Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

Градският транспорт закъснява с 20-30 минути
31 юли 2020 09:30, Ния Христова
260

 

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Още сутринта се появи напрежение между протестиращи и представители на Столичната община в района на Орлов мост.

От СО се опитаха да преговарят с протестиращите да освободят един коридор, така че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" да бъдат пуснати две транспортни линии. Разписанието на автобусите е променено.
 
"Ние искаме да пуснем всички линии, не само две. Но това ще се случи след оставките. Условията са кратки и ясни - три оставки", категорични са протестиращите.
 
Опитите на директора на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община - Красимир Димитров, да убеди протестиращите да освободят място, остана неуспешен.
 
"Тъй като на това място, което сме, няма нито палатки, нито протестиращи. Щяхме да осигурим екипи на СО да няма хора като преминават автобусите. Така бихме облекчили хората в София, които пътуват с градския транспорт", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че при повечето протести има отговорник, с когото общината преговаря, но сега не е така. А чуваемост към исканията и молбите им няма.
 
"Целият център е блокиран. Градският транспорт закъснява с 20-30 минути. За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.
 
От общината са направили опит да преговарят и с протестиращите пред Министерския съвет, но там също е било безуспешно.
 
"Лагерът е на точното място. Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ". Цяла България знае защо сме тук - искаме оставка на Борисов и неговото правителство, на главния прокурор и предсрочни избори", заяви Виктор Лилов. 
 
Красимир Димитров обясни, че преговорите ще продължават, докато не се облекчи трафикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
0
 
! Отговори
наивна преди 3 години
До Българияи нека дойде истинската бСП, която видите ли е синя и мисли за хората
216
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Браво на телевизиите! Трябва оже повече да се дава думата на протестиращите и да лъсне истината за протеста. Тази съботна сутрин протестиращ от Орлов мост каза: Както преди години диктатурата на Т.Живков обедини хората за демокрация..." Поредната къса памет или откровена лъжа! ТЖ бе свален от вътрешнопартиен преврат, чиято цел бе и други другари да намажат от "мазнинките" на властта! Хората след това скочиха срещу новите пребоядисани комунисти, които сега дирижират протеста!
215
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия няма ли кой да ги подведе под отговорност за нарушаване на обществения ред. Ега ти и държавата, да стои и гледа как тия тормозят цялата столица. Абсурд на държавността.
214
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само бой по кратуните и директно в палатките ще ги оправи. А тези палатки трябва да се изгорят!
213
3
 
4
 
! Отговори
пълни глупости преди 3 години
Ще изкарам двадесетина полицая и ще стане мазало!Вместо това се водят преговори със стотина "протестиращи",герб се държат като изтървани ***,а медиите напоително обясняват какво се случва по минути и секунди на Орлов мост!Цирк отвсякъде!Номера е да се увеличи подкрепата за Герб,защото предстои голямото лапане на еврофондове!!Ама *** кълве на гола кукичка!
212
2
 
2
 
! Отговори
Док преди 3 години
До Анонимен А бе, *** ***, кой избира правителство? Президента връчва мандат на определена политическа сила и тя излъчва министерски съвет, начело с министър-председател, който НАЗНАЧАВА министри със заповед. С други думи, правителство се НАЗНАЧАВА, набийте си го в *** тикви. Аман от прости хора, правещи се на компетентни....
211
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,поне веднъж покажи,че си мъж,знаеш какъв ад и клане очаква народа ако правителството падне и какъв грабеж на България,разкарай предателите и протестиращите,стига страх!Не искаме правителството да пада,това ще е пагубно за България,докога ще страда народа!
210
5
 
8
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
ДА СИ ПРИБЕРАТ НАДРУСАНИТЕ АЛКОХОЛИЦИ ОТ УЛИЦИ И ПЛОЩАДИ, ЩОТО МОГАТ ДА ДОЙДАТ БАБИТЕ С Б А С Т У Н И Т Е- ВИДИТЕ ЛИ ТЯ БИЛА ПРОВОКАТОР, А ТЕ КАКВО ПРАВЯТ- ГАВРЯТ СЕ С НАРОДА СИ. А НА ТОЯ ДЕТО ПИШЕ ЧЕ ГЕРБ СА ПРОГОНИЛИ НАРОДА СИ ОТ БГ НЕКА ОТВОРИ НСИ ТАМ ИМА РАЗБИВКА ЗА МИГРАЦИЯ ПО ГОДИНИ/ТОЙ ЛЪЖЕ- ВИЖ ФАКТИТЕ В НСИ/В ДАЛЕЧНАТА 1989 Г БКП ПРОГОНВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ НАД 350 000 ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ- ПОМНИТЕ ЛИ ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ- А В ДОМОВЕТЕ ИМ ЗАЖИВЯВАТ МЕСТНИ ПАРТИЙНИ ВЕЛИЧИЯ И ГИ ИЗКУПУВАТ ЗА СТОТИНКИ
209
3
 
