нещо..Един сополанко има РД и е отишъл на протест... Това си е истински подвиг...
11
5
 
37
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Хах , *** , говори за полицейщина . Щатите са най-полицейската държава . Но той едва ли му е останало време да мисли за това там от миене на чинии . Щом подкрепя руския слуга Радев с протеста си , не е трябвало да се връща.
10
0
 
35
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Вярно е. Но намаленият умствен капацитет е функция от редица фактори, между които създадената среда на живот.
9
1
 
37
 
! Отговори
асфалдо риос преди 3 години
Има и хора с намален умствен капацитет,те не са виновни,просто са лесни за манипулиране
8
4
 
41
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
И да не ти харесват, и да ти харесват хората от протеста- какво? Кой ги създаде такива? Та те са родени в началото на демокрацията. Расли в свободни години. Що ли ти изглеждат озлобени? На рожденика - жив, здрав и успешен да е! Що не стоял в щатите? Ами защото е българин и самият той го казва - тук му е хубаво. Какво плюете по човека?
7
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не ми харесва в тези хора от протеста.Озлобени,отмъстителн и с ужасен език.Някак не могат да скрият грозното си поведение с все по- изумителната си хореография. Тва не са хората от 90 те, които направиха промените.Тези са отвратителната посткомунистическа ситуация днес.
6
2
 
38
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Купонжия е Радев, но не приляга на зрял мъж президент и генерал да каже нека да си направим купон, затова малко по културно го каза човека, протест за оставка, но всъщност човека каза време е за купон стига сте изолирали заради този вирус. Народа естествено е умен и го разбра правилно, че е време за забавление. Само герб се хваща за думите му и обянява, че са нелогични. Ами те ако бяха разбрали подсъдъжанието му,с сигурност по зле щяха да гледат, но купона тече.
5
10
 
40
 
! Отговори
Тахион преди 3 години
Не го разбирам тоя пикльо, какво е видял, къде е живял ... Едно е ясно, много е дребен и не си спомня Жан Виденовата зима, червените куфарчета, руските ***. Ами то всичките мутри бяха служители на 1-во и 2-ро управление
4
5
 
49
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 3 години
Точно това и аз казвам. Бил е студент, учил е социални или правни науки, съответно няма как да си намери работа и трябва да бачка в макдоналдс. Видял е, че след студентския живот трябва да излезеш под наем и да плащаш огромни такси и данъци. Разбрал е, че със заплата от 40 хиляди долара на година не може нито да плаща ипотека нито да се храни и се е върнал в България. Сега ще иска да го наемат за директор в голяма компания, а всъщност ще работи в кол център.
3
11
 
43
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Явно е пукал 7 години от глад в САЩ. Хората, които са успели не се връщат ...
2
7
 
47
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 3 години
***. А защо не е останал в Щатите? Може да гради спокойно кариера, няма полицейщина, няма корупция, няма много богати и много бедни. Не мога да го разбера.
1
11
 
48
 
! Отговори
Тенчо преди 3 години
Кой нормален президент призовава към бунтове няколко месеца преди избори?Ал Бънди!