Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка

Отново словесни пререкания и напрежение между протестиращи и граждани
Обновена: 1 авг 2020 10:02 | 1 авг 2020 10:00, Камелия Цветанова
734
Блокадата на "Орлов мост" остава, двама се опитаха да запалят палатка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредната 23-а вечер на антиправителствени протести в София и днес продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард „Цар Освободител“ и кръстовището при “Орлов мост“.

На Орлов мост обстановката е спокойна, но през нощта е имало нови, словесни пререкания и напрежение между протестиращите от палатковия лагер и граждани.

Още по темата

По разказ на демонстрантите, след два през нощта двама мъже са дошли тук и са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите. До инциденти не се е стигнало. Полицейските служители са се намесили веднага.

Няколко часа по-късно става неприятния спомен за демонстрантите, които показаха пред журналистите следите от вандалската проява и увредената им шатра.

"Дойдоха някакви хора, които въобще не са нито от протеста, нито имат нещо общо с нас. Просто проявиха агресия. Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се правят тези неща, да се палят и т.н. Ние се опитваме просто да си оправим държавата, искаме просто нашите искания да бъдат изпълнени. Нищо друго“, казват те пред БНР.

“Не правим нищо лошо. В крайна сметка, те почнаха да ни псуват, да викат, да крещят, при което полицейските служители реагираха много бързо и честно казано от страна на протестиращите е нямало никаква агресия. Бяха двама души задържани. Предполагам, че това са платени провокатори от ГЕРБ, на които целта им е по всякакъв начин да запазят своя гуру на власт, но няма да се получи", обясняват протестиращите.

Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие.

Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.

Движението в центъра на София остава затруднено, заради продължаващите блокади на двете ключови места - кръстовището на Орлов мост и бул."Цар Освободител" в района при президентството.

Довечера в 24-ия ден от антиправителствените прояви ще се състои традиционния протест на площад "Независимост", а майките от "Системата ни убива" организират в късния следобед протестно автошествие до Банкя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


734
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
8
 
20
 
! Отговори
Филип преди 3 години
Протестерите миришат лошо! Трябва да минат от Волф Чистота с големите цистерни, за да ги оплакнат с водни струи.
506
6
 
25
 
! Отговори
526 преди 3 години
И ЗАЩО ЛИ СЕ ПЛЮЕМ ЕДИН ДРУГ....НЕ ИСКАМ *** И ПУЛЬО, КВАРТАЛНИЯТ НАРКОМАН И АЛКОХОЛИК ДА БЛОКИРАТ РЕШЕНИЕТО НА ЕДНИ ХОРА ХОДИЛИ НА ИЗБОРИ ИЛИ ИСКАШ ДА СЕ ВСЛУШАШ В ЮМРУЧЕ ГОРЕ И ДА СЕ СЛУЧИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА- МЕРСИ АМА НЕ, А МОЖЕ БИ ИСКАШ В ЕВРАЗИЯ- ДА ДЕ АМА АЗ НЕ- 118ЕВРО/58ЕВРО МИН ЗАПЛАТА НЕ МЪ ТОПЛИ...
505
9
 
23
 
! Отговори
Гергана преди 3 години
Фигуранта в затвора за измяна! Гешев ще му повдигне криминални обвинения в деня, в който му свърши единичното мандатче!
504
7
 
