3 автомобила и трамвай се удариха в центъра на София

Движението в участъка е временно спряно
22 юли 2020 15:18, Ния Христова
56

 

Снимка: БГНЕС 

Трамвай и три леки автомобила са катастрофирали на столичния булевард "Александър Стамболийски". Инцидентът се е разминал само с материални щети, предаде БГНЕС.
 
Автомобил с благоевградска регистрация се е наредил да прави ляв завой по "Опълченска", когато според очевидци, трамваят не спира, а го помита, а автомобилът се удря в идващата насреща кола.
 
"Както си карах на зелено, трамваят ме удари отзад, изблъска ме и ударих насрещно движеща се кола. Ударът беше много силен. Изхвърли ме 5-6 метра в насрещното движение", обясни мъж от Петрич, чиято кола е главният участник в произшествието.
 
Водачът си призна, че е бил в нарушение и е карал по релсите, но не разбира защо ватманът не е намалил скоростта и е допуснал да го удари с такава сила.
 
Даниел Киров е водачът на ударената в насрещното кола. Той смята, че вината за ПТП-то е на мъжа от Петрич.
 
"Движех се по "Стамболийски" в посока център. 50 метра преди светофара видях, че водачът се е наредил на трамвайната линия, някъде по средата, за ляв завой по "Опълченска", който тук очевидно е забранен. Въпреки че стоеше на едно място и мислех, че няма да тръгне, продължих напред и изведнъж ме удари", разказа младо момче, което отивало да вземе приятелката си и се радва, че в момента на удара тя не е била с него.
 
Ватманът, който е управлявал трамвая по линия 10, отказа да коментира случая.
 
В катастрофата има и още един участващ автомобил, който е с най-малко щети и е напуснал произшествието. Няма пострадали хора нито от трамвая, нито от трите автомобила.
 
Временно движението в участъка беше спряно, но вече е възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
3
 
! Отговори
az преди 3 години
Мене преди две седмици един трамвай седмица как ми мина на червено и ме вижда и всичко и си перка. Добре че съм с егаси рефлексите да не ме блъсна. Сигурно е същия ватман.
11
0
 
24
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Тоя от Петрич е в двойно нарушение - веднъж е на линията на 50 тонния трамвай, а веднъж иска да прави ляв завой, който там го няма просто. Слава тебе Господи, че няма жертви или тежко пострадали. Но, каквото е търсил това е намерил.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София се напълни със ***. Добре че няма жертви.И по Графа и Хр.Смирненски, редовно автомобили с регистрация от провинцията спират на релсите.Като нямат трамваи в техните градове и села, поне да прочетат Правилника, как се движи автомобил по улица, по която минава и трамвай.
9
1
 
17
 
! Отговори
az преди 3 години
Селтака спрял на сред релсите. И после ама тоя защо ме удари така? Отдавна съм казал да се забрани на селяни да карат автомобили в София.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ватманът не може да спре.Първият шофьор прави забранен ляв върху трамвайни релси.Вторият няма идея кой е с предимство или и той е бил за ляв завой.Третият не е наясно, че при ПТП не се бяга.Извод и четиримата или не знаят или умишлено нарушават правилата. Или спят.
7
2
 
33
 
! Отговори
Перичанин преди 3 години
Щом съм на релсите, зачи, сичике ке ме чекат докато минем. Дека ке спрем това си и моя работа. Сички които са зад мене требе да спрат, а онея дека са пред мене да ослобат патот я да минем.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е карал в София три години може да получи предимство за участие в холивудска продукция с автогонки и каскади. Ако пък е от Петрич,Симитли,Перник и Враца направо да му дават главната роля.
5
2
 
38
 
! Отговори
NICK преди 3 години
Тарикатлъка понякога излиза скъпо. Факт е, че София се напълни с хора дошли от къде ли не, взели възпитанието и маниерите си на шофиране със себе си. Всеки бърза, бута се, никаква толерантност, масово неспазване на правилата и после "трамвая ме бутна".
4
2
 
22
 
! Отговори
кан преди 3 години
Аз ви казах, че БМВ отзад блъснато НЯМА!
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ватманът виновен, че тоя шматарок е в нарушение.... Що не бил намалил, когато видял, че е в нарушение?! Що не натисна газ, че да видиш защо не трябва да си в нарушение! Татикат
2
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязал съм, че ватманите понякога умишлено увеличават скоростта на трамвая, след като някой автомобил се движи или пресича трамвайните линии. Те се ядосват на действията на шофьорите и предприемат такива варианти вместо да намалят и да се опитат да спрат. Най-вероятнищо това е причината.
1
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трамваят те е ударил отзад, значи си карал ВЪРХУ РЕЛСИТЕ, гений!