Отново силен дъжд над София, какви щети нанесе бурята снощи?

Паднали дървета, наводнени улици и обърнат камион
26 юли 2020 08:58, Александър Попов
33

Снимка: БГНЕС

След снощната буря в София и днес продължава дъждовното време. Тази сутрин отново вали обилно над столицата,  а след снощната буря бяха получени над 20 сигнала за паднали дървета, клони и наводнени улици.

Водата нахлу и в метростанция "Сердика", като протестиращи показаха прииждащата вода. Същото беше положението и в подлеза между Министерски съвет и президентството.

За кратко беше променен маршрутът на трамваите по линия 6 заради паднало дърво на контактно-кабелната мрежа. Авариен екип на общината изпомпваше водата от улици в квартал "Лозенец".

Сметопочистващ камион пък се обърна на столичния булевард "Христо Ботев" и улица "Позитано". Камионът е поднесъл заради хлъзгавата настилка в опит да спре на пешеходна пътека заради двама преминаващи велосипедисти. По чудо няма пострадали.

"Ситуацията е спокойна. Имаме няколко екипа, които работят в Банкя за отводняването на една къща. Има 18 сигнала за паднали дървета. Най-важното е наблюдаваме реките, където има вероятност при по-силни валежи да наводни пътното платно. Така че наблюдаваме в момента Перловска река", обясни Красимир Димитров пред bTV, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: наводненияСофияпорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Не е...лесно да си...кмет на София,даже и премиер,защото...времето не ти е...подчинено.Прави каквото си иска...като Президента.Еххх,друго щеше да е ако Цеца майката беше станала,ама няма...пълно щастие.Тогава много щяха да...завиждат на гербаджийския...просперитет.
6
3
 
16
 
! Отговори
Искане преди 3 години
Освен дистанционно гласуване искаме и дистанционни протести не може с един дъжд да нарушавате правата на гражданите да протестират и гласуват ОСТАВКА
5
10
 
31
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 3 години
фъндъкова е осчетоводила чистене на шахти и канали, ама свършена работа Нема. Дори Не се е подмазала на Патронът и с прякор на зеленчук, ама той пеша Не ходи.
4
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бурята показа за пореден път, че гробарите не си гледат работата и канализационната мрежа си седи непочестена от години
3
1
 
40
 
! Отговори
777 преди 3 години
Как камион се е поднесъл на пешеходна пътека заради мократа настилка, не е ли по-правилно поднесъл заради не съобразена скорост с пътните условия! Или когато става въпрос за държавно или общинско МПС има лоши природни условията а за останалите несъобразена скорост/вина на водача/.
2
21
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При бай Тошо си спомням едно единствено наводнение. При Фандупкова - при всеки дъжд. Извод: канализацията не се чисти , а само се усвояват парите за тази дейност. Гарантирано от герб!
1
9
 
32
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
И преди ДЕМОКРАЦИЯТА валеше, но не беше така всеки път!