Протестът в кадър: Ден 8

И днес хората поискаха оставката на правителството
Обновена: 17 юли 2020 12:51 | 16 юли 2020 19:45, Петя Славова
285

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден осми ден на протести в страната. В столицата хората се събрират по традиция в Триъгълника на властта, настоявайки за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Още по темата

И днес протестиращите затвориха за движение бул. "Цар Освободител". Демонстрациите започнаха още в 16 часа. Час по-късно край МС на площад "Независимост" вече имаше и симпатизанти на сдружение "Боец". Заявката е за най-мащабният протест за последните дни, като се съобщава, че много хора пътуват от цялата страна, за да дойдат на площада.

Снощи Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Премиерът се обърна към гражданите да протестират, но мирно и да спазват разстояние, заради опасността от заразяване с COVID 19.

Въпреки че повечето от хората искат демонстрацията да премине без инциденти, имаше и дни с провокации, арестувани и ранени. 

И днес полицейското присъствие в района остава засилено, като органите на реда проверяват раници и чанти на пристигащите.

Засега ситуацията е спокойна. Очаква се протестът днес да стигне до НС и да продължи към БНТ, където се събраха част от демонстрантите. По-късно протестиращите отново поеха към МС. Там в по-късните часове на вечерта се появиха провокатори, но бяха разделени от органите на реда с жива верига от мирните протестиращи и до сблъсъци не се стигна.

В почти всички големи областни градове има организирани демонстрации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари