От СДВР: Напрежението на "Орлов мост" расте заради градския транспорт!

Полицията изяснява инцидента между жена и протестиращи
Обновена: 31 юли 2020 11:37 | 31 юли 2020 11:08, Веселина Йорданова
557
От СДВР: Напрежението на "Орлов мост" расте заради градския транспорт!
Снимка: БГНЕС

СДВР изяснява конфликта между жена и протестиращи на "Орлов мост". От полицията подчертаха, че ще преценят кой е извършил нарушение или престъпление, защото всеки носи отговорност за поведението си.

Тони Тодоров, зам.-началник на отдел "Охранителна полиция", обясни пред журналисти, че жената е отишла да изрази мнението си пред тях. От изнесеното на брифинга стана ясно, че тя е била засегната от липсата на градски транспорт.

Още по темата

Един от протестиращите изхвърля срещу нея съдържанието на чашата, която държи, а тя му посяга с бастун, каза Тодоров.

Ще повишим нивото на тона, с който коментираме. Жената се е явила да изрази своето мнение и всички видяхме реакцията на протестиращите, подчерта той.

В момента и двете спорещи страни се намират в Първо районно управление. Няма да толерираме нито една от двете страни, ще преценим, който е извършил нарушение или престъпление, каза той.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тодоров посочи още, че случващото се е недопустимо.

Снощи за пореден ден на кръстовището на "Арсеналски" и "Черни връх" имаше жена в нетрезво състояние, която провокираше полицейските сружители там, като ги караше да проверяват шофьорите за алкохол, даде пример той.

Повишаваме тона на изнасяне на информация и на коментари, каза Тодоров.

Той заяви, че не може да се говори за физическо насилие при задържането на мъжа, и арестът е по начина, по който се извършва. Задържаният е Петър Кърджилов, който се изявяваше като PR на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

От СДВР подчертаха, че има инвалиди и възрастни, които са много засегнати от промяната в движението на градския транспорт заради блокадите. В тази връзка има множество сигнали и оплаквания, подадени в Столичната община.

Имало е опит за диалог с протестиращите, за да се пусне движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", но засега без резултат, разговори ще има и днес. По-продуктивен бил този с блокиралите бул. "Дондуков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
2
 
3
 
! Отговори
очаквано преди 3 години
До Питане Логичен въпрос от хора, които само плюскане на евтинджос храна и менте питиета и ***.е им е проблема...А, да, и къпане в ла.ната на бетономорието...Луксозен живот му викат ***.те!
369
2
 
3
 
! Отговори
бело а преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа Нещо смъркал ли си, та такава буйна еуфория на фона на ***, в която ни вкараха любимците ти?
368
2
 
5
 
! Отговори
и на полицаите преди 3 години
До АМИ , ПРАВИЛНО! И ТОЯ НА ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО ПУШЕХА НА ОРЛОВ МОСТ ЗА ЗАПЛАТКИ НЕ БЕШЕ! ТАМ ЩО НЕ ПРОТЕСТИРАШЕ ТАКА УСЪРДНО - НЕ ПЛАЩАХА ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ЛИ?
367
10
 
5
 
! Отговори
СКИТНИК 13 преди 3 години
със или без протести Боко е история за6тото на хората им умръзна да слу6ат само за магистрали,пъти6та,газопроводи и т.н-искат реална и пъллна промяна-без Боко,без Ге6ев и без Радев тъй като тях една майка май ги е раждала вси4ките,но както се казва-покрай сухото горяло и мокрото та може да стане така 4е освен Боко в историята да влезе и целия Герб като партията провалиа се най-много пъти в новата история на Бъгария а и в старата-жалко само за народа на който оба4е ве4е му писна от подигравки.Прочети още на: https://dnes.bg/sofia/2020/07/31/ot-sdvr-naprejenieto-na-orlov-most-raste-zarad
366
6
 
17
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
От утре започва ВАКАНЦИЯТА НА ДЕПУТАТИТЕ!СНИМАЙТЕ Т.Н. ПРОТЕСТЪРИ В ПАЛАТКИТЕ ...КАТО ИМ ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛА И НАЛОЖИТЕ ГЛОБИ, ЗА НАРУШЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И ЗАКОНА ЗА ПЪТИЩАТА!ИМАТЕ ЧУДЕСНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДЕЛАТА!
365
3
 
20
 
! Отговори
АМИ ПРОСТО Е! преди 3 години
Изловете протестърите от палатките и им заведете дела за нарушаване правилата на пътното движение, по закона за Пътищата!За малолетните участници , да плащат родителите им!ЗАКОНА Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ!
364
2
 
16
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛО , ЗА НАРУШЕНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА НА ПРИДВИЖВАНЕ В ГРАДСКАТА СРЕДА!ОБЩИНАТА Е БОГАТА!ЩЕ ИМА ПАРИ ДА ПЛАЩА , ...ЩОМ ЩЕ ПРАВИ "ПОЛИТИКИ С Т.Н.ПРОТЕСТЪРИ" И НЯМА ДА ВЗИМА МЕРКИ ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ПЪТЯ!ПРОТЕСТА Е НЕЗАКОНЕН ...НИТО ОБЯВЕН!!!ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ---СЪЩО МОЖЕ ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО , ЗА НАНЕСЕНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ЩЕТИ ОТ ПРИНУДИТЕЛНИ ПРЕСТОИ И РАЗХОДИ НА СЪСТАВА СИ!
363
1
 
10
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
От горе им пуснаха въдица и сума ти лапнишарани я захапаха . Сега се пържат във собствен сос .
362
2
 
17
 
! Отговори
Адвокат преди 3 години
Започвам дела срещу Софийски обшински съвет за нарушените ми права на гражданин за свободно придвижване из града и за щети от принудително ,незаконно затваряне на преминаване по служба или по спешност от битов характер. Всеки може да завде дело срещу Общината , а Общината да си търси глоби от протестиращи и други вандали. Също няма да плащам такси за чистене на столицата 3 месеца !
361
2
 
13
 
! Отговори
КЪРЖИЛОВ СЕ БОРИ: преди 3 години
ЗА "СВОБОДА НА РУШВЕТА" в България , бе .......Хха,ха,хаааааНали е ПР- на бившата рушветчийка Иванчева!
360
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ви го каймака на протестърите ---Кържилов , ПР-а на РУШВЕТЧИЙКАТА ИВАНЧЕВА ...Хха,ха,хааааааа...ТОВА СА ХОРАТА НА ГРИПЕНА !ТОВА ЩЕ ВИ БЪДЕ "БЪДЕЩЕТО" ......АКО МУ СЕ ВРЪЗВАТЕ НА ГРИПЕНА!
359
0
 
25
 
! Отговори
питащ преди 3 години
Искам да попитам протестиращите,защо заграждането на плажа в Росенец(където никой нормален не иска да ходи в къманяка) Е ОКУПАЦИЯ, а заграждането на Орлов мост в центъра на София и възпрепятстването на стотици хора да преминават НЕ Е ОКУПАЦИЯ.Аз имам конституционни права на свободно придвижване през държавна собственост и искам тези права да ми бъдат възстановени,както плажа на Росенец!Нали се борим да няма двойни стандарти!
358
3
 
20
 
! Отговори
Питане преди 3 години
А бе тия хора от палатките на Орлов мост и на други места къде ходят до тоалетна? Ще одрискат и опикаят подлезите!
357
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кърджилов как не в затвора. Тия протести са параван и път за спасение на престъпници, начело с Божков.
356
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10% от софиянци са 20 000. Досега не е имало толкова на протести. И София не е България. 0.1% микро протест от безделници.
355
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неопитни младежи да управляват? Мафията ще ги лапне на първия ден.
354
2
 
14
 
! Отговори
Про-тестаджия преди 3 години
Коуеги, дано ни замярват и нас с тоалетна хартия, че ще ни е много нужна !
353
2
 
12
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
С техните камъни(яйца) по техните глави !
352
7
 
7
 
! Отговори
гошо преди 3 години
Полицай с бради и татуировки?!?!?!? WTF
351
3
 
9
 
! Отговори
kiro chapkaria преди 3 години
chto gi ostaviat da razpavat palatki i da blokirat dvigenieto? Ima li zakon koito da razrechava da si pravim kvoto si iskame i kadeto si iskame? XAIDE STIGA VECHE. PUSNETE SPEZIALNITE CHASTI DA GI SURVAKAT TEZI TAM. I XORATA DA NE SI TRAIAT A DA REAGIRAT. KADE SA MEDIITE. KADE E POLIZIATA..