Протестът в кадър: Ден 8

И днес хората поискаха оставката на правителството
Обновена: 17 юли 2020 12:51 | 16 юли 2020 19:45, Петя Славова
285

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден осми ден на протести в страната. В столицата хората се събрират по традиция в Триъгълника на властта, настоявайки за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Още по темата

И днес протестиращите затвориха за движение бул. "Цар Освободител". Демонстрациите започнаха още в 16 часа. Час по-късно край МС на площад "Независимост" вече имаше и симпатизанти на сдружение "Боец". Заявката е за най-мащабният протест за последните дни, като се съобщава, че много хора пътуват от цялата страна, за да дойдат на площада.

Снощи Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Премиерът се обърна към гражданите да протестират, но мирно и да спазват разстояние, заради опасността от заразяване с COVID 19.

Въпреки че повечето от хората искат демонстрацията да премине без инциденти, имаше и дни с провокации, арестувани и ранени. 

И днес полицейското присъствие в района остава засилено, като органите на реда проверяват раници и чанти на пристигащите.

Засега ситуацията е спокойна. Очаква се протестът днес да стигне до НС и да продължи към БНТ, където се събраха част от демонстрантите. По-късно протестиращите отново поеха към МС. Там в по-късните часове на вечерта се появиха провокатори, но бяха разделени от органите на реда с жива верига от мирните протестиращи и до сблъсъци не се стигна.

В почти всички големи областни градове има организирани демонстрации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНека изкара още компромати, всичките засега са истински. Ако не бяха, баце щеше сам да пусне каскета да разследва и върти експертизи, които да докажат фалшификати. Вместо това обаче, видяхме колко пос.р.ан беше баце и всичките му *** на т.нар. пресконференция. Виновен като Юда Искариотски и прекалено ограничен, за да го прикрие. Черепа е престъпняга, но да продължава да пуска компромати. Врагът на моя враг засега не е мой враг и копае гроба на ***, което е перфектно.
231
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сваляш правителства няколко месеца преди избори смърди на фалш. Фигуранта се опитва да се защити като яхна протеста
230
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Свободни протести?Божков сам си каза, че всичко това го е говорил и го пише постоянно. А всъщност дали просто не се смее колко лесно става да извадиш хората, като пускаш полека архива с компромати? Ей вчера пусна и видео от спалнята с пачки, а дава заявки и за тежка артилерия с видеа как Горанов и Севдето приемат подкупите.И, да, от фейсбук с разкрития на час по лъжичка изкарва хиляди на улицата и явно му е кеф колко евтино и лесно ставало.
229
1
 
8
 
! Отговори
колко ви платиха? преди 3 години
До С тоз протестВсичко е с пари!
228
1
 
4
 
! Отговори
пак ще ви измамят преди 3 години
До С тоз протестЗащото всичко е агентура на БКП-ДС и Герб...Не се оставяйте да ви подведет!Криминалните и проститутките винаги са били в първите редици на революциите!
227
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не режете клона на който стоите, не клатете сигурността в държавата, добър полиик няма и няма да видите, точно в момента държавата има нужда от стабилно правителство, а когато дойдат изборите си избирайте когото искате.
226
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте младежи! Много хора забравиха, че не са безсмъртни и няма завинаги да са на върха на хранителната верига. Идва си времето, когато вие ще казвате кой-къде и какво и се постарайте да не забравите какво е било отношението към вас, как ви е говорено от разни трибуни и как сте били заплашвани.
225
4
 
10
 
! Отговори
Свободни протести? преди 3 години
Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите.Мъж: Нали? Е т'ва е.Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щот' тя е тълпа, не мо'е да се затичва.Мъж: Е, тря'а все пак да се координират нещата.Божков: Реакцията се вижда до петнайсет-двайсет минути, половин час, тълпата почва да реагира.Мъж: А ако имаш ти още нещо да пуснеш, да хвърлиш малко бензин в огъня.Божков: Насъсквам хората, те ше извадят и ше пуснат.
224
5
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
На мястото, където се провеждат митингите, не могат да се съберат повече от 4-5 000 човека. Хайде, нека да бъдем сериозни. Не омаловажавам исканията на протестърите но няма как тези хора да клатят една държава защото при лош резултат на изборите и други могат да се стоварят там.
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бяха ли 100 000?
222
5
 
7
 
! Отговори
K преди 3 години
Не изопачавайте мащабите на протеста със снимки от неговото начало - към 21 ч. имаше поне 40-50 000 на жълтите павета
221
2
 
11
 
! Отговори
Абе, ей преди 3 години
Зад Румен Радев са 140 млн. ... руснаци.
220
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте форумни гербажийски ***. Цъкайте минуси , заработете си надника.Шефът ви е едър милионер в евро , има кинти да усвоявате. Дребни , но пак е нещо.
219
9
 
16
 
! Отговори
Анти преди 3 години
Шепа протестиращи наивници искат да подменят вота на мнозинството. Слушайте чех*льото Радев . Ставате пионки в ръцете на мафиота Божков , викайте по улиците , докато той потрива доволно ръце, защото вие ще го докарате на бял кон . Искате промяна , но не знаете какво точно да се промени. Започнете от руските *** . Ние искаме да живеем в европейска държава, а не в руска провинция.
218
2
 
16
 
! Отговори
До човечето преди 3 години
Тъ*паците и наивниците само гласуват за руската *** . *** години наред крадоха и съсипваха страната. Те създадоха с крадени пари мафиотските групировки . Те станаха най - богатите капиталисти - начело с Нинова . Тя си присвои Техноимпекс , изгониха я от зам. министерския пост за злоупотреби, но пък смени политическата партия и при комунистите попадна в свои води - на крадците . Сега говори за мафия и престъпления . Няма по нагли и крадливи от комунистите.
217
2
 
5
 
! Отговори
Гадев преди 3 години
Какви ти 2 милиона? Най-малко 4 милиона и половина без да броим агитките. Най-добре Галъп да ги преброи да каже, колко са протестиращите днес. Апропо, какво става в провинцията - нали *** каза, че протеста е общонационален. Клишета ***, клишета...
216
0
 
7
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Чао Влади! Здрасти Влади! Чао Влади! Мараба Влади!
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес май са към 2 милиона
214
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В чекмеджето са да ви плаща на вас Троловете
213
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арестувайте близките на Черепа,като няма кой да дава пари протестите ще спрат,обзалагам се