7
 
! Отговори
По примера на преди 3 години
Руснаците прокарват политика на високия шум. И тъй като по-елементарните хора се ориентират по шума, те печелят известна популярност. Разбира се хора с повече интелект /хормона също казва своето/ ги отхвърлят по-яростно и в резултат се получава поляризиране на мнението. Това поляризиране не е от полза за България. Руснаците ловко се възползват от това.Аз предпочитам Бойко!
208
2
 
5
 
! Отговори
това е въпросът преди 3 години
пРезидентът отложи правосъдието. Въпроса е докога. Това трябва да го решим на изборите. Срочни или безсрочни все едно. Раираната униформа го чака.
207
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате си и най-малка представа,че падне ли правителството,вкарвате България внай-голяма пропаст!Ще хвърлите България в ръцете на убийци и на крадци грабещи държавата ни до кокал,ще я доунищожите!Предатели!Въмн президента,предателите и протестиращите служещи на мутри и бандити,ограбващи България!ВЪН!
206
6
 
7
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Протестиращи ? По скоро утайката на България ? А и тук таме някой луд като Йоло Денев горкия ! Искали да сменят системата ? С Бог Тангра на Йоло ли ? Крайно време е полицията да свърши това за което и плащаме ! Абе както си е в Европа.На зло куче зъл прът !
205
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименкомунистически внушения,младите обиколиха света немили-недраги...бели роби в 21 век благодарение на еничарската политика не гроб и пУтриотите с маГарешки контрабандиста,не ви позволяват да се разпореждате и с техните животи...не искат да са роби в 21 век продадени от еничари-политици служещи на чужди централи и интереси...Бог да пази България...Свобода или Смърт!!!
204
7
 
6
 
! Отговори
република преди 3 години
Протестът, по принцип, е десен от 40 човека плюс 500 софийски подпийнали сеирджии. Но когато почитателите на президента се разгневят, протестират десетки хиляди. Пак по принцип, който няма социални искания е десен, а иска да управлява, като дертът му е ту мажоритарност, ту машинно гласуване. Десният само да на власт, с лидерството си ще оправи нещата. Тоест системата е добра, хората са лоши, според дясното. Родителите на десните, били на власт през социализмът, са невинни, системата била виновна
203
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво са ви виновни хората за да ги блокирате бе!?? Блокирайте парламента, не работещите, които не могат да се приберат навреме заради тъ.пите ви палатки.. Как да подкрепяш такива??
202
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитри муцуни (Радев, Нинова, Слави, Хр. Иванов, Бабикян и сие) яхнаха младите....След като и Цв. Цветанов се нареди до протестиращите...Думи нямам и НЕ ИМ ВЯРВАМ!!!!
201
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме младите на Костов - млади приватизатори, които фалираха работещи предприятия. Юпитата на Симеон - доразграбиха България. Сегашните млади си правят селфита за да показват на приятелите си, като си тръгнат от България!
200
4
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 3 години
...ha ha ha ..ne moje I Valka sit I agneto chialo !!! Protestite I stachkite sa za da pritesniat niakogo za da im bade obarnato vnimanie !!! Loshoto e che protesta izgubi inercia ...prodaljava mnogo dalgo ,be iahnat ot komprometirani I samozvani vodachi,otgovornici I naznam kavi si oshte ...I se oporoci !!! Zapochna spontanno I sas spravedlivia gniav na horata ...Prezidenta izleze ,no ne gi povede.a se skri !!! Zatova I protesta be obiazden I razvodnen ..za goliamo sazjalenie !!!
199
2
 
5
 
! Отговори
ilia преди 3 години
nikakvi pregovori izvajdat se vodnite oradia I vij kak she se razprasnat za 15 min
198
7
 
10
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Девизът на протестърите-"Комплексари от всякъде-съединявайте се"Е дано да сте се почувствали и вие значими веднъж в живота си...