Минел ли бусът на майките, полицаите трябвало да пуснат и другите

До Орлов мост се пускат само коли с храна за протестиращите
312
Минел ли бусът на майките, полицаите трябвало да пуснат и другите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вчера се проведе поредното нерагламентирано масово мероприятия, започващо пред Президентството, което след това премина в шествие. Както виждате всеки ден то има различни маршрути. В Столична община беше заявено автошествие от гражданската инициатива „Системата ни убива”. То бе с определен маршрут. Това заявиха от полицията на брифинг.

Още по темата

Към 22,20 часа, след завършване на регламентираното автошествие, се насочва към кръстовището на СУ. След което е спрян от полицейски служители, за да бъде заявено накъде иска да се отправи, сочат от СДВР, цитирани от Нова тв.

„Бусът не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларира, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили”, заявиха още от полицията.

От СДВР са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, на лице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти.

"На управляващите буса бе заявено, че той може да поеме в която и да е посока, различна от "Орлов мост". Никой не го е задържал", обясниха от СДВР.

От столичната полиция заявиха, че считат поведението на протестиращите от съботната вечер като провокация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: протестполицияСДВРбус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НапротивПротестът има много ясни и конкретни искания - оставка на Борисов и на Гешев, кое не разбрахте? Какво му е общото?
247
6
 
9
 
! Отговори
Напротив преди 3 години
Има много нередни неща ,но когато се протестира тези неща трябва ясно да бъдат заявени, за да е ясно срещу какво си излязъл да протестираш. А тук какво имаме - протест срещу нещо общо. Ако бяха тръгнали от частното към общото би било по-добре. 10 човека да спрат да ги питат за какво са там ще чуят 3 еднакви и 7 различни повода.
246
2
 
11
 
! Отговори
До 266 преди 3 години
Понеже Бойко е мека мария, и не иска да го обвинят, че им нарушава "правата" ! То на днешно време вече дори правата на обратните са по-важни от правата на нормалните !
245
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен269еми видяхме, че вие и некадърната ви партийка не ви бива за нищо, друго за гледане няма!
244
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти ,само вие живеете добре в тази държава , всичко ви е наред и не виждате нищо нередно ! ***
243
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия биволици, т. нар. "майки" нямат ли капка морал и чест.
242
3
 
11
 
! Отговори
Не знам защо. но преди 3 години
Струва ми се. че някои от тях не са наред, а останалите просто им се водят по акъла !
241
4
 
11
 
! Отговори
Да му се не види преди 3 години
Значи пак се получава едно странно разделение- превозните средства на обикновените хора не могат да се движат заради боокадите, но превозни те средства возещи протестиращи могат да се движат. Бих искал да попитам Е не е ли това двоен стандарт?? Като ще блокирате или да е за всички или ставате смешни! Не е редно хората да видят часове в задръствания заради вас!. Идете блокирайте хората срещу ,които протестирате, а не където ви падне и който ви падне.
240
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото тия, така наречените "система", ще се превърнат в ядрото което ще образува новата партия на манолова! ще ги уреди на блага партийна длъжност, а те ще я вкарат в парламента!
239
2
 
13
 
! Отговори
Манолова преди 3 години
Манолова , която го играе защитничка на гражданите защо се отказа от длъжността на омбудсман, която заемаше и тръгна да се явява на кметски избори?Защото май там няма много далавера? Ама като иска да е защитник на хората да не беше напускала. Иначе си личи желанието да топне хляба в мазнинката хаха
238
1
 
11
 
! Отговори
Странно преди 3 години
Нали претендират, че няма кой да се грижи за децата им. Кога намериха време да протестират, да висят по микробуси и палатки?Дано държавата да изпълни обещаното и да увеличат помощта, която им изплащат. НО така и не ревизираха фалшивите телкове на сума ти уж слепи, глухи и т.н , които крадат държавата!!! Имаше едни слепимургави инвалиди дето въртяха гуми с мерцедесите и играеха на ротативки...или шеф на болница и председатели на ТЕЛК комисии...ЗА това да протестират не за друго!
237
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен260още по добре ще е да им метнат един лобут и нещата ще приключат още по бързо! буквално за минути!
236
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен258защото тия са подчинени на манолова! явно с нещо ги е зарибила и сега ги бута в огъня!
235
10
 
21
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно лумпенизираните "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Докато държавата не се сети за нас, нормалните й граждани!
234
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо от Съюза на слепите,Съюза на глухите и Организацията на родителите на деца с аутизъм,се разграничават от действията на "Системата"?
233
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа реалността е такава- държавата плаща луди заплати на луди майки да си гледат лудите...Ама ние с данъците сме луди за връзване, че го позволяваме този цирк
232
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деса също да се включи да гледа децата на майките от Системата ги убива
231
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези майки мъже нямат ли да им гледат децата? Ако нямат, нека единственият мъж Радев да им помага. Защо не са при него, а скитат по улиците?
230
6
 
6
 
! Отговори
До бг майка преди 3 години
Каква майка си ти *** гювн.т.и.ьо.Напред правителство за ВЕЧНИ ВРЕМЕНА 10000 ГОДИНИ НА ВЛАСТ!!!ХА ХА ХА ХЕ ХЕ ХЕ ХИ ХИ ХИ ЙО ХО ХО ХУ ХУ ХУ АУ ХАХАХС
229
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В палатките на протестиращите няма ***. Те спят там сами, за да се изкажат