С палатки и колелета, но без коли и автобуси: Как осъмна Орлов мост?

Блокадата наложи спешна организация на движението в столицата
Обновена: 30 юли 2020 09:55 | 30 юли 2020 09:55, Красимир Ангелов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С разпънати палатки и много колелета, но без обичайния интензивен сутрешен трафик – така осъмна тази сутрин едно от най-важните и ключови кръстовища в София – Орлов мост.

Протестиращи са блокирали движението с призиви за оставка на правителството. Решението им наложи спешна организация на движението в столицата, като всички автобуси от градския транспорт, които минават в района, са в променени маршрути.

Още по темата
От Центъра за градска мобилност съобщиха, че са променени маршрутите на линии на градския транспорт: 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604, както и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Ето и как се движат автобусите докато трае блокадата на Орлов мост:

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута си.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. "Гурко" и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. "Ситняково" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ "Кл. Охридски" въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока "Младост" е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

На извънреден сутрешен брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев посочи, че се очакват големи затруднения през целия ден на движението в града.

"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ориенталски манталитет в Европа!Все знаят кой на кого човек,кой колко откраднал!Все ги интересува на комшията дограмата за колко я е купил !Те и ЛАФКА бяха на Пеевски ,но хоп,оказа се,че е на Божков! Ей така е и с протеста.Нищо не казват,не предлагат,не доказват- блеят само оставка и корупция.Хубаво ама трябва да имаш аргумент и противодействие !Протестът е роден от " тоя казал-оня рекъл"За мен е несериозно да се позволява тази анархия !
188
1
 
8
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Добре че живея далеч от тези кръстовища и не съм засегнат. Иначе я ми издържат нервите я не. Ще нашамаря някой протестиращ терорист.
187
0
 
9
 
! Отговори
Едни протестиращи преди 3 години
се борят срещу софиянци за да им инсталират архимутрата Божков на мястото на мутрата Борисов. Е сори имаме си. Нашия поне ни забавлява, а вашия има поглед на убиец. Ами Нинова? Та тя си е съвсем луда - дори тези от БСП го казват.Ами Маяма - защитничката на де що има престъпник и олигарх в БГ, Ами Копейкин? Добре че е най-вече във Варна, ама някога ги води в София с автобуси - та те говорят на руски! Ами Еленко Божков - дето спря метрото и бабите едвам не умряха от страх? Вие акъл имате ли?
186
4
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 187. Глу.постите си ги написал ти. Нямаш и най-малка представа за "законите" в ромската махала. Никой няма да тръгне да си променя вота, взимат си 20-те лева и край. И да попитам, в колко други държави има електронно гласуване?
185
2
 
22
 
! Отговори
MКII преди 3 години
До Бравооо :)Не знам дали усещате, обаче тия дни ядeтe як бoй. Обаче не от полицията, а от народа. Защото вие не сте народа, а малка група нагли и мързеливи безделници.
184
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хаха Единствените газещи сте вие! Погазвате правата на мнозинството, трошите коли и искате оставка и затвор без да можете да формулирате дори конкретно закононарушение.
183
1
 
5
 
! Отговори
SMS преди 3 години
Заслужава ли си за 100лв да ни бият?
182
2
 
5
 
! Отговори
До 161 преди 3 години
Просто, някакви приближени на Тодор Живков събират пари и плащат на една частна охранителна фирма да го пази.Човекът си е имал бизнес.Какво нередно има в това не разбрах?Всеки,все някак започва своята кариера.
181
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 187Това противоречи на конституцията, защото тогава гласуването е явно! И винаги може да се провери този човек, дали не си е сменил вота или да се гласува в последния момент. Много кухи опорки!
180
13
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Толкова са нагли подкрепящите Тиквуняка, който уж бил борец срещу комунизма, че искат мерки с газене и мачкане, характерни за тоталитарните режими, като комунистическия, който роди Тиквуняка. Големият про-европеец, който ходи да проси пари от Европа за мутрите си. Много е плах протеста дори срещу това престъпно чудовище и срещу онази поръчкова мутра с каскета.
179
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бравооо :)Ти не говориш и действаш от мое име. Не съм те упълномощил. А когато дойдат избори ще ви направим едно отрезвяващо показно.
178
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 177. Не беше лина 16? После на 20, после на 29. Кога?
177
2
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Интересно, колко ли им плаща Божков на тия 10лyмпeна, за да живеят в палатка на Орлов мост. Вероятно не повече от 50 лв. на ден и по една каса бира. Абе нито БСП ще вземат властта, нито олигарсите ще се инсталират отново в държавата. Окончателно приключи това, което беше през последните 30 години. България вече се развива по съвсем друг модел, в който не са предвидени нито социалисти, нито олигарси, нито никой от "героите" на Прехода. За тях е предвиден съд, конфискация на имуществото и затвор.
176
18
 
3
 
! Отговори
Бравооо :) преди 3 години
Всеки ден ще е така, до постигане на ОСТАВКА и ЗАТВОР !!! А вие си стойте вкъщи , ние ще Ви свършим работата!!!
175
1
 
13
 
! Отговори
ирония преди 3 години
До 172. Добре, Борисов и Гешев си тръгват, само че тогава излизат други протестиращи и блокират кръстовища и КПП-та с искане за оставката на радефф. И докога така?
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунист и протестър е хакнал системата ви и щрака минуси и плюсове чрез бот на коментари които не го кефят. за по малко 1 минута се появават 10-20 знака!
173
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалистпреди да пишеш глупости, първо виж какъв е реда на провеждане на електронното гласуване там където се прилага, например в Естония-електронното гласуване продължава няколко дни, и всеки може да гласува неограничен брой пъти, като за валидно е последното, всяко следващо анулира предходното, именно това гарантира че няма някой да събере 20 човека и да ги накара да гласуват по начин, който той иска, защото всеки от тия 20, може буквално след 5 минути да гласува пак и така да заличи пред
172
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 171Електронно няма никъде по света. Има само машинно. Твърда против, защото точно там ще стават измамите! Някакъв софтуер ще ти изплюе едни резултати, ама дали са верните никой не знае. А когато го въведат, неграмотния ви електорат няма да може да гласува. Справка, коя да е агенция или служба с теглене на номер за обслужване, който се явява огромна пречка.
171
1
 
8
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До 172. Ами аз не харесвам жена си и смятам да блокирам летище София, за да си тръгне, че тя не иска доброволно.
170
3
 
7
 
! Отговори
Готина мацка преди 3 години
Много съм учудена, защото ченгетата много са "омекнали". Трябваше още преди два дена да ги разпръснат протестиращите лумп.ни, които вече много си позволяват. Бойко, а къде са ти баретите, да не са в платен отпуск?