Време е за планина! Пускат под наем електрически велосипеди за Витоша

Цената - 30 лв. за 3 часа за планинските байкове
14

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заместник-кметът на София Кристиан Кръстев даде старт на третия сезон на услугата за наемане на 10 броя градски и 10 броя планински електрически велосипеди до Витоша.

Началото на инициативата беше от паркинга пред "Национален исторически музей" (НИМ) до местностите "Тихия кът" и "Златните мостове" в природен парк Витоша.

През този ден всеки ще може безплатно да тества велосипедите на стартовата точка пред НИМ.

Инициативата е резултат от партньорство на "Зелена София" - Столична община, Клийнтех България и EIT Climate-KIC. През тази година ElJoy Bikes, които работиха предходните две години прехвърлят щафетата на Е-Mountain Bike, за да предоставят възможност за вземане под наем на ново поколение планински електрически велосипеди. Те ще се предлагат и на адрес ул. "Никола Габровски" 1, както и пред НИМ.

Желаещите да ползват велосипедите могат да направят резервация на тел: 0879343021 или да посетят уеб страницата www.rentebike.bg. Работното време е понеделник - петък: 10 - 19 ч. и събота - неделя: 9 - 19 ч. Цената за отдаване под наем за 3 часа започва от 15 лв. за градските велосипеди и 30 лв. за планинските. Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 3 години
15лв за велосипед? Тия бая пари перат
11
0
 
0
 
! Отговори
Пенка преди 3 години
Някой знае ли - РАБОТИ ЛИ Симеоновският лифт? Не намирам информация. Моля ви, кажете!
10
0
 
2
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 3 години
На планина и море само с велосипед! Но българинът е пристрастен ХЕДОНИСТИЧНО към ламаринената тенекия, която убива, замърсява, поробва!
9
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Време е за Оставки! На планина всеки може да отиде когато си пожелае! Д-р Борисов.Ти че си *** *** си! Но се правиш на луд! ИСКАМЕ ТВОЯТА ОСТАВКА на ПРАЗНАТА ТИ ТИКВА! Демокрацията доказа 30 г вече.Че от дърт комунист като теб д-р Борисов " Демократ" Не става! Върви си с върхушката си! Както от Д-р Костов не стана демократ.Така и от теб Не става демократ! Оставка *** НАГЛИ! ВЕДНАГА!
8
2
 
1
 
! Отговори
fF преди 3 години
Мръсната църква е много зле и проповядва някакъв ислям за всемогъщия бог. Снасят цялата истина пред силите на злото, че те много прости из-роди.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това няма да проработи.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството, че пишещите тук не знаят както е ел. велосипед. Не е като тротинетките- даваш "газ" и то върви само. Това е обикневен велосипед, който има 250w ел. мотор, който подпомага въртенете (най- вече нагоре). Над определена скорост надолу изключва.Най- често се използват от аматьори, възрастни хора или такива които не искат да леят под нагоре.Само липсва един вело автобус за Витоша. След като спряха от Лидл не остана нищо
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелено е да се ходи пеша всичко друго е измама.
4
5
 
13
 
! Отговори
Тъпизми преди 3 години
Какъв е смисъла от тези електрически велосипеди????????Да има някакви keлeши в планината да фучат по пътеките заедно с туристите и да застрашават живота, здравето и спокойствието на хората, които са отишли в планината да се разтоварят с това, което Алеко популяризира преди повече от век.Няма късче от България, което да не е о*рано заради пари.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Услуга за мързеливци.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига далавери, всеки си има велосипед
1
5
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Има ли икономическа обосновка?Щот ако няма: Пари по някоя програма = пари на вйтъра + комисионна.Мноу сме яки.ПП. В случай, че е на загуба: Ако е за здраве - може да не са електрически. Ако е за чужденците - защо да тях, а не за българите?