25
 
! Отговори
НЯМА МЪРДАНЕ ДО МАРТ преди 3 години
ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДО МАРТ- ТОГАВА СА РЕДОВНИТЕ ИЗБОРИ, ДО ТОГАВА ПОДПАЛВАНИ, НАБИТИ ОТ БАБИ С БАСТУНИ, ПАТЕРИЦИ, ПРОХОДИЛКИ, ОРТЕЗИ- ЕДИНСТВЕНО ЗАЩОТО СА НЕЗАКОННО ЗАЛЕПНАЛИ НА МЕСТА ДЕТО НЕ СА ЗА ТЯХ....БОРЦИ ЗА ПРАВА КАТО БЛОКИРАТ ПРАВАТА НА ОСТАНАЛИТЕ....
503
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците успяват за няколко дни да се обединят и да блокират цялата държава, обединени са в исканията си и постигат целите си. А ние само се плюем едни други. И същите хора, които закъсняват за работа днес, утре ще плюят по системата, я че не са приели детето им в близката градина или че не са им обърнали достатъчно внимание при лекаря. Но щом 30 години сме си газили в блатото, значи можем още. Всеки народ си заслужава съдбата и управниците. Не гласуваме на избори, не търсим отговорност....
502
26
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Да си припомним изследавнето на Галъп, направено върху представителна извадка от пълнолетни граждани, сируч - само от гласоподавателите.Гласоподаватли (по данни на ЦИК) - 6 355 633. От тях:- подкрепящи протестите - 59% или 3 749 823 !- искащи съд на правителството - 62% или почти 4 млн.българи!3,7 млн. българи подкрепят протестите, включително на Орлов мост, така че ГЕРБ-ерските *** да наведат глава и да мълчат! ОСТАВКА на Банкянският каруцар и неговия пет Гешев!
501
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами те и без това протестите са развъдник на коронавируса,не знам дали това не е целта на Фелдфебела и ***
500
5
 
10
 
! Отговори
От 517 преди 3 години
Ама ако всеки реши да си изхвърля и ***,пак ще кажат ,че България прилича на тоалетна чиния. Никой няма да изчисти ***,ще е невероятна смрад. А тоя корановируса май се размножава в нечистотиите. За сведение Индия е на 3-то място по заразяване. Там една голяма част от населението няма канализация.
499
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,хвърляйте всякакви *** около палатките,така камионите ще минават всеки ден да мият,може и да отмият тая миризма,която е на Орлов мост
498
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 517Ами той центъра на София от 20 дена е станал бунище,всичкия *** протестира-алкохолици,наркомани,безработни,купени и всякаква друга ***,Миришат на лошо отдалеч
497
5
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
А ти и толкова не си прочел! Може би само в. Дума?
496
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 494Мхм, само дето ти с такива сладки вицове може и да се забавляваш, но ако те изтъпанят да прочетеш една Преписка, и ще скимтиш да разбереш кой кой е откъде идва и накъде отива и защо и кой е компетнтен и ред други неща. С други думи, такива сте, каквито ви нарича Боко. Той затова и ви бие където ви хване.
495
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анкета 2Трябва ли да си ***, за да подкрепяш БСП да замести ГЕРБ?
494
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,ако не сте доволни от окупацията носете си *** от вкъщи и го хвърляйте около палатките,целете ги с развалени яйца и развалени домати.*** при *** трябва да отива
493
14
 
5
 
! Отговори
Анкета 2:резултат преди 3 години
Не се обиждайте гербери,ама вие сами гласувахте,че мнозинството сте по-прости и от Боко..Аз не мисля така,ама вие го казвате...така че приемам вашия глас
492
5
 
19
 
! Отговори
умни калпаци преди 3 години
Вече всички разбраха - протестаджиите начело с Кърджилов бият баби. Аз не видях на записа бабата да мушка някого с бастуна си. Видя се само Кърджилов, който грубо крещи на жената - Махай се! И тъй, Кърджилов е смел срещу баби, а когато полицията го е задържала, пищял като жена - Помооооощ! Колко характерно за протестаджиите - бият беззащитни баби и пищят като видят дебелия край.
491
2
 
4
 
! Отговори
До 501 преди 3 години
А ти пък да знаеш,трябва да си пиеш редовно хапчетата или да спреш дрогата.
490
1
 
13
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
"Безнаказаността ражда-Беззаконие"!!!
489
9
 
6
 
! Отговори
За Мая Манолова преди 3 години
Мая Манолова не стана кмет на София. Да остане пак Фандъкова кмет,пръст има Бойко. Трябва да се продължава да се краде от ремонти. Бареков си излъга хората от партията,която после се разпадна. Отиде в Европа като евродепутат. Никой не му знае спатиите на него.
488
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще Нобелов лауреат - светия да дойде да управлява, *** от диваните няма да спрат да хленчат.