СДВР: Трафикът в София ще е кошмарен, палатки на Орлов мост и пл. "Независимост"

Полицията подложена на стрес и провокации
Обновена: 30 юли 2020 09:02 | 30 юли 2020 08:10, Александър Попов
518

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес очаквам да има големи затруднения при придвижването в столицата, на Орлов мост и пл. "Независимост" има палатки. Цяла нощ сме водили разговори с протестиращите и част от кръстовищата бяха освободени, заяви на брифинг ст. комисар Георги Хаджиев от СДВР.
Още по темата
"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.
 
Няма задържани след снощния протест.
 
"Вчера е имало напрежение на бул. "Арсеналски", когато е била спряна кола. Прави ми впечатление как протестиращи налагат правила на полицията. Знаем си правомощията и няма да се колебаем да ги изпълняваме. Очаквам големи затруднения в трафика днес. Ние сме близо до протестиращите и останалите граждани - опитваме се да избягваме конфликтни. Търпението ни е огромно, но има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите. Подложени сме на изключителен стрес и провокации. Отправят се много обидни реплики и искам да благодаря за професионализма и самообладанието на всички полицаи. Разчитам и на здравия разум на гражданите", завърши комисарят, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари