Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

Градският транспорт закъснява с 20-30 минути
31 юли 2020 09:30, Ния Христова
260

 

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Още сутринта се появи напрежение между протестиращи и представители на Столичната община в района на Орлов мост.

От СО се опитаха да преговарят с протестиращите да освободят един коридор, така че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" да бъдат пуснати две транспортни линии. Разписанието на автобусите е променено.
 
"Ние искаме да пуснем всички линии, не само две. Но това ще се случи след оставките. Условията са кратки и ясни - три оставки", категорични са протестиращите.
 
Опитите на директора на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община - Красимир Димитров, да убеди протестиращите да освободят място, остана неуспешен.
 
"Тъй като на това място, което сме, няма нито палатки, нито протестиращи. Щяхме да осигурим екипи на СО да няма хора като преминават автобусите. Така бихме облекчили хората в София, които пътуват с градския транспорт", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че при повечето протести има отговорник, с когото общината преговаря, но сега не е така. А чуваемост към исканията и молбите им няма.
 
"Целият център е блокиран. Градският транспорт закъснява с 20-30 минути. За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.
 
От общината са направили опит да преговарят и с протестиращите пред Министерския съвет, но там също е било безуспешно.
 
"Лагерът е на точното място. Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ". Цяла България знае защо сме тук - искаме оставка на Борисов и неговото правителство, на главния прокурор и предсрочни избори", заяви Виктор Лилов. 
 
Красимир Димитров обясни, че преговорите ще продължават, докато не се облекчи трафикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
7
 
! Отговори
република преди 3 години
Протестът, по принцип, е десен от 40 човека плюс 500 софийски подпийнали сеирджии. Но когато почитателите на президента се разгневят, протестират десетки хиляди. Пак по принцип, който няма социални искания е десен, а иска да управлява, като дертът му е ту мажоритарност, ту машинно гласуване. Десният само да на власт, с лидерството си ще оправи нещата. Тоест системата е добра, хората са лоши, според дясното. Родителите на десните, били на власт през социализмът, са невинни, системата била виновна
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме в Инстанбул да си построят пречиствателни станции и да престанат да замърсяват Средиземно море и Черно море!ЕС,зелените и останалите световни институции за чиста природа,няма ли да ги санкционират за замърсяването и да ги задължат да построят пречиствателни станции?
175
10
 
1
 
! Отговори
Борец преди 3 години
работят за Бойко. Сами са си решили да блокират Орлов мост. Искат всички десни избиратели да гласуват за ГЕРБ и за ДБ да дръпнат вот от БСП. Това е коварния им план.
174
1
 
13
 
! Отговори
протестаджии га д преди 3 години
Какви преговори с терористи?! Знаят, га дините, че парламентът излиза във ваканция и изнудват до последно.
173
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата ке падне
172
3
 
16
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
Верно ли?Неква баба набила теа там с бастуня.По късно ще намина нататък да видя.....
171
6
 
12
 
! Отговори
Крас преди 3 години
Божков от Дубай изпраща самолет със бира.Да видим как ще се разпредели справедливо.
170
10
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Стига сте изъртали нещата! Блокирането на кръстовища НЕ Е ПРОТЕСТ!!! ТОВА Е ЧИСТА ПРОБА ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ!!! Моля полиция, журналисти и политици го заявят ясно! Защото скоро тези които блокират ще видят какво значи на нормалните граждани да им писне!!!
169
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възпитан човек досега да си е подал оставката при такова масово недоволство. Но възпитаните не говорят вулгарно по телефона и не могат да стоят с широко затворени очи.
168
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългарияЕдно по едно!Първо БСП!Най-наложителното нещо е унищожението на БСП.След това съм съгласен да се заемем и с ГЕРБ.
167
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да успокоя протестиращите, защото вече са пияни но да чакат Динко от Ямбол. Той ще им донесе много радост и забавление. Даже и др. Радев вдига юмрук .
166
1
 
0
 
! Отговори
Мими преди 3 години
До ДртПрч КЕФ .....
165
5
 
1
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До КонсерваторьКойто превари, той завари :-)
164
7
 
0
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До МимиИмат и белезници...
163
11
 
2
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Ммммм готини полицайчета гледам, дали да не се направя на протестърка....
162
16
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Колкото до Гешев, ако бях мутра като Божков или руски шпионин като сътрудниците на Радев, тогава и аз бих му искал оставката.Не се сещам обаче обикновен човек да е пропищял от "своеволията" на Гешев да спазва закона.И не ме разбирайте погрешно! Аз също искам оставката на Баш Мисирока и целия му курник заради коронакризата. До хората на Божков и Радев обаче няма да застана.
161
13
 
12
 
! Отговори
Васко преди 3 години
Гошо *** да вдига байраците ,бирата свърши !Скоро на Софиянци ще им дойде до гушата.
160
19
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Привидно справедливи искания, но като се сетиш, че зад тях стоят руската агентура в лицето на пРезидента и мутрата Божков, някак ми става гнусно."Мутри - вън", казва пРезидентаА по законите на Републиката, мутрите трябва да са вътре, на топло, не мислите ли?
159
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре лягам на кръстовището и д окато не ми дадат един милион евро няма да пусна никого. Мога да измисля и причина: ще построя детски дом на брега на морето. Как не съм се сетил по-рано.
158
16
 
10
 
! Отговори
Необходимо е преди 3 години
общината и институциите,защитаващи правата на гражданите за свободнопридвижване на територията на града,да подадат жалба в съда срещу организа-торите на протеста.Те разбира се ще откажат,че са дали указания за блокадите,тогава жалбите да са срещу конкретни извършители за хулиганство и наруша-ване на обществения ред.Ако трябва да се търсят и свидетели измежду гражда-ните,възпрепятствани да отидат навреме или изобщо до работа,болница и т.н.Пенсионерите пътуват с ГТ,как да отидат в жегата до