Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри

Протестът обаче е незаконен, няма уведомление в Столичната община
Обновена: 3 авг 2020 12:10 | 3 авг 2020 12:10, Камелия Цветанова
499
Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

50 души блокират ключовите кръстовища в София за пореден ден.

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, отчете гл. инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ към СДВР.

Още по темата

„Уважаваме правото да протестират на всички, но апелираме да се съобразяват с останалите хора в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на гражданите в столицата“, каза тя, цитирана от „Фокус“.

Протестите продължават да са нерегламентирани, защото никой не е подал удивление за него в Столичната община.

„Снощи около 19.00 часа отново започна събиране на граждани на пл. „Независимост“. Около 21.30 часа организираха шествие от площада до пл. „Орлов мост“. Около 22.30 часа група от „Орлов мост“ са предприели шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, като са предприели последователно блокиране на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Фритюф Нансен“, на бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокирането е продължило до малко след 23.00 часа“, посочи Стоядинова.

На протеста снощи не е имало сериозни нарушения на обществения ред.

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение.

Едното от тях е било без лични документи и е отведено в районно управление, а другото е предупредено и отстранено от протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари