Столичната община дава 50 хил. за експертиза за Княжеския лифт

Според Фандъкова е необходимо независимо мнение на експерти
11
Столичната община дава 50 хил. за експертиза за Княжеския лифт
Снимка: Facebook

Столичната община ще възложи независима техническа експертиза за възстановяване на Княжевския лифт, съобщи Столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа.

В началото на тази година "Витоша ски" внесоха мотивирано предложение за специализиран Подробен план за възстановяване на Княжевския лифт. В предложението им част от стълбовете не съвпадат със съществуващите, но проблемно е разминаването на един от стълбовете, който е на територията на природния парк.

"Витоша ски" официално отказаха да предложат преместването му. А това е нужно, защото съгласно действащата нормативна уредба и правните анализи възстановяването, без смяна на предназначението на земята, е възможно само в съществуващите строителни граници, обяснява тя.

Аз лично не мога да приема, че в 21 век няма техническо решение, както впрочем, не приеха и инженери от компанията на една от експертните срещи. Затова се нуждаем от независимо техническо обследване, аргументира се Фандъкова.

Според нея тяхната цел е промяна на Плана за управление на парка така, че да могат да възстановяват, разширяват и изграждат лифтови съоръжения. Моята цел е да възстановим във възможно най-кратки срокове Княжевския, а и след това и Драгалевския лифт, посочва кметът.

В последните 2 години водим съдебни дела с "Витоша ски" за заповедите за възстановяване на Горна и Долна лифтови станции на Княжевския лифт, които издадохме. В момента една от заповедите е отменена окончателно, другата е потвърдена в наша полза, но отново се обжалва.

Съобразявайки се и с мотивите в съдебните решения, ще издадем нова заповед за възстановяване на Княжевския лифт в цялост, което включва двете станции и съоръженията между тях. За това се нуждаем от техническа експертиза, която да ни даде техническото решение, което да предпишем. То няма да ни даде 100% гаранция за успех, но ще направи действията ни много по-сигурни и убедителни, казва Фандъкова.


 


11
Още от София
Прокуратурата нареди проверка на сигурността в метрото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Егати експертите! Пак на Фандъка хора! Я да използва силата на държавата и да налага глоби на фирмата докато допусне оправяне на лифта! Кви са тия частници в защитена територия?
10
0
 
2
 
! Отговори
Мирела преди 2 седмици
Ох, къде ги тия експерти...От толкова експерти сме на тоя хал в тая държава. Много баби, хилаво бебе, е казал народът. Тоест работа трябва да се върши, щото само с експертни оценки лифт няма да се направи сам.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Герберастите щели да направят лифт от княжево до белчин, като голяма част от трасето на лифта, ще е успоредно на драгалевския плавателен канал. Сега търсят консултанти на хонорар до петдесет хиляди лева,за да може да се заобиколи закона за обществените поръчки и задължително с 60 процента кешбек. Така се работи, така се пълнят нощни шкафчинца.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е добре, браво.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво, г-жо Фандъкова! Всички лифтове трябва да се възстановят. Витоша е на хората и за хората.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
е няма ли някой да го направи ей така полза роду, група студенти биха го направили за по-малка сума и това ще е голяма реклама за тях. И експертизата ще им е безкористна. Давайте шанс на младите да се развиват и да остават тук.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Данче 4
И до твойто чекмедже ще се доберем!


Да не можеш да сЪ храниш после 3 месеца, мерси!
4
1
 
0
 
! Отговори
Данче преди 2 седмици
И до твойто чекмедже ще се доберем!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Другарката Фъндъкова е получила много адекватна експертиза от най-голямите световно известни производители на въжени лифтове, които не приемат побългаряването на лифтовата сигурност и в крайна сметка биха завели жалба и до ЕС съдилищата! В случая другарката Фъндъкова (бивша БКП_Лайнювкааа) ще окендззааа пулта като Румен СМекия!
2
1
 
9
 
! Отговори
вън Цеко от Алеко! преди 2 седмици
Ей не се наядоха тая самоковска сeлянkа и тартора и от Банкя. Подариха лифтовете на ортака си Цеко и сега крадат още 50 бона пари на данъкоплатците да ги дадат на някоя калинка с фирма.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Направо да почват да го ремонтират ! Каква е тая експертиза бе за 50 Хил лв??? -хартииии