Минел ли бусът на майките, полицаите трябвало да пуснат и другите

До Орлов мост се пускат само коли с храна за протестиращите
312
Минел ли бусът на майките, полицаите трябвало да пуснат и другите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вчера се проведе поредното нерагламентирано масово мероприятия, започващо пред Президентството, което след това премина в шествие. Както виждате всеки ден то има различни маршрути. В Столична община беше заявено автошествие от гражданската инициатива „Системата ни убива”. То бе с определен маршрут. Това заявиха от полицията на брифинг.

Още по темата

Към 22,20 часа, след завършване на регламентираното автошествие, се насочва към кръстовището на СУ. След което е спрян от полицейски служители, за да бъде заявено накъде иска да се отправи, сочат от СДВР, цитирани от Нова тв.

„Бусът не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларира, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили”, заявиха още от полицията.

От СДВР са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, на лице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти.

"На управляващите буса бе заявено, че той може да поеме в която и да е посока, различна от "Орлов мост". Никой не го е задържал", обясниха от СДВР.

От столичната полиция заявиха, че считат поведението на протестиращите от съботната вечер като провокация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: протестполицияСДВРбус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
4
 
4
 
! Отговори
Затова ли им плащаме преди 3 години
на тези "майки" по 930 лв месечно?Затова ли пак от нашия джоб се плаща на лични асистенти, които да им гледат децата докато майките са извън дома си по работа?За да създават проблеми по улиците и да организират пучове, чрез които да тормозят два милиона жители на столицата?
267
4
 
6
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите!Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделете в социални мрежи, за да знаят повече хора.
266
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия луди лелки ще закрият протестите навсякъде.
265
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цялата социална политика на запада,на ЕС, към инвалиди - деца, млади, стари,временни, постоянни и прочие е на основа на евгениката и е тотален геноцид. Внасяйте си вноски, наливайте им милиарди а като се разболеете по-сериозно ще разберете какъв ви го е приготвил герберския престъпник, защото тия парички отиват за бизнесите, за .... и турц'и дето и един лев не са внесли в хазната.А нека ви е умници, че слушате герберските медии и "специалисти".
264
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, правилно, докато 4-6млн не излизат да гласуват, дори само с "няма за кой",за да се отчете гласа и да промени съотношението нищо няма да се промени, докато тия изхвърлят хиляди бюлетини по измислени причини нищо няма да се промени. Когато и да дойдат избори - редовни, извънредни - българина проваля всичко защото не разбира единствената опция която има - гласуването, дори не е въпрос на задължително - просто трябва да се разбира силата му и да се използва иначе е безсмислено.
263
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
блокират се точно кръстовищата за да се събудят именно хората, за да чуят и усетят че някой нещо прави за да промени тази държава. Защо вие не се присъедините към протестиращите, а пращате тях пред "когото трябвало". Ама българина все чака някой друг да му свърши работата, да смени системата, модела, да тръгнат нещата, да си оправим живота, аааа , ама някой дтуг да е на протеста. Като дойдат избори пак не излиза, друг да ходел да гласува, щото нямало за кой и хоп 300000 дето има за кой вкарват ОП- 3 партии, дето подпират сега герб.Протеста е срещу безхаберието ви.
262
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Манолова да не се е скарала с Христо Иванов и затова да ни води тия? Самото им присъствие е достатъчно да разтури националните протести надлъж и нашир.
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичак ***, имаш предложение. Виж си пощата!
260
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ги е изтърпял тия Валери Симеонов, шапка му свалям. На всичкото отгоре, защото кудкудякат най-много май отсега нататъка само тях ще гледаме като "протестиращи".
259
5
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
До Валери Симеонов Сега и тъпите разбраха че трябва гербаджии и "патриоти" заедно да връщат откраднатите пачки.
258
2
 
4
 
! Отговори
Чичак Джендър преди 3 години
Искам оставка на Гешев - щото не ме кефи. Боко и на него оставка, казаха че бил мутра и имал пачки, аз защо нямам пачки? Моля доставчиците на бира и барбекю да търсят "Чичко ***" като дойдат да ни носят храната на протеста, мерси!
257
4
 
8
 
! Отговори
Валери Симеонов преди 3 години
Сега разбрахте ли че са кресливите ***???
256
3
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Време е суверенът да излезе и ясно и категорично да заяви - Провокатори вън, заедно с палатките и миризливите им постелки. Не може шепа *** да ни разиграват. Още повече,че те нямат алтернатива!
255
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Щом не пускат да се минава - забранете да им се карат храна и вода. Един дебел протестър приличаше на Рангел Истината от Стлочани в повече. Подкрепям протестите - но не и да се пречи на хората да пътуват.
254
2
 
8
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Кой храни протестиращите ?
253
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се изнервиха вече кукловодите,щом включиха подобни долни сценарии като да се възползват от болни деца. Техните платени "майки" дори няма да ги коментирам. Очаквам вече още по-долни и гнусни провокации. Хубавото е,че явно много ги е страх,защото прокуратурата ще започне проверка по приватизацията на ключовите предприятия,така че не трябва да се допускат до властта.
252
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези майки, които не се притесняват да влачат болни деца по нощите във време на пандемия,имали социални искания,които не били удовлетворени. Тогава защо викат против Гешев,прокуратурата какво има общо със соц. политика? Освен това са намерили пари за чисто нов брандиран бус. Никой ли няма да попита откъде? То не,че не е ясно,че са на хранилка при Божков с посредничеството на Маяма
251
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За дете с 90 и над 90% вид и степен на увреждане месечната помощ е 930 лв плюс личен асистент и още много привилегии
250
8
 
6
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Това са номерата на китайката, друже !Отмъщават си на майките че същия ден отидоха датропат и дигат гюролтия . . .пред султанските порти в Банкя !
249
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
Да, те полицаите ни са много принципни