3 автомобила и трамвай се удариха в центъра на София

Движението в участъка е временно спряно
22 юли 2020 15:18, Ния Христова
56

 

Снимка: БГНЕС 

Трамвай и три леки автомобила са катастрофирали на столичния булевард "Александър Стамболийски". Инцидентът се е разминал само с материални щети, предаде БГНЕС.
 
Автомобил с благоевградска регистрация се е наредил да прави ляв завой по "Опълченска", когато според очевидци, трамваят не спира, а го помита, а автомобилът се удря в идващата насреща кола.
 
"Както си карах на зелено, трамваят ме удари отзад, изблъска ме и ударих насрещно движеща се кола. Ударът беше много силен. Изхвърли ме 5-6 метра в насрещното движение", обясни мъж от Петрич, чиято кола е главният участник в произшествието.
 
Водачът си призна, че е бил в нарушение и е карал по релсите, но не разбира защо ватманът не е намалил скоростта и е допуснал да го удари с такава сила.
 
Даниел Киров е водачът на ударената в насрещното кола. Той смята, че вината за ПТП-то е на мъжа от Петрич.
 
"Движех се по "Стамболийски" в посока център. 50 метра преди светофара видях, че водачът се е наредил на трамвайната линия, някъде по средата, за ляв завой по "Опълченска", който тук очевидно е забранен. Въпреки че стоеше на едно място и мислех, че няма да тръгне, продължих напред и изведнъж ме удари", разказа младо момче, което отивало да вземе приятелката си и се радва, че в момента на удара тя не е била с него.
 
Ватманът, който е управлявал трамвая по линия 10, отказа да коментира случая.
 
В катастрофата има и още един участващ автомобил, който е с най-малко щети и е напуснал произшествието. Няма пострадали хора нито от трамвая, нито от трите автомобила.
 
Временно движението в участъка беше спряно, но вече е възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До azБрато, счупи ***!!! Честно! Какъв червен светофар за трамвай? Хаха!!!! Дай си данните в КАТ веднага да ти вземат свидетеството за управление на МПС завинаги. Не е истина!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Релсовото е с предимствоКойто не вярва - си пати
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чл. 19. (1) Когато релсов път е разположен върху платното за движение, водачите на пътни превозни средства, които се намират върху него, са длъжни да го освободят по възможно най-бързия начин при приближаване на пътно превозно средство от редовните линии за обществен превоз на пътници, за да го пропуснат да премине.По хайде не чети като дявола евангелието! Прочете ли го внимателно?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38В случая е нарушен чл.19 от ЗДВП, защото МПС - то не е освободило линията на трамвая. Хайде чете ги правилно тези равила, а не като дявол Евангелието.
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си на релсите не е нарушение. Сега ватмана ще си го отнесе за дивотията.
47
2
 
2
 
! Отговори
ДоДо преди 3 години
До До 40стъпил е на реслите. Да си висиш там е не малко нарушение само по себе си. И да - ако си възнамеряваш да спукаш някой от бой, това е достатъчно основание да те съдят, дори да не си го направил. Дори е по-добре да те съдят преди да си го направил, от колкото след това.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ватмана! Крайно време е повечето водачи да научат правилника за движение. А в трамвая може да е имало и контрольори, които са искали да проверят билетите, картите и дали носят маски в стоящото МПС на линията, явно се е мислел за трамвай.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този с "биемвието" сигурно се е разплакал.
44
4
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Тези автомобили имат 4 колела.Защо твърдиш нещо, по което никой не спори? Да, левия завой там е забранен, но блъснатия направил ли е левия завой или само си е мислел да го направи? Ти ако си мислиш как спукваш някой от бой, това основание ли е да те осъдят, сякаш наистина си го направил?
43
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вината е във ватмана. ОчевАдно е.
42
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
На БоМбето трамвая му огънал набърже баварските ламарини...
41
1
 
1
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
До Анонимен 41Предлагаш 90% от автомобилите да са само държавни или........?
40
3
 
16
 
! Отговори
! преди 3 години
На село трамваи няма, как да знаят хората, че трамвая е с предимство :) ,там където си изкарват книжките я има я не 1 светофар, 1 кръгово и ливади.....
39
1
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До Анонимен 38Ако на напусналият ПТП, ''щетатата'' по автомобила му се изразява във изчистване на мръсното по бронята, защо му е да виси безпричинно?!
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като намалеят частните автомобили за щяло и нещяло, и нещата ще почнат да избеляват, a не като из африка.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Там левия завой е забранен ;)
36
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
правиш нарушение и след това някой друг не те е пазил. В затвора с тая книжка от зрънчо!
35
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципно според закона има две нарушения - на ватмана, че е блъснал автомобила пред трамвая и на напусналия мястото на катастрофата шофьор, защото не е останал там. Това, че блъснатия е искал да прави ляв завой все още не е нарушение, нарушение щеше да е ако го беше направил. Не е нарушение и шофирането по релсите, ако се спазва член 19 на Закона за движение по пътищата.
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ватмана може би му се е пушело и си е направил почивка, като нарочно е блъснал автомобила пред него. Много от водачите в градския транспорт са големи гад ове.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Научете ги тези правила за движение най-накрая. Непрекъснатата линия забранявала движение напред - ужас. Имало забрана за каране по релсите (винаги) - друг ужас. Прочетете поне веднъж закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му. Толкова напълно непознати за вас неща ще научите...