Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка

Отново словесни пререкания и напрежение между протестиращи и граждани
Обновена: 1 авг 2020 10:02 | 1 авг 2020 10:00, Камелия Цветанова
734
Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредната 23-а вечер на антиправителствени протести в София и днес продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард „Цар Освободител“ и кръстовището при “Орлов мост“.

На Орлов мост обстановката е спокойна, но през нощта е имало нови, словесни пререкания и напрежение между протестиращите от палатковия лагер и граждани.

Още по темата

По разказ на демонстрантите, след два през нощта двама мъже са дошли тук и са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите. До инциденти не се е стигнало. Полицейските служители са се намесили веднага.

Няколко часа по-късно става неприятния спомен за демонстрантите, които показаха пред журналистите следите от вандалската проява и увредената им шатра.

"Дойдоха някакви хора, които въобще не са нито от протеста, нито имат нещо общо с нас. Просто проявиха агресия. Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се правят тези неща, да се палят и т.н. Ние се опитваме просто да си оправим държавата, искаме просто нашите искания да бъдат изпълнени. Нищо друго“, казват те пред БНР.

“Не правим нищо лошо. В крайна сметка, те почнаха да ни псуват, да викат, да крещят, при което полицейските служители реагираха много бързо и честно казано от страна на протестиращите е нямало никаква агресия. Бяха двама души задържани. Предполагам, че това са платени провокатори от ГЕРБ, на които целта им е по всякакъв начин да запазят своя гуру на власт, но няма да се получи", обясняват протестиращите.

Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие.

Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.

Движението в центъра на София остава затруднено, заради продължаващите блокади на двете ключови места - кръстовището на Орлов мост и бул."Цар Освободител" в района при президентството.

Довечера в 24-ия ден от антиправителствените прояви ще се състои традиционния протест на площад "Независимост", а майките от "Системата ни убива" организират в късния следобед протестно автошествие до Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


734
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
607
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦезарМръсен гербаджия/крадец!
606
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самозапалването е доказателство че има истински вярващи протестъри!!! ОСТАВКА!!
605
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сложете палатки на околовръстното!!! ОСТАВКА
604
2
 
11
 
! Отговори
Цезар преди 3 години
ПОГЛЕДНАХТЕ ЛИ УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ ВОДАЧИТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ ДО ПРОПАДНАЛИ АДВОКАТИ НА МАФИЯТА И С ТЯХ 300 ПЛАТЕНИ ТИКВЕНИКА ДЕТО ГРАЧАТ.РАДЕВ ПРОПАДНАЛО ПРЕЗИДЕНЧЕ СКОРО ЩЕ ТИ СВЪРШИ МАНДАТА И НЯМА ДА ИМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕШ ОТ ВОЕННИЯ СЪД
603
1
 
12
 
! Отговори
Оставка и за Радев ! преди 3 години
Оставка и за Фигуранта Радев - той вече 4 години е част от статуквото - искаме промяна !
602
5
 
1
 
! Отговори
РЕЦИПРОЧНО преди 3 години
НЕПОДАВАНЕТО на ОСТАВКА при ПРОТЕСТИ също е форма на РЕКЕТ към ДЪРЖАВАТА
601
2
 
15
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Крайно време е този ултимативен и уродлив протест да свърши. Свестните протестиращи казаха своите искания и бяха чути. Блокадата е глупава форма на протест,нарушава нормалния живот на гражданите.Никой не е длъжен да им търпи комлексарските изхвърляния.Вижте как нашите сънародници протестират в Европа.Едва ли някой си мисли да блокира градския транспорт там.Нали искаме ред и законност в държавата.
600
2
 
5
 
! Отговори
до 664 преди 3 години
то като пгледнеш Слави се бори за властта, но той не е ЧАЛГАР
599
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 640"Ще има партия на безпартийните и тя ще спечели а не чалгарите" Оправи ми деня, партия на безпартийни .... шоколадов шоколад без шоколад!Муахахахахаха....
598
2
 
8
 
! Отговори
и от Ицо не става ни преди 3 години
И от Ицо не става нищо.Добре отиде на заградения плаж на Доган но защо не отиде на плажа на заградената Камчия???Защото той не иска справедливост а да стане известен с някакви си акции.
597
6
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 3 години
Има такъв народ! Другите ги видяхме.. Не стават! Лустрация за всички комунистически ченгета и всички участвали някога в управлението на страната! А на тиквта, шиши, каскета, гела, доган, и затвора им е малко! Сеч трябва!--------------МЕКО КАЗАНО - АЗ СЪМ ПО КРАЕН ЧЕ ИНАЧЕ ГРАБЕЖА НЕ СПИРА
596
11
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 3 години
Отново словесни пререкания и напрежение между протестиращи и гражданиПРОТЕСТИРАЩИТЕ ГОСПОЖА СЪЩО СА ГРАЖДАНИ; БАБКИТЕ С БАСТУНИ ДЕТО МИ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ НЯМАТ МЯСТО ТУК
595
7
 
18
 
! Отговори
65 преди 3 години
Палатки,народ пикаещ в градинките.Остава и землянки са копаят.Ей тоя Радев
594
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има такъв народ! Другите ги видяхме.. Не стават! Лустрация за всички комунистически ченгета и всички участвали някога в управлението на страната! А на тиквта, шиши, каскета, гела, доган, и затвора им е малко! Сеч трябва!
593
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стожерът на честността Христо Иванов никога не е работил друго освен "координатор на НПО-та" - пише го в уикипедията му. Тези НПО-та са на Иван Кръстев и Сорос. Явно знае как да координира. Къде е блял Бойко, че го назначи за министър. Груба грешка.
592
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще имаме Жан Виденов дежа ву, сгъстено в 4-те месеца на Служебния Кабинет. Готвят ни служебно правителство, което да се "справя" с ковид кризата и да разпределя парите.
591
4
 
18
 
! Отговори
А преди 3 години
Утре почвайте да блокирате всички големи булеварди и да слагате палаткови лагери. Другари, моля Ви, ако Ви е удобно утре да блокирате тунела за Люлин след обяд, че тъщата иска да ни идва на гости. Ще почерпя яко.
590
4
 
16
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Може ли 3-4ма от протестиращите да се залеят с бензин и да се самозапалят в палатките
589
20
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Утре трябва блокада на много булеварди сега е само на едно място трябва повече места
588
14
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Утре почнете масова блокада на много булеварди