ДНСК спря строителството в комплекса "Нове хоумс" на Божков

Разстоянието между сградите - 3 м вместо законните 21
56
ДНСК спря строителството в комплекса "Нове хоумс" на Божков
Снимка: novehomes.bg

След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спря изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на част от строеж / 8 броя сгради / от комплекса „Нове Хоумс“ в София.

Още по темата

Спирането на строителството е след извършена проверка по документи и на място в изпълнение на разпореждане на ВАП, с което  началникът на ДНСК и главният архитект на  София са сезирани да извършат незабавна такава на законността на реализираното строителство в посочения комплекс, състоящ се от жилищни сгради с цел продажба, допълват от пресцентъра на строителния надзор.

Проверката на строежа е извършена от служители в Дирекция за национален строителен контрол на 15 юни и на 13 юли в присъствието на представители на лицето, упражняващо строителен надзор и на строителя, и по документи в Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) - СО.

При проверките е установено, че в одобрените инвестиционни проекти по част „Архитектура“ липсват предвидените във влезлия в сила Подробен устройствен план  едноетажни междинни връзки между сградите на комплексното застрояване. Между осем сгради в комплекс „Нове Хоумс“ е предвидено разстояние, значително по-малко от изискуемото. Така например, между две от сградите е предвидено разстояние от 3,00 м, вместо нормативноустановеното разстояние – в случая 21,40 м, представляващо височината на лежащата сграда.

При проверката, извършена от служителите на ДНСК на място на 13 юли е констатирано, че строителните и монтажни работи се извършват и не са завършени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
9
 
! Отговори
пак избирателно преди 3 години
А това:Извън закона: Три министерства са работили заедно в полза на пристана на Доган.МРРБ, Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa и Миниcтeрcтвoтo нa трaнcпoртa ca oбeдинили уcилия, зa дa издaдaт cпeциaлизирaн пoдрoбeн уcтрoйcтвeн плaн нa мaринaтa дo Дoгaнcaрaй прeз 2019 г. Тoвa e cтaнaлo въпрeки фaктa, чe cъoръжeниeтo e изгрaдeнo aбcoлютнo нeзaкoннo в бългaрcкaтa aквaтoриятa нa Чeрнo мoрe и нямa никaкъв дoкумeнт зa coбcтвeнocт. Пoдпиcът пoд oдoбрeния CПУП e нa зaм.-миниcтърa нa МРРБ Никoлaй Нaнкoв.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Полет над СофияАко не бяха започнали да се заяждат със семейството на президента,той нямаше да реагира по този начин,а Радев плати с живота на баща си,покрай тези заяждания със семейството му,да не мислиш,че баща му почина случайно,а преди това бе блъснат и обвинен,преследваха и жена му на Радев!Радев е военен,няма опит в политиката,интригите и не беше правилно да се заяждат с него,те първи започнаха заяжданията и накрая това завърши зле и за двете страни!
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много ме е смЕх когато разните данъчни, инспектори и останалата от калинки прогледнат след като поредният "бизнесмен" изпадне в немилост иначе до тогава всичко си е било законно.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая прокуратура що народна пара изяде и защо? За да допусне не години, а вече десетилетия мутри като Божков да шетат из страната и сега се сетила да свърши някаква работа ли? А за изядените нахалост пари кой ще поеме отговорност?
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки си строй както иска. Проверки само ако не си платиш. Блока срещу нас строят пристройки някакви, слагат прозорци, офис ли ще правят, кой им даде разрешение да направят такава грозотия .. никой! просто решават и правят защото държавата е пред разпад и всеки си прави кой каквото пожелае
28
7
 
7
 
! Отговори
Полет над София преди 3 години
Божков и Прецедента са за затвора, а имуществото им - национализирано.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега ДНСК да се самосезира и да отиде да спре строежа на новият блок който се построи на ъгъла на Росица и Чумерна в центъра.Това са малки софийски улички със стари сгради.Изведнъж изниква този тудж на 11 етажа,който е по-висок от сградите по близкият булевард Левски.До него,по Чумерна има залепени още няколко високи нови блока,без никакво отстояние между тях.Само по тази отсечка в София си личи колко огромна корупция съществува в София и държавата.Хайде ДНСК,идете на Чумерна,насладете се!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До EmigrantЕ тая прокуратура тази година ли се създаде? Досега нямаше ли полиция, прокуратура, ДАНС и т.н. Цялата държава досега е дила безсилна срещу Божков ли? За корумпета става дума и за нищо друго!
25
5
 
3
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Спокойно, след оставката на Гешев, този тормоз над бизнеса ще спре. Божков ще си се върне, ще му върнат бизнеса, оня хотел-подпорна стена, ще си стане просто хотел, Иванчева разбира са ще я оправдаят, но всичко това след оставката.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Алепу не може да се спре , но тука може.Да, става дума за различни интереси.
23
0
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
До някои от смелчаците в сайта?!А сигурни ли сте,че не са му подписвали за да не им шета ,защото по всичко личи,че не е бил плащач,а напротив убивал е хора,ако не мине на неговата!Това го казват всичките му бивши съдружници!!И всички почвате да врещите като ярета за клане,когато най насетне прокуратурата се задейства?!Трийсет години ривахти и мрънкахти,че няма ред,справедливост?И сега като се разровиха л,айната и олеле малеле,на манифестация да защитим невинния череп!!
22
3
 
4
 
! Отговори
ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА преди 3 години
е ясно само едно" УПРАВЛЯВА НИ ШАЙКА. Няма закони, няма държава, няма държавни органи. ТОТАЛНА РАЗРУХА. РАЗПУСКАЙ!!!! и наново. А началото да се положи с НОВ НАРОДЕН СЪД, разчистване на ПРИВАТИЗАЦИЯТА, КОНЦЕСИИ, МАФИЯТА, МВР-МЕТО, ПРОКУРАТУРА и СЪД
21
1
 
19
 
! Отговори
A преди 3 години
Но, на подпорния хотел на морете всичко му е изрядно
20
7
 
2
 
! Отговори
ЗАКУПИЛИТЕ ЖИЛИЩА преди 3 години
довечера с вувузелите. Само вас ви няма под прозорците на БАЦЕ
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички държавни надзорни органи са за затвора. Години наред са извършвали закононарушения и не са упражнявали никакъв контрол. Сега изведнъж се сетили. А за престъпленията им досега няма ли да има някой в затвора или поне да изгонят някой държавен чиновник в Дубай да се препича на плажа с крадените пари.
18
2
 
4
 
! Отговори
ЗДРАВКОВ ЛИ БЕШЕ преди 3 години
или ДИКОВ, КОЙ ще носи отговорност... ФАНДЪШКА или СЕЛСЪВЕТА... Или БАЩИЦАТА , дето в държавата нищо не става без неговата баогословия, целуване на ръка и съответните .....проценти. От записа се чува как да ги ударила Комисията за защита на Еди какво си, ЗАЩОТО НЕ ГО УВАЖАВАЛИ....."не се съобразяват с мене" - край на цитата
17
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Удри..... :))))))))))))))))))))))))))))))))) Я довечера протест пред ДНСК :))))))))))))))))))))))
16
2
 
17
 
! Отговори
КОЙ БЕ КОЙ преди 3 години
подписа разрешителните, Те издигнали 16 етажа плочи и сега "прогледнаха"....
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е тъпо, какво като е на черепа, то вече готово, хората са си платили жилищата и чак сега са се сетили сигурно след натиск от прокуратурата. После държавата ше плаща обезщетения.
14
0
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Малко подвеждаща статия, написана тенденциозно. Никакъв задълбочен анализ и доказателста.