С палатки и колелета, но без коли и автобуси: Как осъмна Орлов мост?

Блокадата наложи спешна организация на движението в столицата
Обновена: 30 юли 2020 09:55 | 30 юли 2020 09:55, Красимир Ангелов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С разпънати палатки и много колелета, но без обичайния интензивен сутрешен трафик – така осъмна тази сутрин едно от най-важните и ключови кръстовища в София – Орлов мост.

Протестиращи са блокирали движението с призиви за оставка на правителството. Решението им наложи спешна организация на движението в столицата, като всички автобуси от градския транспорт, които минават в района, са в променени маршрути.

Още по темата
От Центъра за градска мобилност съобщиха, че са променени маршрутите на линии на градския транспорт: 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604, както и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Ето и как се движат автобусите докато трае блокадата на Орлов мост:

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута си.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. "Гурко" и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. "Ситняково" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ "Кл. Охридски" въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока "Младост" е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

На извънреден сутрешен брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев посочи, че се очакват големи затруднения през целия ден на движението в града.

"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 285А второто нещо което трябва да направи е да ти вземат гражданството и да те изселят от София.
268
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васко Гюров там ли е? Наред с останалите безработни алкохолици. Протест е едно, блокирането на столицата е съвсем друго. Толкова са ограничени, че не съзнават какъв автогол си вкарват с тези барикади. Настройват хората срещу себе си и срещу легитимния протест.
267
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 285Я по - добре някой да вземе да разкара тия палатки.В тая жега скоро градът ще започне да вони. Палаткаджиите осигуриха ли си вече място за сране? Къде в шахтите ли? И какво,ще им раздават храна така ли? то по - бетер от социални помощи.Боже, каква отврат. Скоро мисля че и Ковид ще се зададе не че да съм лош пророк но мръсотията само до това води.да не събираме трупове в центъра на София. Тогава ще е интересно Радефф какво ще измисли.Ще поеме ли отговорност? Ами!
266
1
 
5
 
! Отговори
Избръснатчовек преди 3 години
Господа потресиращи , сега немога да ида на работа и като ме уволнят , и не си платя данъка , този който поставите на власт , ще опрости ли данъка за да си остане мое единственото което имам и за което работя ?
265
4
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Много по лесно беше да се променят маршрутите на протестиращите.От Орлов мост към РПУ-тата.Ама нали сме толерантни.И президента да намери начин да спре тази анархия която предизвика.
264
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 262електронно гласуване, ама в нормалния святТук един за 5 минути си направи 200 плюсчета, че изборите ли няма да хакнатРусия пъшка, робите избягахаБойко , като един Мойсей ни преведе през пустинята на комунизма към ЕС
263
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13 човека саНе ги пипайтенека се излагат
262
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да агресираме на протестиращите? Почти ги забравихме, не виждаш ли, че влязохме в забавни спорове помежду си???
261
5
 
11
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
Нямам хора за да направя по-смислен протест.
260
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате си на идея колко благо ми става, като гледам как се агресирате на протестиращите :) наслаждавайте се на задръстванията , но докато няма ОСТАВКА всеки ден ще се пребирате по никое време ! :) незнам колко ви плащат ГЕРБ да злословите, но халал да са ви тези пари !
259
3
 
9
 
! Отговори
До 266 преди 3 години
Изборите за правителство са именно национални. Колкото до местните избори в Нови Южен Уелс - наскоро излезе новина (на английски в нета), че може да са фалшифицирани, понеже са електронни и ключовете на програмата се намират в програмистите, които са китайци, наети от лявото им местно управление чрез частна фирма! Затова националните са на хартия с молив! Развитият свят предпочита електронна обработка след ръчно преброяване на бюлетините. За третия свят, където има неграмотни хора, местни лордове и т.н. там искат изцяло електронно.
258
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам нощна гонка на Орлов мост :-)
257
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е работата, че със зор не става. Трябва и майсторлък. От зор най-много да изпуснат още газ.
256
6
 
4
 
! Отговори
Panelen chushkopek преди 3 години
Зорете се, аз и на идните избори нема да гласувам :))
255
5
 
2
 
! Отговори
До 268 преди 3 години
Кратунисте, измислям да! Оттегляй се, където щеш! Сигурен съм обаче, че не постави интервалите само от магарешки инат, така харектерен за идола, а предполагам, и собственика ти! Когато приключим коментарите между нас, сигурен съм, ще започнеш да ги използваш. Едно благодаря не можеш да кажеш. А неблагодарността е признак на комплексираност.
254
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се организира протест, митинг или шествие, организаторите наред с другите неща, трябва да уведомят Общината какви мерки са предприели, за да не се нарушава обществения ред. Този протест, макар да е доста болнав и мижав, явно разчита само на полицията за опазване на обществения ред. Но това е нарушение на закона.
253
4
 
4
 
! Отговори
човек преди 3 години
Давайте така до дупка.Така ще изчистим въздуха на София без да харчим милиарди както Фандъкова. Тя да спре проектите с климатици и котли и ще осигури пари за градини.Така ще затворите частните квартали и онези няма да се чувства велики. Защото Фандъкова им осигурява инфраструктура за милиарди.Така се надявам да промените мисленето на тези които се имат за богове.Успех
252
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били недоволни. На кривата ракета-Космоса й е виновен. Ако имаше казарма, тия безделници нямаше да лежат на шосето.
251
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Палатките са еднакви, защото това е организиран национален протест с блокада на страната с цел метеж и смяна на управлението. Купуваш от Спорт Депо и представяш касовата бележка на Христо Иванов и отровното трио за възстановяване на сумата. От тях получаваш и стек вода, три сандвича и нелегален блистер Ремдесивир в случай, че се заразиш с Ковид.
250
0
 
7
 
! Отговори
До 257 преди 3 години
Умеете да измисляте думи?!Браво! Говорите много,без да казвате нищо.Браво!Ще вляза във Вашия заядлив тон и ще кажа,че Вашия пропуск на запетаи е много по-сериозен от моя.Обърнете се отново към своя учител!Аз се оттеглям, тъй като не можете да ми бъдете опонент.