СДВР: Трафикът в София ще е кошмарен, палатки на Орлов мост и пл. "Независимост"

Полицията подложена на стрес и провокации
Обновена: 30 юли 2020 09:02 | 30 юли 2020 08:10, Александър Попов
518

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес очаквам да има големи затруднения при придвижването в столицата, на Орлов мост и пл. "Независимост" има палатки. Цяла нощ сме водили разговори с протестиращите и част от кръстовищата бяха освободени, заяви на брифинг ст. комисар Георги Хаджиев от СДВР.
Още по темата
"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.
 
Няма задържани след снощния протест.
 
"Вчера е имало напрежение на бул. "Арсеналски", когато е била спряна кола. Прави ми впечатление как протестиращи налагат правила на полицията. Знаем си правомощията и няма да се колебаем да ги изпълняваме. Очаквам големи затруднения в трафика днес. Ние сме близо до протестиращите и останалите граждани - опитваме се да избягваме конфликтни. Търпението ни е огромно, но има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите. Подложени сме на изключителен стрес и провокации. Отправят се много обидни реплики и искам да благодаря за професионализма и самообладанието на всички полицаи. Разчитам и на здравия разум на гражданите", завърши комисарят, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
1
 
3
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Преди 10 години сърбите и турците бяха много пред нас.Сега взимат два пъти и повече по-малки заплати от българските.Прехвалените румънци не са в преговорите за Еврозоната.Там са Хърватия и България.
414
0
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Протестиращите изпълниха със съдържание поговорката -" Власите на край Дунава се давят "
413
2
 
0
 
! Отговори
Мразя разлята бира преди 3 години
Мая Илиева председател ! друг начин да накажете върхушката ??? Предлагайте !Дайте да видим пробно , айде, предлагайте някой и да гледаме отстрани палците ?
412
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен443ако ти НАИСТИНА не си гласувал/а за Тиквата преди,но сега,след безбройните му ГАФОВЕ,просташки изцепки,шкафчетата с пачките и пищова,след десетките оставки,следгрубо демонстрираната от него НЕСПОСОБНОСТ да управлява държавата "ЩЕ ГЛАСУВАШ" за него,значи...значи...Ще ти го кажа по друг начин:-Нема се плашиш,има лекарства за болестта ти.Просто потърси помощ! Но ТУК нема начин "да минеш"..каквито и "схеми" да измисляш..
411
5
 
2
 
! Отговори
Digger преди 3 години
Моля Ви, хора, не пречете на герберските калинки да ходят на работа-да дремят и да крадат!!!
410
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните години не съм гласувал, но на тези избори твърдо ще гласувам и то за ГЕРБ. Не искам безхаберници, некадърници, платени *** да ме управляват! По-добре крадци, отколкото Нинова, Радев, отровно трио, Слави или Мая.
409
1
 
5
 
! Отговори
Другари преди 3 години
А Радев им ръкопляска уважително на коляно. :)
408
1
 
6
 
! Отговори
другари преди 3 години
бутнете правителството, за да видите Доган и Пеевски как правят играят кючеци заедно като братя. ;)
407
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм гласувала досега за ГЕРБ, но тези безумни протести на хора без работа и незнаещи какво искат определено дразнят!
406
1
 
3
 
! Отговори
урината си изследвай преди 3 години
До АнонименТе брато в Люлин 5 не протестират, няма да ти минат под прозореца! Пикай в чашка за изследване, че май не си много здравичък!
405
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
що се отнася до Банкянската Тиква,то тя ДЕФОРМИРА установените СЪС ЗОР обществени отношения и ги ИЗВРАТИ ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ!!!!СРИНА и имиджа на България пред света.ТОВА е основния му грях,за който трябва незабавно да бъде изметен не само от властта,но и от политиката!Не толкова кражбите му,защото всеки,който се докопа до кацата с мед нема начин да не оближе пръстите си...Разбира се,за престъпленията си ТРЯБВА да отговаря!
404
4
 
2
 
! Отговори
не не си преди 3 години
До МС Не, не си маргинал, обикновен то.уп си! И понеже любимшия ти вожд заявява, че на прости хора им се вкарва , щото от акъл не разбират те оставяме на К.ра....
403
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименкакъв "остромер" чупи "ПроСоТо" бе?!Долу цитирах първия ми попаднал сайт,защото не знам дали ще можеш да се оправиш с езиците.А ето ти и нещо съвсем официално от Официалния сайт на ЕС:..-Държави с плосък данък:..освен България:-Естония-20%-Латвия-23-Литва-15-Румъния-16-Унгария-15-Чехия-15За това написах:-"Повечето държави в ЕС прилагат ПРОГРЕСИВНИЯ подоходен данък"..ПОВЕЧЕТО!!..НЕ "всички"!!!/ и си включи климатика,ако имаш де,защото горещините ти се отразяват много зле/
402
3
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До R: Не виждаш за кого да гласуваш освен за бат'си Бойко? Всеки сам си решава. Алтернатива винаги има, проблема е да не се сетим за нея твърде късно. Изоставаме и от предпоследните в ЕС.По времето на Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.
401
5
 
1
 
! Отговори
Машинно гласуване преди 3 години
Машинното гласуване е реалната възможност да се намалят манипулациите на изборите. Бойко и гербаджиите го знаят и затова нищо не правят за да го има наследващите избори. И не е вярно това, че в Европа не се използва. Изцяло машинно гласуват в Белгия, а частично - във Франция.Има време да се организира, но това може да го направи само служебно правителство. Остане ли на гербаджиите, ще шикалкавят до последно и ще кажат накрая "няма време".
400
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано Гешев да изкара още един мандат.
399
9
 
4
 
! Отговори
Me преди 3 години
Браво! Свободата иска малко жертви, но без тях се обричаме на мизерия и тегло нас и децата ни. Сега е времето, станете и покажете че сме обединени българи , които обичат родината си. Бъдете солидарни с хората на барикадите, както беше 90те. Защото сега е не по-малко страшно, даже повече!
398
0
 
3
 
! Отговори
R преди 3 години
До Честни избори?Има си назначени хора за тази работа. Има си комисия и работата и е точно затова. Затова взимат заплата.
397
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След новите избори Бойко вече ще им прати жандармерията под аплодисментите на народа и купоня ще свърши.
396
2
 
12
 
! Отговори
R преди 3 години
До Защо избори сега?Добре. Машинно гласуване. Аз обаче искам да гласувам по интернет. Не искам машинно, искам да гласувам от вкъщи. 2. За кого ще се гласува. Зеления чорап, Учиндолеца, Нинова, ДПС или отровната тройка. Та за кого от тия смехотерапии. Борисов отново с мнозинство, прави отново правителство с някой от малките, влязал случайно. И какво правите. Отново блокажи на кръстовищата ли. Или за времето до изборите парата вече ще е разпределена , гушите напълнени и няма да има значение.