От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите

Влак е останал в тунел на метрото за минути заради посегателството
Обновена: 21 юли 2020 11:31 | 21 юли 2020 10:29, Красимир Ангелов
149
От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Влак на столичния "Метрополитен" е престоял в тунел на метрото за няколко минути заради умишленото спиране на тока в понеделник. Това стана ясно от съвместен брифинг на представители на СДВР, Районна прокуратура и "Метрополитен“.

От полицията уточниха, че около 12:50 ч. на станцията на Софийския университет е изключено електрозахранването, като след преглед на записите от охранителните камери са установени извършителите.

"Лице е отведено за спирането на тока в метрото. Издадена е заповед за 24 часа за задържане. Едно такова действие застрашава здравето на гражданите. Една от мотрисите е останала вътре в тунела. Това може да все страх и паника в пътуващите", обяви шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Още по темата
По думите му подобни действия не кореспондират с демократичните ценности на протестиращите, като се има предвид общественото положение на едно от задържаните лица. Става въпрос за бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов, който е бил отведен в Първо районно управление и разпитан, по думите на Хаджиев, в присъствието на адвокат, съобщава "Фокус".

Вторият участник в проявата е 29-годишен мъж. И двамата са с повдигнати обвинения за хулигански действия и са освободени след парична гаранция в размер на 1 500 лв.

Самоличността на третия човек, който е участвал в изключването на електрозахранването на метростанция "Свети Климент Охридски", все още не е установена.


"За нас е без значение дали признават или не, ние сме доказали авторството", допълни още директорът на СДВР.

"Нашето метро е от открит тип метра. В края на пероните има бутон безопасност. На станцията са 4 такива бутона. Той е достъпен за служебни лица и за пътници. Трябва да се ползва, когато има потребност. Съществува опасност за пътниците заради рязко спиране на влака. В тунела влакът е стоял няколко минути, графикът има нарушение 9 минути", каза шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев.

По думите му станалото не е етично спрямо пътниците, които са били по това време във влакчетата. "Тези бутони имат смисъл, ползвани са няколко пъти в критични ситуации, дори при падане на пътник на релсите, трябва да ги има", добави той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя, който е инсталирал видеонаблюдението да се санкционира за възпрепятсване на разследването, саботаж и съдействие на извършителя, другият път да помисли добре преди да усвоява евросредства.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите мъже - изнизаха се като пръдни, а после момичето търчи да им оправя простотиите. Типични ***.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано!
60
1
 
2
 
! Отговори
До 88 преди 3 години
Дори и да не е получил - пак заслузава същото !
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой в спряния влак беше получил инфаркт сега трябваше да го обесим този терорист.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НА ... "те" да го разцепят. Аз па се надявам, да паднеш и да умреш.
57
7
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
И без да гледам клипа ми е пределно ясно за какво става въпрос. Щом СДВР така категорично твърди, че е "доказано", схемата е съвсем прозрачна.
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На клипа нищо не се вижда. С тая размазана картина Как разбраха кой е натиснал бутонЯ. Вие видяхте ли нещо.
55
7
 
7
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Този бутон е за спешни случаи не за подигравки, надявам се сега го разцепят тоя имбeцил!----- За какво да го разцепят, като изобщо не е доказано дали и кой нещо е натискал? Едно видео първо нищо не доказва, второ тази камера снима тълпа хора - за да се види, че някой нещо натиска, трябва да се гледа и филтрира две седмици. Очевиден опит да се омаскарят неудобни хора и СДВР съдейства за това престъпление.
54
0
 
6
 
! Отговори
човек преди 3 години
подстрекателката независимата организаторка на терористичния акт и изпълнителя на съд и в затвора !
53
1
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Мдаааа, Черепа и БСП, както и съветското посолство ще вложат всички средства и сили за да саботират постиженията на ГЕРБ и конкретно Борисов. Влизане в чакалнята, повишаване на доходите многократно. Но тези изверги искат старата система на страх и управление под диктата. За комунистите от БСП и ДПС говоря. Започнаха като едно време с терористични акции, като в "Света Неделя"
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАТВОР ЗА ТЕРОРИСТИТЕ в метрото
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минчо,така наказваш хората в метрото. Толкова ли си ***?! Това е терор срещу пътниците.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-строго наказание!Какво са им виновни гражданите пътуващи в метрото?Затвор за терористите!
49
1
 
8
 
! Отговори
Човекът на Партията преди 3 години
Минчо бутона си търси някой да го натиска докато светне...
48
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 3 години
Атентата при гара Буново... от турци и комунисти какво да очакваш.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
терористи
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава простотия се случи в Рим. Виновника получи 4 години и половина ефективна присъда. Беше обвинен за теророзъм. Левият *** ревеше, че било гражданска позиция. Ама сега е в пандиза. Така се прави.
45
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При протести ситуацията става критична за цялата държава и трябва да спират метрото докато подадат оставки. Възможни са и терористични опити и трябва да го спират докато МВР провери за бомби и др.
44
5
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Червената банда почна със съботажите!!100 години се друсат на главите на българскияп народ,крадът го,убиват го съботират го!!Кога скочиха умните,красивите десните да стачкуват?Когато прокуратурата се задейства и почна да слага ред в тази червена вакханалия!!Не им харесвал моделът?!Не им харесвал Борисов,не им харесвал Гешев?!Ама на мен не само че не ми харесва пъпчивия ***,дето рови л,айната,ами имам желание да го размажа!Но след като са го избрали на поста демокрацията иска да го търпя!!