Преговорите на Орлов мост зациклиха, центърът остава блокиран

Градският транспорт закъснява с 20-30 минути
31 юли 2020 09:30, Ния Христова
260

 

Антиправителствените протести продължават, както и блокадите на ключови кръстовища в София. Още сутринта се появи напрежение между протестиращи и представители на Столичната община в района на Орлов мост.

От СО се опитаха да преговарят с протестиращите да освободят един коридор, така че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" да бъдат пуснати две транспортни линии. Разписанието на автобусите е променено.
 
"Ние искаме да пуснем всички линии, не само две. Но това ще се случи след оставките. Условията са кратки и ясни - три оставки", категорични са протестиращите.
 
Опитите на директора на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община - Красимир Димитров, да убеди протестиращите да освободят място, остана неуспешен.
 
"Тъй като на това място, което сме, няма нито палатки, нито протестиращи. Щяхме да осигурим екипи на СО да няма хора като преминават автобусите. Така бихме облекчили хората в София, които пътуват с градския транспорт", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че при повечето протести има отговорник, с когото общината преговаря, но сега не е така. А чуваемост към исканията и молбите им няма.
 
"Целият център е блокиран. Градският транспорт закъснява с 20-30 минути. За младите хора е окей, но с възрастните хора, които едвам се придвижват, какво правим?", посочи още той.
 
От общината са направили опит да преговарят и с протестиращите пред Министерския съвет, но там също е било безуспешно.
 
"Лагерът е на точното място. Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ". Цяла България знае защо сме тук - искаме оставка на Борисов и неговото правителство, на главния прокурор и предсрочни избори", заяви Виктор Лилов. 
 
Красимир Димитров обясни, че преговорите ще продължават, докато не се облекчи трафикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо искат оставката на Гешев? Какво лошо е направил на нормалните българи?
156
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахаКато си толкова смел що не го пуснеш това на профила на "Бойче". После пиши как е минала "любовта".:D
155
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗАЩОБойко може да има недостатъци,но не е мутра и може да се смени само Бойко,а не целия ГЕРБ и да се клати цялото правителство,защото това е опасно за държавата и хората!А Гешев е неприет именно от престъпниците,крадците и убийците,защото те не искат правосъдие и да носят съдебна отговорност за извършените от тях престъпления и огромни кражби!
154
14
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Като им гледам физиономийте на интервюираните протестиращи- всичко е ясно..... Високо платени от престъпниците и изпълняват поставените от тях задачи ! Полицията да започва арестите !!!!
153
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подавайте сигнали до прокуратурата за нарушаване на основните ви човешки права, на свободно придвижване, работа и т.н. Назовете конкретно име на протесдтиращи да е ясно за кой става на въпрос.
152
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков,за който писаха,че е убиец-рецидивист и изнасилвач,притежаващ организирана група за убийства,вчера разбил сайта Монитор и постнал снимка на Кюлев,единия от убитите от Божков държавни мъже.Което означава,че ако се върне на власт,ще убива хора отново.Божков,не само е убивал хора,но именно е убивал хора,които са защитавали държавата и държавните интересиИ целия списък нататък е съставен от престъпници,масови убийци,олигарси-крадци,ждани за власт и грабеж
151
14
 
8
 
! Отговори
Само престъпници преди 3 години
До АДСОрганизатора на БОЕЦ - откраднал държавни пари и затова е изгонен от ГЕРБ,сега е платен от олигарх зад граница откраднал милиарди от България,за да клати правителствотоАгент Ос. Октай служещ на агента от ДС Академик и изгонен от ДПС за кражба на пари от касата,на който му плаща същия олигарх зад граница да клати правителството ,сега се включи и БожковБожков,за който писаха,че е убиец-рецидивист и изнасилвач,вчера разбил сайта Монитор и постнал снимка на Кюлев,единия от убитите от Божк
150
14
 
11
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
тези *** физиономии да напускат града и да хващат шумата. има още мандри по планината. а ние ще им пуснем ловни роти след тях.
149
15
 
10
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
още ли не ви е ясно, че полицията ще ги търпи още малко и ще ги разкара оттам със сила.
148
14
 
17
 
! Отговори
АДС преди 3 години
Колкото и да ви плащат да пишете глупости И гнусотии в защита на престъпната крадлива власт няма да я спасите. Отиват си страхливите греберастки мишоци!Не само си отиват, но ги грози съд и затвор!НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!
147
13
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Тартора на л умпени те, които тормозят хиляди работещи хора се нарича Тихомир Василев, професионален протестър и дясна ръка на Мая Манолова в НПО-то и Изправи се БГ. Така, че всички приказки на недоразумението от Дондуков 2 Радев, че протестите отваряли врата към бъдещето са поредната негова лъжа. Отваря се единствено идването на власт на старите муцуни свързани с БКП.
146
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ БОКО КЪДЕ Е, ДА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКАТА НА ОРЛОВ МОСТ, НАЛИ ГОЛЕМ МЪЖ, А СЕ КРИЕ ПО КЪРА 1 МЕСЕЦ С ДЖИПА!
145
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!КАТО ПОДАДЕТЕ, ТРАФИКА ЩЕ СЕ ОПРСАИ, ДРУГИТЕ ПРОБЛЕМИ- СЪЩО!
144
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистите да питат фигуранта подкрепя ли затварянето на Орлов мост. Ако е ЗА, да подава оставка и да отива на улицата, ако не - да го каже публично и да призове *** да си прибират палатките.
143
3
 
5
 
! Отговори
Теория на ХАОСА преди 3 години
Вчера относно бездействието на полицията писах че всички играчи на терен от Президент,Министър-председател,НС,Полиция.. до Протестиращи ги устройва създадения ХАОС.Само че не довърших че 95%от останалите не участващи в театъра не ги устройва ХАОСА.Тогава именно хората взимат всичко в свои ръце и ЗАПОЧВАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВА СИСТЕМА НА СИГУРНОСТ която да ги защити.Погледнете САЩ от една страна черните създават сили за самоотбрана от друга белите започват рейдове с въоръжени отряди.Това ли искате
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И във Варна група *** решават и затварят моста и достъп до домовете си на 40000 квартал, е така ли се борим за демокрация и срещу корупцията. Полицията да започва бой и изнасяне!!!!!!!
141
9
 
17
 
! Отговори
Ще гласувам за ГЕРБ преди 3 години
Щом комунистите и хомосексуалистите са против Боко, нормалните хора сме длъжни да го подкрепим.
140
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви преговори бе ?! Жандармерията да ги изнася! От къде на къде ще затварят възлови места в столицата? Кои са те ? Какви са ? За какво им се дава толкова свобода ? Нагли ***,само като им гледам аналитичността в преговорите и мисленето им се уверявам напълно,че това са платени марионетки ,лобиращи престъпни интереси !Това не е анархия,трябва да се намеси полиция ! Не може всеки да затваря ,когато му скимне !
139
2
 
9
 
! Отговори
Методий преди 3 години
"Ако има форсмажорни обстоятелства ще се съобразим с тях - например преминаване на коли на "Спешна помощ"."А Спешна помощ знаят ли, че талибаните ще ги пуснат?
138
2
 
16
 
! Отговори
azi преди 3 години
С Терористи, не се преговаря. Как ще ми поставят условия някакви там болшевики?Тая полиция защо просто не ги набие и да ги изгони? Не разбирам?