Самонастанил се катун гори кабели, гуми и боклуци върху релси

Жители на квартал "Сухата река" ежедневно са обгазявани
23 юли 2020 10:30, Ния Христова
31
Самонастанил се катун гори кабели, гуми и боклуци върху релси
Снимка: БГНЕС
Роми, които са се самонастанили в билзост до квартал "Сухата река" в София, палят кабели и гуми върху ЖП релси, за да добиват вторични суровини.
 
Жителите на квартала са възмутени, че "търсачите на скрап" ги обгазяват ежедневно. Своеобразното депо за добив на вторични суровини е разположено само на метри от гара "Подуяне".
 
"В последните няколко години има непрестанни палежи на гуми и кабели. Под вагоните в депото живеят и хора. Горейки тези отпадъци те обгазяват не само нашия квартал, но и съседните", разказва Петър Петров пред Нова тв.
 
Той обяснява, че отровните химикали във въздуха са ежедневие, а през зимните месеци, хората изгаряли всякакъв вид отпадъци.
 
"Това нещо трябва да бъде спряно. Тези хора не могат да живеят тук, защото пребиваването на тази територия не е безопасно. За гражданите намиращи се под вагоните не сме били сезирани", казва Петьо Николов началник отдел "Сигурност и защита при бедствия" – район "Подуяне", СО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 2 (10-ти)За да считаш Фъндъчката за "добър кмет и кадърен управляващ" трябва умственото ти развитие да клони не към "нула", а към "минус безкрайност"!
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли неграмотния миризлив ром дори да помисли,че от високата температура създала се от огъня,релсите могат да се деформират и да дерайлира влак,не дай Боже да е пътнически.Ефективна присъда от 2 години,ще накара другите от гетото,да се помислят ако не са слънчасали малкото им мозъци.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ***,са подвижните бюлетини на Борисов.Държавни,общински чиновници,лай...и лапали обществени поръчки, роднините на всичките тези елементи,барабар с ци.....е,това е електората на ББ,с който други години е печелил избори.На 28-март,пред урните ще застанат млади,умни,кадърни българи,които ще променят "физиономията" на държавата.Тогава Гешев ще се позамисли,дали трябва с миризливите си *** да нахълтва в президентството.За някои,България ще се окаже тясна и малка,за да се скрият.
20
5
 
26
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 3 години
Електората на Бойка Ханъма...
19
28
 
2
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Що да не гори? Нали и те трябва да ядат.Аз колко гуми за телове съм изгорил да предавам.
18
2
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Нещо като "Ние сме на всеки сантиметър" ? Е ти тогава пък ще се оплакваш, че от полицаи не можеш да дишаш !
17
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КъцкатаВнимавайте какво си пожелавате! Желание за чужда смърт се връща към рода на този, който я е пожелал...
16
2
 
17
 
! Отговори
Е преди 3 години
Защо го съобщават на медиите, а не на полицията ?!
15
10
 
17
 
! Отговори
Скоро ще се качат и преди 3 години
на главите ви! Затова Боко не иска машинно гласуване, защото тези игани са негови избиратели и го вкарват в парламента.
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Петьо Николов началник отдел "Сигурност и защита при бедствия" район "Подуяне", СО". Не мога да разбера, защо постоянно искате да ви сезира някой друг? Вие не обикаляте ли района за който отговаряте? Ходете на място, вижте със собствените си очи, докога ще разчитате на будната съвест на гражданите? Ние си плащаме данъците, нали. Работите на хранилка, никаква заинтересованост. Ето това трябва да спре! Работете, не чакайте друг да ви сигнализира и вие да му отговорите на 30-ия ден от жалбата.
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, това пле. ме се интегрира успешно, особено в последните години, когато за тяхната интеграция са дадени милиони левове... Еволюцията не успява да ги засегне, корава работа..
12
5
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До До 2/Хайде пак за успешната Фандъкова.Много е забавно.Лично женицата е лицето на структурата усвояваща еврофондове бюджета на столицата със съмнителен краен резултат.Вярно тя не е виновна защото просто е кукла на конци.Чудя се защо трябваше да се дава на концесия водоснабдяването на столицата,като в крайна сметка нищо не се подобри,но в замяна на това значително поскъпна.Някога преди много години в София изобилствуваха едни чешмичик,някои от тях бяха произведение на метало. пластиката
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влаковете да минават по тия релси и каквото остане.
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгерберастелия партиен член боркоборис суджуклиев, по известен като баш чекмедже бабаит, не ще да пуска кокала. Ще му лъснат всички далавери, кражби и схеми.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"палят кабели и гуми върху ЖП релси, за да добиват вторични суровини."Що речи?
8
28
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Трабва да си абсолютен тапир или просто не- софиянец за да не признаеш, че Фандъкова е един от малкото добри кметове. Не идеалния,но добър. Мен ме интересува да има кадърни управляващи . А политическите ви глупости си ги пазете за в кръчмите.
7
5
 
30
 
! Отговори
Така ще е, преди 3 години
като няма кой да ги натири по полето да произвеждат прекрасните български зеленчуци, които могат да конкурират земеделското производство по целия свят.Или да ги пратят да отглеждат овце и кози, та истинско наше мляко, масло, сирене и кашкавал без химикали да се продава навсякъде и на поносими цени.Вместо това те или мързелуват, или пакостят, а ние за награда ги хрантутим, търпим, толерираме и осигуряваме оптимални условия за размножаването им.
6
5
 
19
 
! Отговори
Къцката преди 3 години
Ще ми се небето над България да почернее от цuгaнckа пепел.
5
6
 
12
 
! Отговори
Хелзински комитет преди 3 години
днеска беге да се докладва на международният съд в Хага за насаждане на омраза към етнос
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужна е толерастия...