Прокуратурата нареди проверка на сигурността в метрото

Причината е инцидентът с протестиращите, натиснали аварийния бутон
5
Прокуратурата нареди проверка на сигурността в метрото
Снимка: БГНЕС

Върховната административна прокуратура е наредила на министъра на вътрешните работи и на кмета на София да извършат спешна проверка на мерките за сигурност в метрото.

Още по темата
Поводът за проверката е инцидентът, при който протестиращи натискаха аварийния бутон на метростанция "Софийски университет".

Проверката трябва да установи как се е стигнало до него, защото е можел да доведе освен до спирането на метрото, до блокиране на пътници и мотриси в тунелите и други по-тежки последици.

На министъра на вътрешните работи и на столичния кмет е възложено да предприемат спешни действия за осигуряване на охраната на метростанциите и недопускане на престъпления и други закононарушения, съобщават от държавното обвинение.


5
Още от София
Без задържани на протеста снощи, минал нормално
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
проверете защо не работят асансъорите в метрото и как пътуват маиките с
количките и бабите с изкуствените стави
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те да вземат да проверят защо така несигурно зеят нощните шкафчета, че може малко от "пухената" подплата да излети, или по-лошо да бъде снимана. Това е безотговорно, направо заплаха за "националната" сигурност. Бързо да се заключват шкафчетата, че ония объркани хорица сега протестират. Не трябва да протестират, вземайки отпуска, трябва да ходят на нашето си море и да дават пари на нашите хора. Бързо проверка, бързо !
3
0
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 седмици
и кой ще опере пешкира
2
6
 
4
 
! Отговори
Каскет преди 2 седмици
Пак се прави на гявол и гледа да мъсти ,но скоро и то ще лапне голата опашка.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да, да протестиращи натиснали бутона, алчните за власт от бсп (пак от на румбата хората), ндсв и другия не го помня... нали тях са снимали камерите...